Ha Ukrajna elfoglalja Magyarországot & annektálja, akkor oroszul kell beszélni?
Az ukrán nagyon közel van az orosz nyelvhez. Mi magyarok pedig híresen alig beszélünk angolul. Én magam is az átkosban valami orosz tudást sikerült magamra ragasztanom, de angolul csak makogok, olyan szinten, hogy az "it iz" azt jelenti nekem van. Sokkal könnyebb lenne az orosz nyelvet bevezetni, mint a nyugati angolt
Most mindenki arról beszél, hogy a NER média kiszivárogtatta, hogy Ukrajna megtámad minket. Ahogy Orbán tudta, hogy mikor kezdődik a háború, mikor tartanak szónetet Putyinék, 2030-ban mi lesz (nem viccelek!). Úgy ezt is tudja már és fegyverkezik. Persze ukrajna sokkal erősebb a mi 20 tankkunknál és miután felveszik a NATO-ba secperc alatt már indok is van amiért nem avatkozik bele nyugat. Majd küld egy békemissziót, hogy ejnye bejnye Z pedig megszáll minket. Mi a véleményed?
#19 Nem, nem.Azért annyi jövevényszó nincs, hogy emiatt legyen könnyü.Hanem a török is majdnem fonetikus, tehát nagyjából úgy ejted ki, ahogy le van írva, nem úgy mint pl. a franciát.Emellett hasonló logikára épül mint a magyar, a török is agglutináló nyelv, nincs benne olyan hang, ami a magyarban nincs. Én pl. a franci "r" hangot ha meggebedek sem tudom olyan raccsolva kiejteni.Na, ilyenek a törökben nincsenek.Van viszont a törökben is magánhangzó-harmónia például.Így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Amúgy a magyar nyelv nehezebb a töröknél jóval.
Az ukránok többsége oroszul beszél.
Még Zelenszkij anyanyelve is az orosz...
Amúgy meg úgy hülyeség ez a kérdés, ahogy van. Sok volt a kannásbor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!