Szerintetek milyen lenne Budapest, mint külön ország?
Azért kérdezem, mert nemrég láttam a Reddit-en egy térképet, ami az EU-n belül régiókra lebontva egy olyan közvéleménykutatás eredményét mutatja, hogy az adott régióban a legtöbb ember mivel azonosul inkább:
1. A nemzetével
2. A régiójával
3. Európával
Az egész EU-ban Budapest városa volt az egyetlen terület, ahol a 3. álláspont volt többségben.
4. Hagyjuk már! Te nem vagy tisztában ezzel!
Gyakornoki állást kerestem, tapasztalattal, angol nyelvvel. 135 állásra jelentkeztem, ebből 6-7 jelzett vissza, majd elutasítottak amiatt, mert Duális képzésben tanulok. Miért? Mert egy egész kamara alá van vonva minden cég, mert az Államnak így tetszik.
De az első állásomat sem képzelem el máshogy, hiába vagyok jó munkaerő, itthon 100 állásra kell jelentkezzek, hogy találjak egyet, ami TALÁN jó, és lehet nekem nem jó, csak a munkáltatónak.. -.-
Szóval szerintem inkább maradj csöndben, ha ennyire nem vagy benne a témában.
3,6 megértelek, és remélem nem is jössz vissza. Persze ezt nem rosszbol írom, magadnak teszel ezzel jót. :)
A különböző városállamok akkor, hogy tudnak működni vidékiek nélkül?
Monaco-tól Singapúrig, egy csomó városállam van, akiknek nincs vidékük, mégis, hogy tudják túlélni, úgy, hogy nincs vidékük, akik etekik őket?
#14 Ha nincs vidék aki etet, akkor olyan innovatív, tudás alapú tevékenységet kell végezni, ami Budapesten sem létező dolog.
Pl. Monaco gazdasága:
"elsősorban a turizmusra, a szerencsejátékokra és a banki tevékenységekre épül.[6] A Francia Riviérán fekvő törpeállam népszerű üdülőhely, amely kaszinójával és kellemes éghajlatával vonzza az odalátogatókat. A kis ország a közelmúltban sikeresen diverzifikált a tercier szektor és a kisebb, magas értékű, nem környezetszennyező iparágak felé. A Monacóban élőkre, valamint az ott vállalkozó külföldiekre nem vetnek ki személyi jövedelemadót és vagyonadót, az iparűzési adó mértéke pedig alacsony. Az ország adóparadicsom mind az állampolgárok, mind a bevándorlók és külföldi vállalatok számára, valamint népszerű offshore terület. Az állam monopóliumokat tart fenn számos ágazatban, többek között a dohányiparban, a telefon- és a postai szolgáltatásokban."
Na most Budapesten sem kellemes éghajlat, sem tenger nincs.Nem nagyon van Budapesten semmi, ami ami a turistákat érdekelheti.
Akkor lássuk Szingapúrt:
"Szingapúr vezető szerepet tölt be a globális világgazdaságban; a világ harmadik legnagyobb devizaközpontja és 3. legnagyobb pénzügyi központja,[10] a második legnagyobb kaszinó-szerencsejáték központja,[11] a harmadik legnagyobb olajfinomító és kereskedelmi központja és a hajójavítási szolgáltatások egyik fő központja,[12] a világ legfontosabb logisztikai központja.[13]
Ázsia legfontosabb ipari központja: kikötőjének forgalma első a világon. Szingapúrban található a Föld egyik legnagyobb olajfinomító-kapacitása. A világ egyik leggazdagabb állama"
Budapesten ebből mit valósítasz meg?
"Érdekes ez, Nyugaton az első helyen elkeltem mint munkaerő, Nyugati bérekért. Budapesten meg úgy sem kaptam állást, hogy filléres bérigényeim voltak, mellesleg qrva nehéz diplomával ami elvileg piacképes is.
Ez nem furcsa? Biztos én vagyok a kretén, vagy csak Budapest lehetőségei sokkal szarabbak mint Nyugaton?"
Azért lehet Budapesten is jó munkákat kifogni egy piacképes diplomával de elhiszem, hogy nyugaton jobb. De ne higgyük azt se, hogy nincs ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!