Szerintetek milyen lenne Budapest, mint külön ország?
Azért kérdezem, mert nemrég láttam a Reddit-en egy térképet, ami az EU-n belül régiókra lebontva egy olyan közvéleménykutatás eredményét mutatja, hogy az adott régióban a legtöbb ember mivel azonosul inkább:
1. A nemzetével
2. A régiójával
3. Európával
Az egész EU-ban Budapest városa volt az egyetlen terület, ahol a 3. álláspont volt többségben.
Jó lenne, én úgy képzelem el, hogy a 21. század Nyugat-Berlinje lenne.
Legális lenne minden LMBT-dolog, lehetne füvezni, LSD-zni, gombázni, egész évben lennének olyan rendezvények, mint a Sziget Fesztivál meg az Ozora, tele lenne minden hippikkel meg punk-okkal.
Mennél a Városligetben vagy akármelyik másik parkban és lennének emberek akik pucéran napoznak, sok ház ki lenne festve ilyen pszichedelikus stílusban, mellettük épp valami művészeti bemutató menne stb.
Budapest sajnos egy szemmel sem kevésbé lepukkant mint Kelet-Magyarország nagyvárosai. És bizony a munkalehetőségek sem olyan fényesek csak max egy alföldi tanyához képest. Én 6-7 hónapig voltam munkanélküli Budapesten, menő diplomával, az első külföldi (Nyugat-Európai) munkahelyre felvettek ahova beadtam a jelentkezésem, mondanom sem kell éltem a lehetőséggel, ráadásul 5-ször annyi bérekért mint amiért ilyen végzettséggel Budapesten egymás szemét marták az állásokért.
Szerintem semmivel sem lenne másabb Budapest ha külön városállam lenne. Sőt még drágább lenne az élelmiszer a vámok miatt.
Érdekes ez, Nyugaton az első helyen elkeltem mint munkaerő, Nyugati bérekért. Budapesten meg úgy sem kaptam állást, hogy filléres bérigényeim voltak, mellesleg qrva nehéz diplomával ami elvileg piacképes is.
Ez nem furcsa? Biztos én vagyok a kretén, vagy csak Budapest lehetőségei sokkal szarabbak mint Nyugaton?
#3 és #6-os válaszoló vagyok. Még egy sztorival egészíteném ki a dolgot.
Amikor még ott sínylődtem munkanélküliként, reményvesztetten Budapesten, feljöttem ide GYIK-re is tanácsot kérni, hogy ilyen meg olyan diplomám van, miért nem találok állást Budapesten, ahol elvileg óriási munkaerőhiány van?
A kérdésemre kb. 30 válasz érkezett, és szinte az összes csak ilyen lekezelő, fikázó, flegma, cinikus és számonkérő volt, hogy "idiótácska, miért nem dolgoztál már egyetem mellett is, akkor lenne tapasztalatod, aki ilyen mint te az így jár". Ilyen stílusban tolták.
Összesen 2 válasz volt, ahol említettek egy cégnevet ahol elvileg "gőzerővel" megy a munkaerő felvétel. Rájuk kerestem, beadtam a CV-met mindkét helyre, vissza sem írtak... Ilyen a budapesti valóság a munkaerőhiány területén.
Bezzeg külföldön mondom, első munkahelyre ahova eljutott a CV-m a HR osztályra, egyből felvettek úgy hogy elég nagy összeget mondtam, de simán elfogadták, sőt még féltek is hogy "visszamondom" ezért még extra bónuszokat ígérgettek.
Ezért mondom, hogy csak egy tanyához képest vannak "jó munkalehetőségek" Budapesten, Európához képest egy csövesbánat az a hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!