Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán: "Ideje feléleszteni...

Orbán: "Ideje feléleszteni magunkban a katonaszellemet" Jön a kötelező sorkatonaság?

Figyelt kérdés

[link]

Orbán beszédet mondott az önkéntes katonák eskütételén. Elmondta, hogy a magyar egy katona nemzet, és jó néhány zászlóaljnyira szükség lenne még. Több utalás is volt már mostanában a kötelező sorkatonaság visszavezetésére. A szomszédban háború dúl, a magyar hadsereg nem elég erős, a Natoban is ki tudja meddig maradunk még benne. Elképzelhető, hogy Orbán éppen most ágyaz meg a sorozásnak? Ezek az utalások számomra elég gyanúsak.

2022. okt. 15. 12:12
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

#22: "szánalmas bohóckodás"

Azért, a 70-es, 80-as években egy Karakum-sivatagbeli többhetes rakéta éleslövészet, egy elfogó vadászrepülő célravezetése, vagy egy harckocsis vízalatti átkelés a Duna fenekén nem volt bohóckodás, az utóbbitól nekem se fért volna zabszem a sejhajomba.

90 után, a vége felé, amikor a kiscsávó eldönthette, hogy le akar-e menni reggelitornára, vagy joga volt minden hétvégén hazautazni, mert különben sírt volna a mamája után, na, az volt már bohóckodás, nem katonaság. Tényleg, jobb is, hogy megszünt, de nem az általad felsorolt okok miatt, hanem az emberanyag alkalmatlansága miatt.

2022. okt. 18. 15:52
 32/35 anonim ***** válasza:
31 - a Strelbáról beszélsz?
2022. okt. 18. 16:43
 33/35 anonim ***** válasza:
84%

Na végre megjött az ügyeletes sorkatonamániás boomer, most wanderowa néven. Erőt egészséget százezredes elvtárs!

Az ne zavarjon, hogy a társadalom kb. 1%-a támogatja ezt a bohóckodást (ebből te vagy 0,5%), attól még nem fogják visszahozni. És nem azért szüntették meg, mert a katonai vezetés látta, hogy semmi értelme (amúgy semmikor nem is volt semmi értelme, ráadásul a katonai vezetés nagyon jól elvolt a töküket lógatva, nekik biztos nagy kár, hogy már nincs ilyesmi), hanem, mert a modern világ abba az irányba halad, hogy profi hadsereg az egyetlen értelmes megoldás, nem pedig az, hogy minél többen minél erősebbek vagyunk. Amiket meg te írtál, hogy a Kara-Kumban mi volt, azért azt nem kell átlagosnak tekinteni, az egyszeri sorkatona az itthon szolgált, hasonlóan embertelen körülmények között. Az biztos nagyon jó, hogy te Debrecenben ilyen világszínvonalat meghaladó kiképzést kaptál, de a többségnek ebben nem volt része semennyire. Én elhiszem hogy neked ez óriási élmény lehetett (bár nagyon nehezen), de te is fogadd el azt, hogy a többség nem kellemes emlékeket őriz, meg hogy az életben semmi hasznát nem veszi annak, amit bent látott. El tudsz hajítani kézigránátot? És akkor mi van? Most nincs háború nálunk, nem is lesz. Ismétlem, semmi közünk a szomszéd háborúsdihoz. Tehát aki akar, játszhatja a harcimarcit, de az egyszerű polgárokat hagyják békén, semmi dolgunk abban, hogy néhány őrült politikus farokméregetőset játszik. Azért titokban örülnél neki ha kivezényelnék a fiataljainkat, vagy visszahoznák a sorkatonaságot ugye? Hát ilyen élményekben nem lesz többet részed, az általános "parancs értettem" korszak végleg kimúlt...

2022. okt. 18. 19:26
 34/35 anonim ***** válasza:

#33: "de te is fogadd el azt, hogy a többség nem kellemes emlékeket őriz"

Itt van, amit írtam fentebb, tudtad értelmezni a második mondatomat?

"Amiket leírtál, azokról hallottam én is, bár ahol én voltam, ott nem volt jellemző, mert az egy jólfelszerelt, hátországi kiképzőközpont volt Debrecenben. De tudom, hogy nem mindenki volt olyan szerencsés, mint én."

Kézigránátot nem hajítottam még egyébként. Lexarom, hogy visszahozzák vagy sem, engem már nem fognak kivezényelni sehova.

"Ismétlem, semmi közünk a szomszéd háborúsdihoz. Tehát aki akar, játszhatja a harcimarcit, de az egyszerű polgárokat hagyják békén, semmi dolgunk abban, hogy néhány őrült politikus farokméregetőset játszik."

Én meg azt ismétlem, hogy ezt te csak úgy hiszed, hogy téged fognak azok a politikusok megkérdezni (engem sem).

Amúgy boomer az apád fa@sza, azzal bizalmaskodj.

2022. okt. 18. 21:01
 35/35 anonim ***** válasza:

#32: "a Strelbáról beszélsz?"

Bocs, de az micsoda? Most hallom először ezt a szót.

2022. okt. 18. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!