Orbán: "Ideje feléleszteni magunkban a katonaszellemet" Jön a kötelező sorkatonaság?
Orbán beszédet mondott az önkéntes katonák eskütételén. Elmondta, hogy a magyar egy katona nemzet, és jó néhány zászlóaljnyira szükség lenne még. Több utalás is volt már mostanában a kötelező sorkatonaság visszavezetésére. A szomszédban háború dúl, a magyar hadsereg nem elég erős, a Natoban is ki tudja meddig maradunk még benne. Elképzelhető, hogy Orbán éppen most ágyaz meg a sorozásnak? Ezek az utalások számomra elég gyanúsak.
Mivel a kiképzők valamennyien idióták voltak, így megpróbálták a saját képükre formálni az állományt, ez volt akiknél sikerült is. Az ilyenek párás szemmel gondolnak vissza arra, mennyi plusz dolgot kaptak ott élményként, pedig ha valóban szembenéznek az igazsággal semmi haszna nem volt, ablakon kidobott évek, hónapok. Szerinted a mai fiatalság miért nem erőlteti ezt a felesleges szánalmas bohóckodást, amit ti életetek egyik legnagyobb élményének tartotok? Megvagyunk nélküle, köszönjük, mégis létezünk valahogy.
Ja és amiért a szomszédban háborúsdit játszanak, ahhoz nekünk semmi közünk, azért itt felesleges lenne mozgósítani. Aki akar harcoljon.
Akkor te voltál sorkatona, vagy nem voltál?
Ha voltál, akkor azt tudom mondani, hogy én nem tapasztaltam, hogy minden kiképző idióta lettvolna, azt még kevésbé, hogy bárki is a maga képére akart volna formálni 25 éves koromban.
Ha nem voltál, akkor meg ne oszd az észt olyan dolgokról, amiket nem éltél át.
Megjegyezném még, hogy akkor sem a fiatalság erőltette, hogy sorkatona lehessen, mivel az ilyenről nem szoktak népszavazást tartani, továbbá nem mindenki tartja élete legnagyobb élményének, ismerek olyat nem egyet.
#22: "Ja és amiért a szomszédban háborúsdit játszanak, ahhoz nekünk semmi közünk, azért itt felesleges lenne mozgósítani. Aki akar harcoljon."
El vagy te tévelyedve, de nagyon. Ez nem kívánságműsor lenne, akkor már nem volna beleszólásod (most sincs sok, mondhatnám).
#25: "A tudásukkak egy mai harctéren öt percet se élnének túl."
Az vígasztal, hogy te sem.
90 előtt sem védekezésre volt, hanem azért, hogy késleltessen egy esetleges NATO-támadást, amíg az itt állomásozó ruszkik mozgásba lendülnek. Nem véletlen, hogy a Dunántúl tele volt szovjet szárazföldi- és légi egységekkel.
Amiket leírtál, azokról hallottam én is, bár ahol én voltam, ott nem volt jellemző, mert az egy jólfelszerelt, hátországi kiképzőközpont volt Debrecenben. De tudom, hogy nem mindenki volt olyan szerencsés, mint én.
Tudtommal azért (is) szünt meg az egész, mert a végére már 6 hónapra csökkentették az idejét, és a katonai vezetés is látta, hogy ennyi idő alatt nem lehet kiképezni embereket a technikai eszközök kezelésére. Nekem 6 hónap technikai kiképzést 12 hónap csapatgyakorlat követett, bár én teljesen más területre kerültem az angol nyelvtudásom miatt az alatt az 1 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!