Miért akarnak több fizetést a tanárok a semmire?
Eleve a baloldal idején még rosszabb is volt az oktatás mint most. A baloldal teljesen szétverte az oktatást ameddig hatalmon volt. A baloldal idején a tanárok 180 bruttót kerestek. Most 500 ezer nettót, sőt az átlagkereset is 500 ezer.
Meg persze a tanárok nagyon nagy százaléka semmit sem ért az oktatáshoz, sőt néha még a tananyagához sem. Hőbörögnek azon az emberek, hogy elmaradtak az órák a sztrájk miatt de valójában a baloldal addig züllesztette anno az oktatást, hogy volt hogy a büfés járt be az órára felolvasni a könyvet és ugyan ott tartottunk mintha egy olyan olvasta volna fel aki diplomás. Akkor miért kellene neki 3-400 ezer forinttal több fizetés?
Amikor sok órán tényleg csak felolvasás van a könyvből, és ha kérdezel valamit válaszolni sem tud? Vagy azok a tipikus tanárok akik hülyeségeket tanítanak és hülyeségeket kérnek számon. Na meg ott a 3 hónapos nyári szünet meg a különböző év közben lévő szünetek.
"Van pár normális tanár, aki valóban sokkal többet érdemelne, de ők csak egy nagyon csekély kisebbség. A többség csak kioktatni tud, de oktatni nem."
És állásontod szerint ők annyit keresnek amennyit érdemelnek :)
#7 A bérminimumra való kiegészítéssel, és mindenkinek járó 20%-os pótlekkal is kell számolni.
Így a nettó pedagógus "minimálbér" az nettó 207.480 Ft (ez tehát egy adókedvezményekre nem jogosult pályakezdő bére). Ennél ma Magyarországon egy legalább alapszakos főiskolai diplomával rendelkező, teljes állásban dolgozó pedagógus nem kereshet kevesebbet.
Ami "gáz" hogy bizonyos esetekben ez csak 15 év munkatapasztalat után emelkedik.
Az a "3 hónap plusz szünetek" az konkrétan 46 nap szabadság ami egy pályakezdőnek és egy 40 éve a pályán lévőnek is pont ugyanannyi.
(Ugye az átlag embernek 25 év alatt 20 napja van, nyugdíj közelében jut el harminc valahány napig.)
#9 Teljesen egyetértek veled.Kapjanak fizetésemelést, az alkalmatlan tanárokat viszont kíméletlenül zavarják el.
Én olyan tanítót is ismerek, aki azzal dicsekszik, hogy soha életében egy darab könyvet nem olvasott el önszántából, mert utál olvasni és túl fárasztó számára.Helyesen írni sem tud, így tanítja a gyerekeket írni, olvasni.Egy szánalmas középfokú nyelvvizsgát nem tudott letenni 10 év nyelvtanulás után, ötször bukott meg a nyelvvizsgán.Na az ilyeneket elküldeném kapálni azonnal, ahogy megkapták a béremelést.
#9 Lehet hogy pont azért csak az alkalmatlanok maradnak iskolában, mert a jók elmennek korrepetálni? Arról nem beszélve, hogyha bérminimumon élsz akkor nem az lesz az elsőszámú problémád hogy jól taníts.
Kérdező meg szerintem vagy 5x feltette a kérdést amiből nekem az jön le hogy semmi rálátása a világra
Akik azzal érvelnek, hogy a tanárok nem jól dolgoznak, ezért nem is érdemelnek emelést, azok mind agyhalottak.
Ha meg lennének fizetve, akkor el lehetne zavarni azokat, akik nem jól dolgoznak. Most gyakorlatilag azt csinál egy tanár, amit akar, mert nincs helyette senki.
Amúgy ezt a bődületes marhaságot honnan veszed, hogy nettó 500-at keres egy tanár? A bértábla nyilvános. Legalább olvass utána, mielőtt vagdalkozol.
A 3 hónapos szünet sem igaz, 1,5 hónapos szünetük van. Cserébe viszont év közben nem mehet szabira amikor akar.
Kedves "ma 21:30" anonim válaszadó,
Nem pont erre gondoltam, mert nyilván manapság is van olyan tanár, aki hivatásának érzi. Pl. a nővérem pont nem ez a kategória. Csak azért jelentkezett a tanítóképzőre, mert alacsony volt a ponthatár. 2 év tanítás után átment a rendőrségre tiszti rangban. Ott sem dolgozott semmit, de megszabadult a "Büdös kölykök"-től, ahogy fogalmazott...
Az ilyen kérdéseknél érzem azt, hogy volt némi jó is ebben a "Magyar szocializmusban". Félreértés ne essék! Ettől én még náci vagyok-...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!