Sokakat miért zavar, hogy a magyaroknak növekszik az igénye munka terén és nem akarnak alja munkát végezni kevés fizetésért?
Ezek az oldalon is sok ilyen ember van, "a magyarok nem akarnak dolgozni".
De a családban is van ilyen szemléletű ember, aki szerint a szellemi munka nem munka."egész életében nem dolgozott", mondja a kontrollerre,beszerzőre betanított sori munkásként.
Szerinte én azért mentem főiskolára, "mert nem akarok dógozni".
A diploma egyfajta mentőöv, egy mankó,hogy könnyebben induljon az ember az életben.Egyfajta előny,hogy jó állást, kényelmes(ebb) életet kapjon az ember.
A helyi,regionális újságok,hírportálok állandóan cikkeznek,hogy nem találnak betanított munkást.Akit találnak az vagy alkoholista és nem alkalmas vagy valami fiatal, aki ott dolgozik pár hónapot, majd dobbant külföldre.
A betanított munkát vállalók folyamatosan fogynak.Ha megnézzük, a mostani generációk sokkal tanultabbak, sokkal több a középfokú,felsőfokú végzettséggel rendelkező ember, akik bizony nem azért tanutak,hogy betanított munkát végezzenek.
30 éve elég volt a 8 általános.Manapság viszont magasabbak az igények.
Az lehet, hogy az igények magasabbak, de a diplomások nagy része mégis valami minimálbéres fizikai munkát végez, mert csak azt találnak.
Egyébként meg pont az ellenkezőjét tapasztalom annak, amit leírsz. A munkáról és a dolgozásról mindenki egyből egy hétfő-péntek 8-5-ig dolgozó, irodában laptop előtt csücsülő aktatáskás, öltönyös, tisztességesen megfizetett illetőre asszociálnak az emberek, pedig az emberek döntő többsége egyáltalán nem ilyen körülmények között dolgozik, hanem változó napokon, műszakváltással, egyenruhában vagy munkaruhában végez valami kétkezi munkát minimálbérért.
1#
Én ilyesmit nem tapasztaltam.
Még a bölcsészek is valami magyar viszonylatban jól fizetett,nyelvet beszélő asszisztensként dolgoznak.
" az emberek döntő többsége egyáltalán nem ilyen körülmények között dolgozik, hanem változó napokon, műszakváltással, egyenruhában vagy munkaruhában végez valami kétkezi munkát minimálbérért."
Viszont ha haladunk a fiatalabb generáció felé, a műszakban,sorban dolgozók aránya exponenciálisan csökken.
Én voltam több gyárlátogatáson.A soron elvétve látni fiatalabbakat, szinte az összes melós 40-50 körüli volt.Viszont a mérnököknél, személyügy osztályon,beszerzésnél, pénzügynél tele voltak az irodák huszonéves harmincX éves munkavállalókkal továbbá baromi sok volt a friss diplomás gyakornok is.
4#
Baromi sok pozíciót kihagytál, ami 8-5-ig tart, vagyis nem addig, mert a normálisabb munkakörökben rugalmas munkaidő van.Ilyen az általam felsorolt kontroller, beszerző vagy termeléstervező...stb.Ezek a pozíciók is léteznek a gyárakban és normális munkakörök.
Eddig bárhol is dolgoztam, a "rugalmas munkaidő" mindenütt azt jelentette, hogy nekem kell maximálisan rugalmasnak lennem és hajlandónak kell lennem bármilyen embertelen beosztással dolgozni. Biztos van olyan, aki ténylegesen akkor dolgozik, amikor akar.
Amúgy azt még elfelejtettem, hogy papíron talán tényleg tanultabbak a mostani generációk, de hogy úgy alapjáraton az emberiség még soha nem volt ennyire ostoba, mint az utóbbi pár évtizedben, az is biztos.
Azért,mert ők is ezt végzik és irigyek arra,aki mer változtatni.
Vagy ott van a család,amit akkor is el kell tartania,ha nem ért semmihez.
Csak kérdem én ki tiltotta meg bárkinek is,hogy előbb legyen egzisztenciája,és utána vállaljon gyereket?
Na,ez a sok proli szeret hőbörögni,hogy bezzeg ők mennyit dolgoznak,és hát ez a tuti,pedig ők is tudják,hogy elrontották az életüket pontosan azzal,hogy rabszolgaéletnek behódoltak,beletörődtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!