Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen oktatási reformokat...

Milyen oktatási reformokat támogatnátok? Úgy látom a legtöbben az irodalomtanárokra vannak kiakadva, őket találják a legfeleslegesebbeknek?

Figyelt kérdés

2022. okt. 6. 14:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
92%

9, na, pl a te fajtád alapján írtam, hogy kellene retorikát is oktatni.

Kifejtenéd mégis mire gondolsz?

Mert pl a 12 évesek kapcsán arra gondoltam, hogy ha már teljesen törvényesen szexelhetnek - és fognak is, ne aggódj - akkor tegéyk úgy, hogy tudják mit cisnálnak ahelyett, hogy "jaj, az elsőnél még nem kell gumi, akkor még nem eshet teherbe az ember" vagy "a szex akkor jó, ha a lány alázva van" vagy "neki is 5 perce volt elélvezni, meg nekem is, az én hibám, hog ynekem nem sikerült" meg ilyenek. Ezek a mondatok rendszeresek abban a korban. Olyan opció nincs, hogy a kamaszok ne akarjanak szexelni, sajnos vag ynem sajnos, ez van. Csak olyan opció van, hogy tudják, hogy hogy kell, vagy hogy nem tudják, hogy kell. Én a tudásra szavazok, már bocs.

2022. okt. 6. 16:49
 12/19 anonim ***** válasza:
93%

Irodalommal az a baj, hogy 12 éven át tanítják, heti 3+ órában és érettségi tárgy még akkor is, ha technikai jellegű egyetemre mész.

Ugyanakkor informatika heti 1 órás tárgy és ott is csak olyan dolgokat csinálnak a diákok amit kb alapból tudnak.

2022. okt. 6. 17:01
 13/19 anonim ***** válasza:
89%
Miért a tanárokra haragszotok ezért vajon? A nat írja elő, hogy tudd az évszámokat, magold be a verset, ismerd fel a szerző portréját stb.
2022. okt. 6. 18:58
 14/19 anonim ***** válasza:
43%
Az elemi elvégzése után (szóval írni olvasni alap matek készségek elsajátítása, stb) Idegennyelv, informatika, matematika és természettudományt kéne csak oktatni, ezeket viszont sokkal nagyobb erővel mint most, a többi full értelmetlen, azokat max "hobbiból" érdeklődési szinten kéne hallgatnia a gyerekeknek, nem osztályoznám. Eleve számomra mindig is érthetetlen volt h miért osztályozzák az irodalmat ami full szubjektív, vagy a törit ami nagyon jól tudjuk hogy nagyrészt hazugság és az épp aktuális diktatúra/párt/ideológia írjaát olyanra ami neki tetszik. Különben is kb 0 értelme van évszámokat magolni egy olyan világban ahol már feltalálták az internetet és a Googlet.
2022. okt. 7. 13:18
 15/19 anonim ***** válasza:

Kb. mindent máshogy kéne oktatni, szemléletesebben, gyakorlatiasabban. Az idegen nyelvektől kezdve a biológián át a fizikáig.

De igazából a tanáron múlik a legtöbb. Nekünk volt 1-2 olyan tanárunk, aki nem utáltatta meg a tanátárgyát, igaz, nem is követelt túl sokat, de legalább azt a keveset tudtuk. Sokat számít, ha egy tanár személyisége, barátságos, maga a tanár is tájékozott, művelt, színes személyiség és színesen tudja a tananyagot is bemutatni. Nem csak az, hogy ledarálja az anyagot, és közben hjárom toll kifogy, mire leírja a tanuló, vagy annyit mond, hogy tanuld meg a könyvben a 78-99. oldalig, meg hogy szigorúan osztályoz, és hiába van kipipálva a tesztben a válaszok háromnegyede, akkor is egyes. Nem baj, ha játékos feladatokat is kitalál a tanár, érdekes rejtvényeket visz be az órára, és ezzel is gyakoroltatja az anyagot.

Az informatikával főleg az a gond, hogy sok tanár gépies és így tanítani azért nem igazán lehet, valljuk be.

2022. okt. 8. 16:35
 16/19 anonim ***** válasza:
42%

Nekem egyetlen tanárom volt, aki nem utáltatta meg velem a tantárgyát. Ez lett a szakmám később. Igazából nemtudom, h örüljek h így hozta a sors, vagy szomorkodjak, hiszen mégiscsak gáz, hogy a kb 60-70 tanárom közül csak egyetlenegy volt jó...

Sztem nagy változást hozna ha ebben a rendszerben is lenne visszacsatolás. Minden év végén pontoznák a tanárokat a diákok meg a szüleik, és a legrosszabb 5 tanárt kirúgnák. Helyettük lehetőséget kapnának a fiatal tanárok, akikben még van lelkesedés, nem égtek ki, nem gyűlölik a gyermeket és végül de nem utolsósorban naprakész(ebb) tudásuk van mint egy 60 évesnek.

2022. okt. 11. 14:59
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
#16: Butaság. A gyerekek elfogultan pontoznának, nem az alapján, ki a legjobb.
2022. okt. 11. 15:05
 18/19 anonim ***** válasza:

16, az ötlet nem rossz - amennyiben a pontszámokhoz küszöbértéket is csatolunk, szóval nem automatikusan minden legalsó 5ről van szó. Hisz lehet, hogy egyre-egyre több pontot kap mindneki, mégis kirúgják a legalsó ötöt, pedig lehet, hogy sokkal jobban szerették, mint 10 éve a legmagasabb pontszámút:D

De ez nem megoldhatatlan.

Ami megoldhatatlan a rendszerben az az, hogy nincs kit felvegyenek a helyére:D Óriási a hiány, baromi nehéz szaktanárokat találni. Nem JÓ tanárokat, hanem BÁMRILEN tanárt. Amíg ez van, addig egy nyíltan pedofilhoz is ragaszkodni fognak, máskülönben nem lesz ki tanítsa a tárgyat.

2022. okt. 11. 15:08
 19/19 anonim ***** válasza:

Pár napja összeszedtem pár gondolatot:

[link]

2022. nov. 12. 19:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!