Vidéken miért kezdenek korán dolgozni az emberek?
Én nem értem,hogy egy szellemi munkás, akinek rugalmas a munkaideje, miért kezd el dolgozni reggel 7-kor.
Lett egy új munkatársunk, ő Győrben dolgozott eddig.
Volt neki ott is törzsideje, ami 9-kor kezdődött és kettőig tartott, ő és a legtöbben mégis korán mentek be dolgozni.És nem csak annál a cégnél,hanem vidéken ez az általános.
Az nem lehet kifogás,hogy elvárás, mert ez nem lehet elvárás.Ha nekem a munkaszerződésemben az van, hogy mehetek 9-re, akkor, ha a fejére is áll a főnök, akkor sem megyek be 7-re.
Olyan, mint a 18. században az angol ipari forradalom idején.A korán kelés egy elavult múlt századi dolog, el kellene felejteni a szellemi munkakörökben ezt.Nem a középkorban vagyunk.
Én 9-10-re járok dolgozni és sohasem kelek fel 6:30 előtt.Reggel elmegyek az usziba, vagy edzőterembe, utána meg dolgozni.Este meg 11-ig tudok sorozatokat nézni vagy egyéb módon kikapcsolódni.
Az iskolákban is emiatt a hülyeség nem lehet eltörölni az olyan múlt századból vagy a kommunizmusból visszamaradt dolgokat, mint a 0. óra vagy,hogy a tanítás 8-kor kezdődik.
Legyen 9-kor, hadd aludjanak azok a szerencsétlen gyerekek.
4.
Jogaidat,kötelességeidet a munkaszerződésed tartalmazza.
Azt túlteljesíteni,már a sztahanovista határokat súrolja.
Láttál egy példát, véletlenül vidékről.
Soha nem fogod megérteni. Van akinek veriték a munka, van, akinek öröm. Na a győri kollégának öröm. Élvezi. Akkor dolgozik, amikor akar, ebben biztos vagyok. Csak ő a saját örömére többet akar, mint amit elvárnak.
A főnök nem érdekli. A főnök csak szimplán örülhet, hogy ilyen embert kapott. Ma már ritka, mint a fehér holló. Ebben a munkaalapú táradalomban megutáltatták az alkotást az emberekkel. Látszik is az igénytelenség mindenütt.
Egészségesebb korán feküdni és korán kelni. A munkaidőnek meg szinte délben vége, a délután a tied.
Míg, ha 10-re döcögsz be, akkor estig fogsz szopni és kis vigasz, hogy este még megnézeheted a Barátok Köztet és lehet fentmaradni éjfélig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!