Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vidéken miért kezdenek korán...

Vidéken miért kezdenek korán dolgozni az emberek?

Figyelt kérdés

Én nem értem,hogy egy szellemi munkás, akinek rugalmas a munkaideje, miért kezd el dolgozni reggel 7-kor.

Lett egy új munkatársunk, ő Győrben dolgozott eddig.

Volt neki ott is törzsideje, ami 9-kor kezdődött és kettőig tartott, ő és a legtöbben mégis korán mentek be dolgozni.És nem csak annál a cégnél,hanem vidéken ez az általános.

Az nem lehet kifogás,hogy elvárás, mert ez nem lehet elvárás.Ha nekem a munkaszerződésemben az van, hogy mehetek 9-re, akkor, ha a fejére is áll a főnök, akkor sem megyek be 7-re.

Olyan, mint a 18. században az angol ipari forradalom idején.A korán kelés egy elavult múlt századi dolog, el kellene felejteni a szellemi munkakörökben ezt.Nem a középkorban vagyunk.

Én 9-10-re járok dolgozni és sohasem kelek fel 6:30 előtt.Reggel elmegyek az usziba, vagy edzőterembe, utána meg dolgozni.Este meg 11-ig tudok sorozatokat nézni vagy egyéb módon kikapcsolódni.

Az iskolákban is emiatt a hülyeség nem lehet eltörölni az olyan múlt századból vagy a kommunizmusból visszamaradt dolgokat, mint a 0. óra vagy,hogy a tanítás 8-kor kezdődik.

Legyen 9-kor, hadd aludjanak azok a szerencsétlen gyerekek.

2022. okt. 2. 20:05
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
68%
Mert a kokas gyorsabb, mint a vekker.
2022. okt. 2. 20:06
 2/21 anonim ***** válasza:
50%
Nem olyan lusták, mint a mai fiatalok. Régen a munkának volt becsülete
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is így jártam, gyakran 7-re vagy előbb is kicsivel. Ha előbb kezdek előbb is végzek, és több időm lesz délután.
 4/21 anonim ***** válasza:
29%
Jogok kellenek, kötelességek nem.ugye?
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
És hol van a kérdésben a vidék? Győrt írtál, de az város nem vidék.
2022. okt. 2. 20:08
 6/21 A kérdező kommentje:

4.

Jogaidat,kötelességeidet a munkaszerződésed tartalmazza.

Azt túlteljesíteni,már a sztahanovista határokat súrolja.

2022. okt. 2. 20:09
 7/21 anonim ***** válasza:
72%

Láttál egy példát, véletlenül vidékről.

Soha nem fogod megérteni. Van akinek veriték a munka, van, akinek öröm. Na a győri kollégának öröm. Élvezi. Akkor dolgozik, amikor akar, ebben biztos vagyok. Csak ő a saját örömére többet akar, mint amit elvárnak.

A főnök nem érdekli. A főnök csak szimplán örülhet, hogy ilyen embert kapott. Ma már ritka, mint a fehér holló. Ebben a munkaalapú táradalomban megutáltatták az alkotást az emberekkel. Látszik is az igénytelenség mindenütt.

2022. okt. 2. 20:11
 8/21 anonim ***** válasza:
46%

Egészségesebb korán feküdni és korán kelni. A munkaidőnek meg szinte délben vége, a délután a tied.

Míg, ha 10-re döcögsz be, akkor estig fogsz szopni és kis vigasz, hogy este még megnézeheted a Barátok Köztet és lehet fentmaradni éjfélig.

2022. okt. 2. 20:12
 9/21 anonim ***** válasza:
25%
Mert van eszük.
2022. okt. 2. 20:13
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Győr egy nagy város, tudsz róla kérdező? Még ne hagytad el Budapestet ugye?
2022. okt. 2. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!