Meg lehet védeni itthon az abortuszhoz való jogot?
Tegnap kiment ugyan vagy háromezer ember tüntetni, de ez semmi pl. ahhoz képest, amennyien minden évben kiemennek a melegekért 35 ezren. Én azt hittem, hogy ennél jóval megosztóbb ez a téma és nagyobb felháborodást kelt az, hogy mgint a nők méhében turkálnak politikus férfiak.
Ezek után lehet számítani arra, hogy mivel a kormány most felmérte a társdalom reakcióját erre a kérdésre (ami kb. nullával egyenlő), szigorítani fogják hosszú tvon az abortuszt, esetleg teljesen be is tiltják lengyel mintára? Ha úgy nézzük ott sem bukott bele a kormány.
Én 23 éves nőként jelenleg kinn vagyok Erasmuson. Nem fogok hazamenni. A magam nevében beszélek, de nem vagyok egyedül. Nagyon sok ismerősöm gondolkodik így. Ez egyáltalán nem érv a maradás mellett. Nem ez az egyetlen ok, de plusz egy a távozás melletti listán.
És nem, nem azért mert mindenképpen abortuszt szeretnék. Egyszerűen csak nem akarom végignézni, hogy ugyanaz történjen, mint Lengyelországban. Akkor már inkább itt kezdem el az életemet, és nem megyek haza, csak azért, hogy 3-5 év múlva jöjjek vissza végleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!