Magyarország ötödáron kapja elvileg a ruszki gázt, hogy lehet, hogy mégis nálunk lesz a leghűvösebb az iskolákban és az állami intézményekben? Nem azt mondta a fidesz vezére, hogy elvileg a németek fognak megfagyni?
Úgy, hogy a kérdésedben benne van a válasz: elvileg.
A gyakorlat úgy látszik, hogy nem egyezik meg a kormány kommunikációjával.
Hát na, ilyen a fideszes valóság.
Ezek a jbbboldal csodái.
-Ötödáron jön a végtelen mennyiségű gáz, mégis drága és spórolni kell vele.
-Mi az EU-ra csak ráfaragunk, de ennek ellenére nem lépünk ki és kuncsorgunk a pénzükért.
- Az oroszoké a világ legerősebb hadserege, de mégsem bírnak a gyenge Ukrajnával.
- A Nyugat folyamatosan hanyatlik, mi folyamatosan jövünk föl, de valahogy mégis távolodunk tőlük életszínvonalban.
- Németország már tavaly télen is megfagyott, most télen meg aztán még jobban megfagy, bezzeg mi jól állunk, de náluk mégis 19 fokra korlátozták a közintézmények fűtését, nálunk meg 18 fokra.
Az a legszebb az egészben, hogy én továbbra sem értem, hogy hol van az a 15 évnyi gáz, amit februárban irt alá őnagysága, és, hogy a 15 évre szóló végtelen mennyiségű gáz ellenére, miért kell a mi legendás repülőminiszterünknek, havonta Moszkvába utaznia, hogy ezek után, újjabb és újjabb szerződéseket kössön.
Annyira hülye vagyok én ehhez, hogy már politikusnak kellene lennem.
Azt a látszatot keltették, hogy ötödáron jön, és nem tisztázták, hogy nem így van. Hazudtak az embereknek, hazugsággal nyertek választást.
Mint kiderült, az ötödár csak pillanatnyi állapot volt, de az emberekben megmaradt, hogy ennyiért kapjuk (a fideszes hívek is ezt szajkózták), és eszük ágában sem volt a választás előtt tisztázni, hogy valójában nem ötödárról van szó, mert a piaci ártól függünk:
"Az orosz gázszállítások stabilitása biztosított Magyarország felé 2036-ig és „az is fontos, hogy ma Magyarország az európai piaci árnál ötször olcsóbban vásárol orosz gázt” – jelentette ki az Orbán Viktor magyar kormányfővel folytatott tárgyalás első, nyilvános része során Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz TASZSZ tudósítása szerint. A RIA és az RT tudósításai szerint pedig mindketten azt is mondták, hogy ma Magyarország veszi egész Európában a legolcsóbban az orosz gázt."
Úgy hogy kamu volt az olcsó ár eleve, vagy pedig olyan előnytelen szerződést kötöttek ahol az oroszok kedvük szerint szabják a gáz árát.
Csak ezt titkolni próbálják az emberek elől, a hívek meg nem látnak át egy ekkora ordas hazugságon sem.
Legalabbis erről beszélt múltkor a volt MVM igazgató egy interjúban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!