Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon az oktatási...

Magyarországon az oktatási intézmények miért olyan "robotosak",hogy még rendes ebédszünet sincs?

Figyelt kérdés

Én felvidéki magyar vagyok, az alapszakomat Szlovákiában csináltam, a mestert viszont Magyarországon, levelezőn.

Ami számomra nagyon megdöbbentő volt,hogy az egyetemeken nincs ebédszünet.Sőt, még a általános és középiskolában sincs.

Hogyan lehetséges ez?Máig nem tudom felfogni.

Felvidéken, az egyetemeken van 1 órás ebédszünet, ez egységes mindenütt.Ami nem egységes, hogy valahol 11:45-12:45, máshol 11:30-12:30 és így tovább.

Kicsit olyan katonaság, vagy gulág feelingű az egész az oktatásban.

Az ebéd nagyon fontos, a diákoknak és az oktatóknak is.

2021. nov. 4. 18:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Általánosban van. Egy 12-órakkor hosszú 20 perces szünet van tápolásra. Egyetemen te állítod össze az órarended. Akkor eszel amikor akarsz
2021. nov. 4. 18:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

BME-n/Elte-n (budai oldal Petőfi hídnál) ha te betennél egy fix 1 órás ebédszünetet, a TTK-s menza előtt km-es sor lenne, sokan vagyunk.

Általában nem tartanak szünetet a 2 órás előadásokon, így 45-kor végzünk s 15-kor kezdődik a következő, 30 percbe pedig belefér egy gyors kaja, vagy hagyom 4 utánra, de van, hogy nincs órám ebédidőben... Valahogy mindig megoldom, s jó ez az össze-visszaság, mert nem egyszerre zúdulunk rá a környék összes kajáldájára.

2021. nov. 4. 19:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
De ha valaki gírost csamcsogva ül be egy előadásra, nem szól az oktató sem egyetemen
2021. nov. 4. 19:10
 4/7 A kérdező kommentje:

3#

Hát, én ilyen hagymától illatozó ételeket, mint hamburger,kebap nem nagyon ennék előadáson.Kicsit illetlenség.

2021. nov. 4. 19:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hátulról nem jön előre a szag a hatalmas előadóban
2021. nov. 4. 19:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem jó ez így. Lenne a fenének kedve a napomból több időt az egyetemen tölteni, csak amiatt hogy hosszasan lakomázhassak.

Nálunk 90 percesek az órák... És 30 perc szünet van. Ez is sok néha.

2021. nov. 4. 19:35
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos hazánkban ez alakult ki, pedig véleményem szerint is legalább 1 óra kellene ahhoz, hogy mindenki nyugodtan meg tudjon ebédelni. A közoktatásban egyébként ugyanez a helyzet a testnevelési órákkal is: van mindennapos testnevelés, de arra sem idő, sok helyen pedig infrastruktúra sincs, hogy az órák után megfelelően tisztálkodni lehessen.
2021. nov. 4. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!