Mit szóltok hozzá, hogy idehaza is dübörög a "Me too" örület? Egyre többen állnak elő zaklatási vádakkal, a magyar intézmények is tényleg nyakig benne vannak?
Szerintem undorító, mondom ezt úgy hogy alapból liberálisabb (de nem liberális!) beállítottságú vagyok.
Teljesen biztos, hogy a történetek 99%-a hamis vád, népszerű, sikeres emberek bemocskolása bosszúból és/vagy könnyű nyereségvágyból.
Ez két szempontból is gusztustalan és káros: nem elég, hogy ártatlan emberek életét, megítélését és megélhetését teszik vele tönkre, hanem a sok ilyen műbalhé azt fogja eredményezni, hogy később azoknak sem fognak már hinni akik viszont tényleg áldozatai voltak erőszaknak.
Elég beszédes, hogy még 5-10 éve gyakorlatilag 0 ilyen hír volt, most az elmúlt 1-2 évben heti rendszerességgel "derülnek ki" ilyen hírek tömegével, és persze egyik sem vasutashoz, postáshoz vagy utcaseprőhöz köthető, hanem mind az összes gyanúsított sikeres, híres és jómódú emberek, itthon és külföldön egyaránt. Színészek, rendezők, igazgatók stb. Kicsit se átlátszó. Arról nem beszélve, hogy ha engem megerőszakol vagy egyéb módon károsít valaki, akkor nem fogok 20 évet várni rá, hogy hátha másokkal is történik hasonló, akik szintén várnak majd rá 20 évet, hanem még aznap elmegyek a rendőrségre és feljelentést teszek. Harmadrészt meg az ilyesmit nem szokás a médiában nagydobra verni. Ezer sebből vérzik ez a dolog, de hát sajnos sokan elhiszik, és sajnos sok gerinctelen ribillió vissza is él ezzel, mert hát dolgozni snassz, de ezzel jó pénzt meg hírverést lehet szerezni 0 munkával. Undorító, hányinger.
Sajnos most ez a trendi többeknél. Nem hiába jegyzik meg, a világ kifordult magából azzal, szabadjára engedte ezeket az őrültségeket.
A média pedig majd szokásához híven jókat csámcsog a sztorikon :)
# 7
Ez a baj, politikai cirkuszt csinálnak belőle. Mégis milyen üzenet ez az átlag polgár felé, hogy itt aztán majd komoly következményei lehetnek egy zaklatásnak?
Ejnye, az a csúnya általánosítás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!