Nem lenne jó fék a magyar parlamentarizmusnak egy szakemberekből álló, független intézmények által delegált felsőház?
Plusz egy hatalmi ág, amelyet a Fidesz leuralhat...
Az a baj az ilyen szakértői elképzelésekkel, ami bjektíve egy részterületen jó, az összességében, hosszútávon lehet hogy nem.
Ráadásul a politika pont az a terület, ahol nem lehet tudni, melyik döntés lesz jó végül.
"egy szakemberekből álló, független intézmények által delegált felsőház?"
Aha. És ki delegálná őket, milyen alapon? Milyen jogon bírálhatnák felül azoknak a döntését akiket a magyar választópolgárok bíztak meg a döntéssel, vagyis a választott képviselőket?
Mitől lesz egy intézmény független? Mert azt mondod rájuk? És ha én mondom, akkor már nem lesz független, mert én a kormánypártokra szavaztam? Vagy hogy képzeled el?
A parlamenti képviselőknek van joga dönteni, de nem a kisujjukból szopják ki a döntésüket, hanem rengeteg szakértő dolgozik nekik és nagyon sok szervezetet meghallgatnak a döntés előtt vagy a javaslat kidolgozásakor. Tényleg azt hiszed, hogy a mezőgazdasági döntéseket a miniszter vagy pár képviselő találja ki, netán az otthonszülésről olyan férfiak adnak be saját ötleteik alapján javaslatot aki sem nem orvosok, sem nem szülnek soha?
És ki delegálná, mondaná meg, hogy "xy mától szakember"?
Nem lenne hosszú életű.....
#2 "A parlamenti képviselőknek van joga dönteni, de nem a kisujjukból szopják ki a döntésüket, hanem rengeteg szakértő dolgozik nekik és nagyon sok szervezetet meghallgatnak a döntés előtt vagy a javaslat kidolgozásakor."
Joga van, de büntit kap, ha nem aszerint nyomja a gombot, amit a pártember óbégat.
Láthatóan (legalább is a kormánypártnál) maximum jogi szakértőket vonnak be, hogy biztosítsák, hogy jogszerű legyen a legújabb ötletük, amiket részeg paraszti ésszel találnak ki, és fő célja a lopás. Ez meg is látszik az ország lecsúszó pályáján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!