Támogatnátok azt, hogy általános iskolában már első osztálytól kezdve legyen történelem óra, ne csak ötödiktől?
Nem. Felsőben is utáltam. Nettó magoltatás az egész, még csak véletlenül sem a megfelelő konklúzió levonása a cél. Jelenlegi formájában nemhogy nem terjeszteném ki az alsós korosztályra, de egy az egyben meg is szüntetném.
Akkor lenne értelme a történelem oktatásnak, ha mindig lenne utána konklúzió is, nem csak az évszámok magoltatása (álszent módon, mert ugye azt sokan tudják, hogy 1552-ben Egerben visszavertük a törököket, de azt már kevesen, hogy 1596-ban feladtuk a várat és győztek a törökök).
"Nem. Felsőben is utáltam. Nettó magoltatás az egész, még csak véletlenül sem a megfelelő konklúzió levonása a cél. Jelenlegi formájában nemhogy nem terjeszteném ki az alsós korosztályra, de egy az egyben meg is szüntetném."
Ezt inkább a tanár hibájának mondanám. Nekem (2012-ben pottyantam ki a közoktatásból) elég jó töritanáraim voltak, nem volt egyáltalán hangsúlyos része a tananyagnak az évszám magolás (nyilván volt amit kellett, meg illett tudni). Előzmények, ok-okozati összefüggések és következmények. Kb. erre volt/van ráhúzva az anyag, csak hát sajnos a tanári kar nagy része vagy kiégett, vagy eleve is alkalmatlan volt a pályára, de akkora a hiány, hogy nem lehet elzavarni és felvenni helyette mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!