Mit szerettek Hitlerbe?
"elözönek gondolom te sokat olvastál rola és arrol korszakról hogy igy tudod"
Nem olvasok róla sokat, mivel nemigazán érdekelnek egy őrült életének részletes mozzanatai, viszont amennyit tudok róla: Hogy több népcsoport gépies kiirtásán munkálkodott, hogy a saját népét kb. Rákosi-rendszerbeli körülmények között sanyargatta, és hogy most miatta itt randalírozik a sok antidemokrata netnáci, az elég hozzá, hogy gyűlöljem, és hiába tudom meg róla részletes olvasás után, hogy hányszor sz*rt egy nap, meg mire verte a p*csét, az nem fogja megszépíteni róla a véleményemet.
Nyilván tehetséges volt, és volt benne valami plusz, elvégre egy kis senkiből Németország teljhatalmú urává vált, aki elfoglalta egész Európát, még ha rövid időre is.
"Egy műveletlen hegyiparaszt kocsmatöltelék volt, aki kapcsolatba került a "civilizációval", de nem volt elég érett gondolkodása ahhoz, hogy civilizált ember módjára értelmezze Nietzsche és hasonló emberek tanait."
De látom neked tökéletesen sikerült...
"épp Hitler elítélte az ivászatot, szóval nem tudom honnan veszed, hogy kocsmatöltelék lett volna."
A "kocsmatöltelék" egy jellemtípus és 0 alkohol ivással is lehet ilyen jelleme valakinek.
és nemvolt piás ez igy igaz
és nem sanyargatni akarta a népét hanem 1olyan népet akart amiet még nemlátott a világ
"jah igen és állítólag Sztálin bizonyítottan több embert öletett meg, mint Hitler."
Szóval ezt szereted Hitlerbe? Hogy létezik olyan ember a történelemben akinek a lelkén nála is több ember vére szárad? :D
"Ez a "Sztálin több embert ölt meg" az addig rendben van, csak azt felejtitek el, hogy Sztálin egységesen irtotta a népet, Hitler pedig szervezetten egyes népcsoportok Földről való leradírozásán munkálkodott. Lehet, hogy emberszámban nézve Sztálin pusztítóbb volt, de Hitler sokkal gonoszabb."
ahahahahahahha:D
tehát ha valaki, a saját népét írtja egységesen, az jobb, mintha csak válogatva? még ha egységesen több embert is ölt meg? :D
Azt mondják, minden zseni őrült/bolond valamilyen szinten.
Én nem ismertem se személyesen se tettei útján, csak a történelemkönyvekből, jóval később születtem.
Egyelőre tanulmányaim alapján nagyon úgy tűnik - bár szeretni, hát nem tudom, nem ez a jó szó rá -, hogy vagy valamit nagyon profin csinált, hogy így uralma alá hajtott rengeteg embert, amit csak kevesen tudtak a történelem során, vagy nagyon profin használták fel bábként. Hogy mi az igazság, azt meg csak ő meg az akkor közelében lévők tudhatják pontosan.
Ha az előbbi igaz, akkor ki kéne deríteni, hogy lehetne ezeknek a vezéreknek a módszerét pozitív irányban hasznosítani.
Ha az utóbbi igaz, akkor pedig egy balek volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!