Ha ennyire vissza akarják szorítani az abortuszokat, miért nem lehet saját kérésre vazektómiát, vagy hiszterektómiát végeztetni 40 év és/vagy 3 gyerek nélkül?
Ha az abortuszok csökkentése (és szerintem idővel a teljes tiltása) a cél, akkor miért nem lehet az egyetlen valóban 100%-os megoldást választani azoknak, akik biztosan nem akarnak gyereket soha sem?
Én nagyon régóta tudom, hogy nem akarok gyereket. Védekezek is, de kint tudjuk, nincs 100%-os fogamzásgátló eszköz, tehát az esély megvan, hogy mégis terhes leszek. Ilyen esetben annak ellenére is egy felesleges műtéten és megalázó bűntudatkeltésen kell átesnem, hogy én el szerettem volna ezt kerülni az egyetlen biztos módszerrel, de a törvény ezt tiltja. Miért?
#74 Szimpla tény, hogy aki hasonlóan vélekedik ebben a pillanatban, mint te az 10 perc/10 hónap vagy 10 év múlva már pont teljesen másképp fog vélekedni.
Ez egy visszafordíthatatlan csonkítás. Olyan beavatkozás amivel egy olyan képességedet vennék el amiről te most HISZED hogy nem lesz rá szükséged, ellenben a tények azt mutatják, hogy rengetegen akiknek meg volt lehetőségük megtenni azok bizony megbánták és vissza akarták csinálni.
Egyszerűen ez egy olyan döntés amit nem vagy képes meghozni, mert nem tudsz 20 évesen eldönteni valamit a 40 éves önmagad helyett. Hogy 40 évesen SEM akarsz gyereket azt majd 40 évesen fogod tudni eldönteni, most egyszerűen ezt nem vagy képes megtenni - mert nem vagy 40 éves.
EZÉRT az ilyen döntéseket ahhoz a korhoz kötik amikor az illető már tud erről valóban dönteni.
Ezért van a szavazati jog, az alkohol fogyasztás a dohány vásárlása is életkorhoz kötve.
Minden a rendelkezésedre áll ahhoz, hogy elkerülhesd más, nem visszafordíthatatlan csonkolással járó módszerre a terhességet. Nincs tiltva a fogamzásgátlás és rengeteg különböző módja van, nem csak a hormontabletták szedése. Az emberek döntő többsége sikeresen el tudja kerülni a nem kívánt terhességet egész életében úgy is, hogy sem hormonokat nem szed, sem nem sterilizáltatta magát.
"Szimpla tény, hogy aki hasonlóan vélekedik ebben a pillanatban, mint te az 10 perc/10 hónap vagy 10 év múlva már pont teljesen másképp fog vélekedni."
A gyerekszülés is visszafordíthatatlan, és ott nem egy, hanem kapásból legalább 3 ember életét teszi tönkre vele. A gyerekcsináláshoz elég egy hóbortos 3 perc a budi mögött, a sterilizációra jelentkezők viszont évekig fontolgatják, kipróbálnak rengeteg fogamzásgátlási módszert, (na meg a 2x fél év kötelező várakozás és doki általi lebeszélés), gyűjtik rá a pénzt.
"rengetegen akiknek meg volt lehetőségük megtenni azok bizony megbánták és vissza akarták csinálni"
Ez légbőlkapott gondolat. Nagy-Britannia, USA államai teljesen bevett eljárásként biztosítják, és 10% alatti, leginkább azoknál, akik 25 éves kor alatt végeztették el. Ráadásul náluk csak egy orvosi beszélgetés van előtte, és az a pár hét, amíg a műtéthez szükséges vizsgálatokon végigmegy az ember.
"EZÉRT az ilyen döntéseket ahhoz a korhoz kötik amikor az illető már tud erről valóban dönteni."
Ahan: egy olyan korhoz köti jelenleg magyarisztán, ahol már totál mindegy, mert már csak pár év van hátra a fogamzóképességből.
"Ezért van a szavazati jog, az alkohol fogyasztás a dohány vásárlása is életkorhoz kötve."
Pontosan. A NAGYKORÚSÁGhoz.
"Minden a rendelkezésedre áll ahhoz, hogy elkerülhesd más, nem visszafordíthatatlan csonkolással járó módszerre a terhességet."
Miért, szerinted az, aki egy altatásos műtétnek teszi ki magát, nem próbálta ki az egész palettát...? Én is mindent végigkínlódtam, hónapról hónapra rettegtem, hogy megjön-e a "mikulás" az össze-vissza csúszkáló ciklushosszok mellett. Nekem 35 évesen sikerült megcsináltatni, és nagyon haragszok azokra, akik szűklátókörűsége miatt 20 évig dunsztosüvegnyi tablettával tömtem magam, sürgősségi fogamzásgátlás igénylésekor aláztak óvszerszakadás miatt, 1,5 évig görcsök közt fetrengtem mert egyszerűen nem bírtam a spirált, és még sorolhatom a többit.
Úgyhogy meggyőződésem, hogy ha valakit elég felnőttnek tekint a társadalom ahhoz, hogy gyereket szüljön, eladományozza a veséjét, életfogytiglan börtönbüntetést kapjon, belépjen az idegenlégióba és agyonlövesse magát - akkor fogadják el, hogy a SAJÁT nyamvadt testével kapcsolatban is elég felnőtt a döntések meghozatalához.
"Olyan beavatkozás amivel egy olyan képességedet vennék el amiről te most HISZED hogy nem lesz rá szükséged, ellenben a tények azt mutatják, hogy rengetegen akiknek meg volt lehetőségük megtenni azok bizony megbánták és vissza akarták csinálni."
Nem ismerek olyat, akinek volt lehetősége elköttetni magát, és meg is tette, de ismerek szülőket, akik akarták a gyereket annak idején, aztán mikor már ott volt, és tapasztalták, mivel jár, akkor már azt mondták, hogy legszívesebben visszacsinálnák, és ha újra kezdhetnék, nem vállalnának gyereket. Anyák is. Szóval én inkább azt látom, hogy a szülők szokták meggondolni magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!