Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha ennyire vissza akarják...

Ha ennyire vissza akarják szorítani az abortuszokat, miért nem lehet saját kérésre vazektómiát, vagy hiszterektómiát végeztetni 40 év és/vagy 3 gyerek nélkül?

Figyelt kérdés

Ha az abortuszok csökkentése (és szerintem idővel a teljes tiltása) a cél, akkor miért nem lehet az egyetlen valóban 100%-os megoldást választani azoknak, akik biztosan nem akarnak gyereket soha sem?

Én nagyon régóta tudom, hogy nem akarok gyereket. Védekezek is, de kint tudjuk, nincs 100%-os fogamzásgátló eszköz, tehát az esély megvan, hogy mégis terhes leszek. Ilyen esetben annak ellenére is egy felesleges műtéten és megalázó bűntudatkeltésen kell átesnem, hogy én el szerettem volna ezt kerülni az egyetlen biztos módszerrel, de a törvény ezt tiltja. Miért?

2022. szept. 15. 11:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
72%
#70 A tények azt mutatják, hogy a szavazó többséget képviselők ezt akarják.
2022. nov. 8. 10:08
 72/80 A kérdező kommentje:
#71 de én azt szeretném megérteni, hogy miért
2022. nov. 8. 11:55
 73/80 anonim ***** válasza:
72%
#72 Van akinél logika, van aki így szocializálódott, ezt tarja helyesnek. Ez olyan minthogy van, aki nem képes használni a szelektív hulladékgyűjtőt, más meg igen. Aki használja, az vagy meggyőződésből, logikából teszi, mert jót tesz a környezetnek, más meg azért, mert a szomszéd is abba rakja. A példám nagyon leegyszerűsíti a választ, ami persze nem fekete fehér, de ez a lényege. Én nem támogatom az abortuszt, csak betegség vagy nemi erőszak esetén, alap esetben mindenki vállalja a felelősséget, és védekezzen, ha meg becsúszott, akkor ez van. A másik ok, hogy évente jelenleg kb. 20 ezer abortuszt végeznek, egy olyan országban, aminek a népessége folyamatosan fogy, ahol se a gyerek nem kell, se a bevándorló, de a robot is "elveszi a munkát". Szóval én szeretnék majd úgy megöregedni, hogy akkor is lesznek még emberek akik működtetik a rendszert, és nem fogok meghalni az út szélén. Szóval hiába sokan nem akarnak gyereket, de legalább érjék fel ésszel, hogy a kölcsönös függés miatt szükséges a társadalmat fenntartani. Olyan ez mint az a karikatúra, ahol mindkét ember nyakán kötél van, és ki vannak szolgáltatva egymásnak.
2022. nov. 8. 12:44
 74/80 A kérdező kommentje:
#73 én ezt értem. Én sem tartom az abortuszt egy kívánatos dolognak, nem hiszem, hogy bárki az élmény miatt csináltatná. De gyereket nem akarok semmilyen körülmények között. Nem szeretnék még vagy 25-30 évig hormonnal tömni magam, vagy kitenni magam annak, hogy jajj, elszakadt a gumi, vagy a tabletta nem szívódott fel rendesen. És ilyen helyzetben, ha mégis besikerul a terhesség, akkor rá leszek kényszerítve egy abortuszra, a vele járó lelki nehézségekre, a megszégyenítésre, a bűntudatkeltésre, stb. Én ezt szeretném megelőzni. Csak nem tehetem. Ezért nem értem, hogy miért nem. Az, hogy ezt nem tehetem meg nem fogja azt eredményezni, hogyha mégis teherbe esnék, akkor megszülném a gyereket. Ugyanúgy nem születne meg, csak plusz macera lenne. És nem értem, hogy erről miért nem én, ennek az elszenvedője döntök, hogy kockáztatok, és ezt bevállalom, vagy elejét veszem az egésznek, és ezt a rizikófaktort egy az egyben kizárom. Így nem is következik be az esetemben abortusz, nem növelem a számokat, nem foglalok addig se helyet az egészségügyi ellátásban. És az elköttetést sem úgy gondolom, hogy állami támogatással, tb-re, fizetnék is érte, csak had hozzam meg én a döntést.
2022. nov. 8. 13:03
 75/80 anonim ***** válasza:
12%

#74 Szimpla tény, hogy aki hasonlóan vélekedik ebben a pillanatban, mint te az 10 perc/10 hónap vagy 10 év múlva már pont teljesen másképp fog vélekedni.

Ez egy visszafordíthatatlan csonkítás. Olyan beavatkozás amivel egy olyan képességedet vennék el amiről te most HISZED hogy nem lesz rá szükséged, ellenben a tények azt mutatják, hogy rengetegen akiknek meg volt lehetőségük megtenni azok bizony megbánták és vissza akarták csinálni.

Egyszerűen ez egy olyan döntés amit nem vagy képes meghozni, mert nem tudsz 20 évesen eldönteni valamit a 40 éves önmagad helyett. Hogy 40 évesen SEM akarsz gyereket azt majd 40 évesen fogod tudni eldönteni, most egyszerűen ezt nem vagy képes megtenni - mert nem vagy 40 éves.

EZÉRT az ilyen döntéseket ahhoz a korhoz kötik amikor az illető már tud erről valóban dönteni.

Ezért van a szavazati jog, az alkohol fogyasztás a dohány vásárlása is életkorhoz kötve.

Minden a rendelkezésedre áll ahhoz, hogy elkerülhesd más, nem visszafordíthatatlan csonkolással járó módszerre a terhességet. Nincs tiltva a fogamzásgátlás és rengeteg különböző módja van, nem csak a hormontabletták szedése. Az emberek döntő többsége sikeresen el tudja kerülni a nem kívánt terhességet egész életében úgy is, hogy sem hormonokat nem szed, sem nem sterilizáltatta magát.

2022. nov. 8. 13:24
 76/80 A kérdező kommentje:
#75 ez az érv, hogy “majd meggondolod magad”, az egyik legnagyobb hülyeség szerintem. Bármilyen döntést meg lehet bánni. Azt is, hogy szülök 20 évesen egy gyereket. (A meggondolatlan gyerekvállalást is ugyanúgy meg lehet bánni, az is ugyanúgy meg lehet bánni. Ahhoz miért nem kell ugyanaz a kor, hogy erről döntsön az ember?) Azt is, hogy meggondolatlanul mindenféle kölcsönt felveszek. Azt is, hogy nem tanulok tovább/nem azt tanulom. Egy rosszul megválasztott hajfestést, vagy egy tetoválást is. Egész életemben dohányozhatok, vagy zabálhatok, és meghalhatok 40 évesen, pedig azt is valószínűleg megbánnám. Ezeket a rossz döntéseket mind szabadon meghozhatom, mivel ÉN viselem a következményét. Ez miért kivétel? Ebben miért féltik annyira az embert, és atyai szeretettel intik “jobb belátásra”, hogy “majd úgyis meggondolod magad”? A többivel miért lehet “elrontani” az ember életét, ezzel miért “nem”? És milyen jogon mondja azt bárki bárkinek, hogy úgyse tudhatod? Én ebben biztos vagyok. Nem szeretem a gyerekeket, sose szerettem, nem akarok a közelükben lenni, a terhesség gondolatától rosszul vagyok. Nincs az az érv, ami miatt meggondolnám magam. Senki ne mondja, hogy még nem tudom. De tudom. Ha el tudom dönteni, hogy felveszek-e hitelt, amit 15-20 évig törlesztenem kell, akkor erről is tudok dönteni. (Megjegyzem, hogyha valaha is meggondolnám magam, akkor is inkább fogadnék örökbe, mert mint mondtam, a terhesség gondolatától hányingerem van, biztos öngyilkos is lennék, ha ki kellene hordanom egy terhességet. De nyilván nyereségesebb, ha 35-40 évig veszi az ember a tablettát, vagy gumit, vagy bármit, mint egyszeri alkalommal azt tegyen a saját testével amit akar. Kezeljük már az embereket felnőttként. A felnőttek döntéseket hoznak, és vállalják a velük járó felelősséget. Én ennek tudatában a felelősség teljes vállalásával akarom ezt a döntést magamnak magam miatt meghozni, és nem más miatt, aki nem embert lát bennem, hanem egy két lábon járó bio inkubátort.
2022. nov. 8. 13:44
 77/80 anonim ***** válasza:
83%

"Szimpla tény, hogy aki hasonlóan vélekedik ebben a pillanatban, mint te az 10 perc/10 hónap vagy 10 év múlva már pont teljesen másképp fog vélekedni."

A gyerekszülés is visszafordíthatatlan, és ott nem egy, hanem kapásból legalább 3 ember életét teszi tönkre vele. A gyerekcsináláshoz elég egy hóbortos 3 perc a budi mögött, a sterilizációra jelentkezők viszont évekig fontolgatják, kipróbálnak rengeteg fogamzásgátlási módszert, (na meg a 2x fél év kötelező várakozás és doki általi lebeszélés), gyűjtik rá a pénzt.

"rengetegen akiknek meg volt lehetőségük megtenni azok bizony megbánták és vissza akarták csinálni"

Ez légbőlkapott gondolat. Nagy-Britannia, USA államai teljesen bevett eljárásként biztosítják, és 10% alatti, leginkább azoknál, akik 25 éves kor alatt végeztették el. Ráadásul náluk csak egy orvosi beszélgetés van előtte, és az a pár hét, amíg a műtéthez szükséges vizsgálatokon végigmegy az ember.

"EZÉRT az ilyen döntéseket ahhoz a korhoz kötik amikor az illető már tud erről valóban dönteni."

Ahan: egy olyan korhoz köti jelenleg magyarisztán, ahol már totál mindegy, mert már csak pár év van hátra a fogamzóképességből.

"Ezért van a szavazati jog, az alkohol fogyasztás a dohány vásárlása is életkorhoz kötve."

Pontosan. A NAGYKORÚSÁGhoz.

"Minden a rendelkezésedre áll ahhoz, hogy elkerülhesd más, nem visszafordíthatatlan csonkolással járó módszerre a terhességet."

Miért, szerinted az, aki egy altatásos műtétnek teszi ki magát, nem próbálta ki az egész palettát...? Én is mindent végigkínlódtam, hónapról hónapra rettegtem, hogy megjön-e a "mikulás" az össze-vissza csúszkáló ciklushosszok mellett. Nekem 35 évesen sikerült megcsináltatni, és nagyon haragszok azokra, akik szűklátókörűsége miatt 20 évig dunsztosüvegnyi tablettával tömtem magam, sürgősségi fogamzásgátlás igénylésekor aláztak óvszerszakadás miatt, 1,5 évig görcsök közt fetrengtem mert egyszerűen nem bírtam a spirált, és még sorolhatom a többit.

Úgyhogy meggyőződésem, hogy ha valakit elég felnőttnek tekint a társadalom ahhoz, hogy gyereket szüljön, eladományozza a veséjét, életfogytiglan börtönbüntetést kapjon, belépjen az idegenlégióba és agyonlövesse magát - akkor fogadják el, hogy a SAJÁT nyamvadt testével kapcsolatban is elég felnőtt a döntések meghozatalához.

2022. nov. 8. 19:52
 78/80 anonim ***** válasza:
87%

"Olyan beavatkozás amivel egy olyan képességedet vennék el amiről te most HISZED hogy nem lesz rá szükséged, ellenben a tények azt mutatják, hogy rengetegen akiknek meg volt lehetőségük megtenni azok bizony megbánták és vissza akarták csinálni."

Nem ismerek olyat, akinek volt lehetősége elköttetni magát, és meg is tette, de ismerek szülőket, akik akarták a gyereket annak idején, aztán mikor már ott volt, és tapasztalták, mivel jár, akkor már azt mondták, hogy legszívesebben visszacsinálnák, és ha újra kezdhetnék, nem vállalnának gyereket. Anyák is. Szóval én inkább azt látom, hogy a szülők szokták meggondolni magukat.

2022. nov. 10. 11:25
 79/80 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük fel, hogy valakinek van egy örökletes betegsége, ami eléggé megnehezíti az életét, és tuti továbbadná a gyerekének, vagy olyan betegséggel született, ami miatt belehalna a terhességbe. Nem lenne humánusabb megadni a lehetőséget a művi meddővé tételre még fiatalon?
2022. nov. 10. 11:32
 80/80 anonim ***** válasza:
83%
Véleményem szerint ez ugyanolyan jogbitorlás az állam részéről, mint az euthanázia tiltása
2022. nov. 10. 12:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!