Mire ez a nagy felháborodás a az új abortusz módosítás miatt?
Kérdező, ugye tisztában vagy azzal, hogy a kormány felfogása szerint annak a szerencsétlen 18 éves anyának is meg kell hallgatni a szívdobogást, akit a nevelőapja megerőszakolt. Annak is, aki mentálisan beteg és fél a szüléstől. Van úgy, hogy becsúszik a gyerek, az óvszer sem a tabletta nem nyújt 100%-os védelmet.
Én nagyon radikális vagyok, már-már elítélem az abortuszt, de tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy feketefehér dolog. És ezzel együtt mondom azt, hogy gonosz és szadisztikus ez a törvény.
Gondolj bele, hogy orvos vagy, és az anya, aki depressziós és valószínűleg nem tudná felnevelni a gyereket, de a párja "véletlenül" kilyukasztotta az óvszert, az sírva megy be hozzád, hogy nem akarja meghallgatni a szívdobogást. Te mit tennél? Azt mondanád, hogy "hát védekezni kellett", vagy "sajnálom, de ha nem hallgatja meg a szívét, akkor nem állíthatom ki az igazolást". Ilyenre csak egy pszichopata képes. Valószínűleg amúgy kiállítják az igazolást mindenféle kínzás nélkül, legalábbis remélem.
De legalább gondolkodj el ezen az egészen.
#64 Oké, csak ezt hogyan tudja bizonyítani?Pláne a magyar bürokráciával...amikor 3-4-5 év eltelik, mire úgy ahogy elkezdenek vizsgálni egy ügyet.
Vegyünk egy másik példát.Van egy barátnőm, aki együtt élt több évet a volt párjával.Megbeszélték, hogy kell nekik gyerek, a barátnőm teherbe esett.Mikor bebizonyosodott a terhesség ténye, akkor még örülni látszott a párja is.Rá egy hétre közölte vele, hogy vetesse el, mert meggondolta magát, nem kell neki a gyerek.A barátnőm nem akarta, mert azt hitte, hogy csak átmeneti zavarodottságban van a párja, hiszen tervezték a babát.Na ebből az lett, hogy ezen összevesztek, szó szót követett, a barátnőmet megverte a pasija azzal a címszóval, hogy majd ő kiveri belőle a gyereket, ha nem akarja elvetetni.
A barátnőmnek ez akkora megrázkódtatás volt, hogy inkább elvetette azt a babát, főleg, hogy sem családi, sem semmilyen segítségre nem számíthatott volna senkitől, egyedül meg nem tudta volna eltartani a gyereket.
Azóta már férjnél van és van gyereke, ennyit erről.
Most vele is meghallgattatnád a szívverést?Az abortuszt intézni kell gyorsan, nem lehet ám évekig pereskedni, mire bebizonyítják, hogy nyomás hatására ment abortuszra.Már ha bebizonyítják...
#69 folyt:
Btw egy jogállamban egy ilyen törvényt megelőzne egy párbeszéd. A különböző női szervezetekkel, az országos pszichiátriai és pszichológiai társaság bevonásával, az orvosi kamara szakmai állásfoglalásával, és nem utolsó sorban az emberek véleményével. Nem pedig fű alatt aljas rendeletekkel, amit amúgy megígérték, hogy befejeznek, az ilyen hirtelen, saját kútfőből előkapott rendelkezéseket, mivel nem igazán jogállami és demokratikus.
"#67-68 nem azért mert a törvényhozók itt majd biztos elolvassák a válaszokat, és meggondolják magukat, hanem sima eszmecsere. Valóban, nem mindig kulturáltan, de akkor is egy fajta párbeszéd."
Én se gondoltam, hogy szerintetek majd ezt elolvassák a törvényhozók és majd eszerint döntenek. Ki gondolna ilyet? Engem az zavar, hogy ezen a fórumon amikor valakinek segítségre van szüksége, akkor 3 nap alatt összegyűlik 10 komment, amiből hasznos kettő, de ha vitatkozni kell valamiről akkor azon napokig rugózik az egész bagázs. Érdekes módon mindig az abortusz az a téma, ami meghozza az "eszmecserét". Ilyenkor röpülnek a kommentek, mint légy a szarra, máskor meg hasznos válaszra sem futja. Engem ez zavar és leírom akkor is, ha mínusz 100% ra pontoztok le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!