Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire ez a nagy felháborodás a...

Mire ez a nagy felháborodás a az új abortusz módosítás miatt?

Figyelt kérdés
Konkrétan megértem, aki azért vetetne el egy gyereket, mert beteg, vagy mert veszélyes lehet a szülés pl: belehalhat a kismama, esetleg ha erőszak áldozata lesz. De a statisztikákat elnézve ezek a számok nem állják meg a helyüket sokkal többen élnek abortusszal, mint ezek a fenti példák. Magyarul a gondatlanság miatt ölnének meg ártatlan gyerekeket, és az hogy kötelezik az ilyen anyát, hogy hallgassa meg a szívverését a kicsinek szerintem igen is helyénvaló. Hogy lehet valaki ezen kiakadva? Ha tudja hogy nem engedheti meg magának a gyereket, és nem tudná felnevelni miért nem védekezik helyesen? És itt nem a 99%-ból arról az 1%-ről van szó. Ha meg ígyis van miért nem adja meg neki az esélyt hogy örökbe adja, és egy szerető családban nevelkedjen majd esetleg? Undorítóan önzőnek tartom ezt a hozzállást. Mi a véleményetek erről?

2022. szept. 14. 12:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 A kérdező kommentje:
#8 Valamelyest egyet tudok veled érteni ebben, és hogy nem feltétlen megoldás, de bízok benne hogy 1-2 kisdedet megmenthet ez a törvény a "szarul érzés miatt" és nekik esélyük lehet a további életben. Aki annyit nem tud felfogni a világból, hogy a felelőtlen szex=lehet a babával annak kár akár egy ABC-t megtanítani, mert egy zöld ostoros szintjén van agyilag. Ezt egy normális embernek nem kell megtanítani, szerintem.
2022. szept. 14. 12:40
 12/74 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem rohadtul káros, hogy olyanok okoskodnak megint, akik azt se tudják, hogy működik az abortusz Magyarországon.

Ahelyett, hogy itt irkáltok mindenféle hülyeséget, inkább olvassatok olyan cikkeket, amik a témát rendesen körüljárják és majd 1-2 hónap múlva a megfelelő tudás birtokában alkossatok véleményt.

2022. szept. 14. 12:41
 13/74 A kérdező kommentje:
#12 Nem tudom melyik oldal részére nyilatkoztál, de ha te jobban tudsz valamit oszd meg, és hátha tanulunk belőle valami újat.
2022. szept. 14. 12:42
 14/74 anonim ***** válasza:
97%

11, azt is tanulási folyamat révén sikerült megtudnod, hogy ha elesel, fáj. Azt, hogy ha megütsz másokat, másoknak fáj úgy, mint neked, ha tége dütnek meg, ezt kb 3 éves kor körül tanulja meg az ember.

Miért ne kellene egy ilyen komplex társadalmi kérdést, mint az abortuszt gorcső alá venni, vitázni rajta, oktatni?

Lehet, hogy te szuperelme vagy, de a legtöbb ember annyi tudással születik, hogy ha a kezébe nyomnak valamit, megfogja (fogőreflex) és ha a szájába nyomnak egy mellett, szopizik (szopőreflex). Minden mást utána tanult meg.

2022. szept. 14. 12:44
 15/74 anonim ***** válasza:
20%

Aki nem akar gyereket, az védekezzen , bár tudom-tudom fogamzásgátló meg kiszakadt a gumi meg társai állandóan. Ez az oldal is tele van eszetlen hulyekkel, akik kufurcolni tudnak, de józan eszük ahhoz, hogy elkerüljék a nem kívánt terhességet, az semmi. Úgy veszik be az esemény utanit,mintha fájdalomcsillapító lenne, és 7gy járkálnak abortuszra, mintha rutinvizsgalat lenne.

Az egész elkerülhető , ha ésszel csinálja , és ha nem akar gyereket, tesz ellene.

2022. szept. 14. 12:46
 16/74 A kérdező kommentje:
#14 Ez tény és való. Nyugi én sem vagyok egy Einstein, de azért majdnem felnőtt korára, vagy felnőtt korában az embernek illene ennyit tudnia már szerintem. Bár én nem vagyok a felvilágosítás, és oktatása ellen ez tény.
2022. szept. 14. 12:47
 17/74 anonim ***** válasza:
86%

Egy magzatnak úgy a 6. hétig nincs is szívhangja, addig konkrétan egy petezsák. Akkor majd várni kell az abortuszra ezért, vagy hogy gondolták?

Ha meg kötelező a nő arcába tolni a szívhangot, akkor legyen kötelező tájékoztatni őt arról, hogy mennyi támogatást kaphat a magyar államtól a gyerekre, milyen feltételekkel, valamint egyedülálló anyaként milyen esélyekkel helyezkedhet el az álláspiacon, és persze főleg azt kéne tudatni vele, hogy mennyibe kerül egy gyerek felnevelése.

Ha meg abban gondolkodunk, hogy örökbe is adhatja a gyereket, mert aaaanyira sok pár szeretne kisbabát örökbe fogadni, akkor miért is tilos Magyarországon a béranyaság?

2022. szept. 14. 12:48
 18/74 anonim ***** válasza:
0%
Vicces, hogy napok óta ezen rugóztok, mikor fullra nincs beleszólásotok és úgyis marad a törvény. :)))
2022. szept. 14. 12:50
 19/74 A kérdező kommentje:
#17 Ezeknek mindnek utána lehet nézni, például rokonjaim tisztába voltak a gyerekvállalás előtt mit kaphatnak a gyerekért, és mik vonatkoznak rájuk szerintem nem kéne mindent az emberek szájába rágni nem 60 az átlag IQ Magyarországon. Az hogy miért tilos arról foglamam sincs, de ha megszüli utána örökbe tudja adni, szóval béranyaság ide vagy oda senki nem köti hozzá a gyereket, hogy tartsa meg.
2022. szept. 14. 12:56
 20/74 anonim ***** válasza:
93%
FYI: Nem is lehet 60 az átlag IQ, mert az IQ nem egy konkrét stabil számérték. Mindig 100 az átlag, szóval ha a nagy átlag lejjebb megy, az is 100 lesz:D
2022. szept. 14. 13:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!