Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire ez a nagy felháborodás a...

Mire ez a nagy felháborodás a az új abortusz módosítás miatt?

Figyelt kérdés
Konkrétan megértem, aki azért vetetne el egy gyereket, mert beteg, vagy mert veszélyes lehet a szülés pl: belehalhat a kismama, esetleg ha erőszak áldozata lesz. De a statisztikákat elnézve ezek a számok nem állják meg a helyüket sokkal többen élnek abortusszal, mint ezek a fenti példák. Magyarul a gondatlanság miatt ölnének meg ártatlan gyerekeket, és az hogy kötelezik az ilyen anyát, hogy hallgassa meg a szívverését a kicsinek szerintem igen is helyénvaló. Hogy lehet valaki ezen kiakadva? Ha tudja hogy nem engedheti meg magának a gyereket, és nem tudná felnevelni miért nem védekezik helyesen? És itt nem a 99%-ból arról az 1%-ről van szó. Ha meg ígyis van miért nem adja meg neki az esélyt hogy örökbe adja, és egy szerető családban nevelkedjen majd esetleg? Undorítóan önzőnek tartom ezt a hozzállást. Mi a véleményetek erről?

2022. szept. 14. 12:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
100%
#52 mert csak a nő a hibás ha becsúszik a gyerek? Én meg úgy tudom, hogy ahhoz egy kis sperma is kell. Az meg nem a nő produktuma, mégis rajta csattan mindig az ostor.
2022. szept. 14. 20:01
 52/74 A kérdező kommentje:
Akkor magyarán szólva a válaszokat összevetve kijött a megoldás= Nem a nők a hibásak, hanem a férfiak, az állam, és mindenki más. De a nő nem tehet arról ha felelőtlen, és ezért egy életet veszteget el érthető igen. Komolyan mondom lassan ott tartunk, hogy az embereknek meg kell tanítani hogyan kell lélegezni, mert különben nem tudnák. Én mint feljebb írtam jó pár opció miatti abortuszt megértek, de a felelőtlenség, meg a nem törődömség miattit egyszerűen undorítónak tartom. Védekezzen felelősségteljesen egy férfi, és egy nő is, és igen én is gumit húzok, mert nem akarom rákényszeríteni páromat arra a fos fogamzásgátlóra mielőtt valaki megszólna, és továbbá érdekes mód eddigi életem során egyik párommal se ugrott be a véletlen:)
2022. szept. 14. 22:40
 53/74 A kérdező kommentje:
Ja, és mellesleg elhiszem hogy sok nő nem felhőtlenül megy az abortuszra. Hisz tisztában vannak vele ők is, hogy mire készülnek. De a megelőzés még mindig fontosabb nem? Ha valakinek annyi agya nincs hogy védekezzen, vagy annyi hogy legalább leguglizza mi hogy működik a saját testébe az megérdemli azt a lelki fájdalmat amit kap ott. Aki meg igazából egy értelmes normális szülő serdülőkor előtt csak leül beszélni a gyerekével, hogy kisfiam ezt meg azt nem szabad, vagy nem érdemes ezt már egy mai gyerek interneten is megtalálja ha nincs gyerek módba beálíltva a google. Valahogy kicsit olyan ez az egész, mint amikor áldozathibáztatást kiált valaki, csak most fordítva van a puska, és a másik végén áll aki általában ezt kiáltja. Ironikus nemde?
2022. szept. 14. 22:44
 54/74 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem mindenkinek a saját teste saját joga, de akkor ne álltassuk már magunkat, hogy hát ő még úgy sem érzi meg még nem kifejlett kisbaba. Attól függetlenül, ha nem "ölnék" meg a magzatot nagy eséllyel az lenne belőle pár hónapon belül :) ezzel kár áltatnia magát egyik nőnek is.
2022. szept. 14. 22:46
 55/74 A kérdező kommentje:
Azoknak a nőknek meg akiknek nyomós indoka van az elvetésre őket meg tényleg tudom sajnálni az ő fájdalmukat maximálisan megértem, és sajnálom hogy ezen is át kell menniük.
2022. szept. 14. 22:47
 56/74 anonim ***** válasza:
92%

#54 a ti álláspontotok, meg az, hogy csak és kizárólag a nő a hibás. Terhes? Ő baja. Minek szexel? A pasika az véletlenül sem. Pedig legalább 50% az ő felelőssége. A törvény mégis CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A NŐT bünteti.

#55 jogos. De ha az államnak nem tetszik a sok abortusz, miért nem fektet a normális oktatásba, és színvonalas felvilágosításba? Az ő felelőssége lenne. Ha az abortuszt az ő felelőssége szabályozni, akkor a felvilágosítás is az ő ügye.

#56 Ezt az “az lenne belőle” maszlagot el kell felejteni. A kinnfelejtem a tejet a napon, akkor szalmonellás lenne, szóval ne fogyasszunk a megfelelően tárolt tejből se? Vagy a pedofil is védekezhet így? “Igen bírónő, igaz hogy csak 6 éves, de ha ott hagyjuk, majd lesz 14 és akkor már legális, tehát nem vagyok pedo”?

2022. szept. 14. 22:59
 57/74 A kérdező kommentje:

#54 Ezt én is leírtam, hogy ugyanúgy, de egy érett nő csak eldönti kivel szexel, és hogy nem?

#55 Oktatásnak semmi köze nincs ehhez, szimplán felelőtlenség. Ha elüt valaki autóval valakit, akkor se az autóiskolát perli, mert ő balf*szsága.

#56 Oké tételezzük fel hogy akkor egy emberi élet egy liter tejet ér ezekszerint. Pedofilt meg hogy keverted ide? Látens marhaság ez a felfogás ilyen téren. Hozzáteszem ez egy élet nem egy tárgy nem egy szalmonella ez egy ÉLET.

2022. szept. 14. 23:13
 58/74 anonim ***** válasza:
83%

#59 a férfi is szexel. Ő is tudatában van, hogy gyerek lehet belőle. Neki miért nincs akkor felelőssége?

De igen van. Nem is kevés. Mondom. Ha az állam szabályozza az abortuszt, akkor a felvilágosítást is kutya kötelessége. Amúgy szerinted rossz dolog lenne normális színvonalú oktatás, és felvilágosítás? Vagy miért lenne baj, ha ebbe fektetnének?

“ #56 Oké tételezzük fel hogy akkor egy emberi élet egy liter tejet ér ezekszerint. Pedofilt meg hogy keverted ide? Látens marhaság ez a felfogás ilyen téren. Hozzáteszem ez egy élet nem egy tárgy nem egy szalmonella ez egy ÉLET.”

Ha tudtam volna hogy nem tudsz képletesen gondolkodni, nem fárasztom magam a példabeszéddel. Pedig pont ezt szokták az egyszerűbb gondolkodású emberek is megérteni… fura…

2022. szept. 14. 23:17
 59/74 A kérdező kommentje:

Igen ő is szexel, de ha nem erőszak akkor a nő is beleszólhat, hogy azért vigyázzunk. Mivel a férfi nem lehet terhes így nehéz lenne őt is beszabályozni.

Engem teljesen felvilágosítottak a suliban, és otthon is szóval nem tudom hol nem történik meg ez?:D

Képletesen érthető, csak nem összehasonlítható közel sem. Akkor úgy mondom neked, hogy tételezzük fel hogy figyelek hogyan és kivel, és mivel szexelek, és ha nem akkor bemegyek egy eü intézménybe és kivetetem majd, vagy kizárólag a pasira fogom? Ez akkor okés?

2022. szept. 14. 23:20
 60/74 anonim ***** válasza:
100%

A férfi is szexel, az övé is a gyerek, tehát miért nincs felelőssége a dologban? Erre válaszolj.

Én 5 éve érettségiztem egy jónevű megyeszékhelyi gimnáziumban. Nem volt felvilágosítás. Amit biológia órán tanultunk a szaporító szervrendszerről, annyi volt. Védekezésről , stb egy szó nem volt. És nem egyházi suli volt.

Nem mondtam, hogy a példáim súlyban egyenértékűek, csak az érvelési hibára mutattam rá.

Nyilván nem Okés ez a hozzáállás, szerintem senki sem mondja azt, hogy igen. Én azt képviselem, hogy egy ilyen helyzet nem fekete-fehér. Nem csak ilyen emberek vannak az abortusz klinikákon. Sőt. Szerintem ez a ritkább hozzáállás. Miért ezekről általánosítunk? Vagy tudod mit? Ha van hiteles, reprezentatív statisztika arról, hogy a Magyarországon abortuszt végeztető nők mondjuk legalább 51%-a ezért esett át abortuszon, akkor visszalépek, oké. Viszont addig csak aljas feltételezgetés, rágalmazás és megalázás az egész cirkusz.

2022. szept. 14. 23:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!