Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehetséges hogy a kormány...

Lehetséges hogy a kormány miatt van ekkora drágulás? (többi lent)

Figyelt kérdés

Ezt találtam:

„elég keményen meg fogja mindenki érezni a pénztárcáján”, mert „nagymértékű áremelés lesz”.„Mi megemeljük az árat, az üzletlánc ráteszi a nem kicsi árrést, és erre jön még a 27 százalékos áfa. A vásárlók majd fogják a fejüket, hogy a kedvenc kekszük, müzlijük vagy tésztájuk miért lett hirtelen olyan drága.”

2022. szept. 14. 07:31
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
85%
Nem értem a kérdést. Nem lehetséges, biztosan miattuk van. Háború meg "energiaválság" még hírül sem volt, amikor nálunk már mentek felfelé az árak, ilyen meg olyan "sapkákat" kellett tenni az árakra. Ez van, ha olyanokat ültetnek az ország élére, akiknek fingjuk nincs az országvezetésről. Bár még ez lenne a legkisebb gond...
2022. szept. 14. 08:19
 12/61 anonim ***** válasza:
6%

#9-10 nem, nem idegel fel amikor a baloldal a sejhaját veri a földhöz. És igen, tudom, mindenhol jó, csak nálunk oooolllyyyyaaaaaann roossszzz.

De ha végre egy másik kormány lenne (ki is lenne a másik?) minden szép lenne és az ég rózsaszín.

2022. szept. 14. 08:20
 13/61 anonim ***** válasza:
87%
#12 Kit érdekel a másik mit csinálna? Most a Fidesz van hatalmon, ők ügyeskedjenek.
2022. szept. 14. 08:22
 14/61 anonim ***** válasza:
8%

#13 ja, értem, tehát kimerül az ellenzéki lét abban, hogy:

- ez rossz

- minden rossz

- fogalmunk sincs, hogyan kellene jobban

- de nem így

- nem tudjuk ki csinálná jobban

- de nem ők.

Hát, ez így roppant konstruktív.

Bocsi én, ha felvetek egy problémát, szeretek megoldási javaslattal is előállni.

2022. szept. 14. 08:26
 15/61 anonim ***** válasza:
90%

#13, az a gond, hogy annyi minden lehetne a kezében, de nem tesz semmit:

csökkenthetne mondjuk adót/áfát. Ez bár rövidtávon kiesést eredményez az államkasszában, hosszútávon, felpörgeti a gazdaságot. Lehetne különböző támogatásokat adni a cégeknek, ha már 12 évig sosem látott méretben nőtt a magyar gazdaság, igazán adhatnának vissza belőle valamit, hogy legalább munkahelyeket teremtsenek.

Stabilizálhatnák az EUR/HUF árfolyamot, napi szinten sokszor 10-15 forintos kilengések vannak, ami minden, csak nem egészséges. A Zloty és a Korona sem erős, de jóval stabilabb, mint a Forint.

2022. szept. 14. 08:26
 16/61 anonim ***** válasza:
89%

#14 "ha felvetek egy problémát, szeretek megoldási javaslattal is előállni"

Akkor halljuk a megoldást....

Nos, például a 400 Forintos Eurónak milyen előnyei vannak import áru tekintetében?

2022. szept. 14. 08:30
 17/61 anonim ***** válasza:
26%

#15 tényleg igyekszem korrekt lenni és nem csípőből politizálni.

Lehetne áfa csökkentés. Sajnos amikor ez korábban volt, nem csökkentette az árakat. Ez volt a tapasztalat.

Támogatást lehet adni cégeknek - de ha ez egy ész nélküli pénzszórás, mondjuk minden kis vég kapjon +10 MFt-ot fejlesztésre, bérre, erre-arra, az bizony inflációnövelő hatású.

Stabilizálni a forintot? Jegybank hatásköre

2022. szept. 14. 08:31
 18/61 anonim ***** válasza:
90%

"- fogalmunk sincs, hogyan kellene jobban" - de van, és el is mondják.

nyilván egy normális országban a közszolgálati tv-be behívnak ellenzéki politikusokat, hogy elmondhassák a véleményük, az javaslataik (így volt ez nálunk is 2010 előtt).

2022. szept. 14. 08:35
 19/61 anonim ***** válasza:
0%

#16 "ha felvetek egy problémát, szeretek megoldási javaslattal is előállni"

Akkor halljuk a megoldást....

Ne ülj fordítva a lóra. Ti vetettétek fel a problémát.

De már értem, az a baj, hogy nem mondhatja el a javaslatot a baloldal az M1-en.....Ez minden baj forrása.

2022. szept. 14. 08:39
 20/61 anonim ***** válasza:
82%

Nem, nem az a baj, hanem az, hogy nem tesz semmit a kormány!

Már most beszélhetünk csődhullámról és akkor még nincs is igazán ősz, vagy tél, és mi lesz jövőre?

2022. szept. 14. 08:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!