Lehetséges hogy a kormány miatt van ekkora drágulás? (többi lent)
Ezt találtam:
„elég keményen meg fogja mindenki érezni a pénztárcáján”, mert „nagymértékű áremelés lesz”.„Mi megemeljük az árat, az üzletlánc ráteszi a nem kicsi árrést, és erre jön még a 27 százalékos áfa. A vásárlók majd fogják a fejüket, hogy a kedvenc kekszük, müzlijük vagy tésztájuk miért lett hirtelen olyan drága.”
#9-10 nem, nem idegel fel amikor a baloldal a sejhaját veri a földhöz. És igen, tudom, mindenhol jó, csak nálunk oooolllyyyyaaaaaann roossszzz.
De ha végre egy másik kormány lenne (ki is lenne a másik?) minden szép lenne és az ég rózsaszín.
#13 ja, értem, tehát kimerül az ellenzéki lét abban, hogy:
- ez rossz
- minden rossz
- fogalmunk sincs, hogyan kellene jobban
- de nem így
- nem tudjuk ki csinálná jobban
- de nem ők.
Hát, ez így roppant konstruktív.
Bocsi én, ha felvetek egy problémát, szeretek megoldási javaslattal is előállni.
#13, az a gond, hogy annyi minden lehetne a kezében, de nem tesz semmit:
csökkenthetne mondjuk adót/áfát. Ez bár rövidtávon kiesést eredményez az államkasszában, hosszútávon, felpörgeti a gazdaságot. Lehetne különböző támogatásokat adni a cégeknek, ha már 12 évig sosem látott méretben nőtt a magyar gazdaság, igazán adhatnának vissza belőle valamit, hogy legalább munkahelyeket teremtsenek.
Stabilizálhatnák az EUR/HUF árfolyamot, napi szinten sokszor 10-15 forintos kilengések vannak, ami minden, csak nem egészséges. A Zloty és a Korona sem erős, de jóval stabilabb, mint a Forint.
#14 "ha felvetek egy problémát, szeretek megoldási javaslattal is előállni"
Akkor halljuk a megoldást....
Nos, például a 400 Forintos Eurónak milyen előnyei vannak import áru tekintetében?
#15 tényleg igyekszem korrekt lenni és nem csípőből politizálni.
Lehetne áfa csökkentés. Sajnos amikor ez korábban volt, nem csökkentette az árakat. Ez volt a tapasztalat.
Támogatást lehet adni cégeknek - de ha ez egy ész nélküli pénzszórás, mondjuk minden kis vég kapjon +10 MFt-ot fejlesztésre, bérre, erre-arra, az bizony inflációnövelő hatású.
Stabilizálni a forintot? Jegybank hatásköre
"- fogalmunk sincs, hogyan kellene jobban" - de van, és el is mondják.
nyilván egy normális országban a közszolgálati tv-be behívnak ellenzéki politikusokat, hogy elmondhassák a véleményük, az javaslataik (így volt ez nálunk is 2010 előtt).
#16 "ha felvetek egy problémát, szeretek megoldási javaslattal is előállni"
Akkor halljuk a megoldást....
Ne ülj fordítva a lóra. Ti vetettétek fel a problémát.
De már értem, az a baj, hogy nem mondhatja el a javaslatot a baloldal az M1-en.....Ez minden baj forrása.
Nem, nem az a baj, hanem az, hogy nem tesz semmit a kormány!
Már most beszélhetünk csődhullámról és akkor még nincs is igazán ősz, vagy tél, és mi lesz jövőre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!