Miért jó ballibnek lenni,és a nyugati bukott politikát majmolni?
"#22 Kérlek emlékeztess, hány évvel később is kell kifizetni? Jól emlékszem, hogy 3? 🤔🙃 Elfelejtettem, mert kijöttem a fertőbe, amikor a kormány jóváhagyta, hogy ingyen dolgoztassanak a "covid miatti gazdasági helyzet" miatt."
Személyes ismerőseim körében eddig minden túlórát rendesen kifizettek.
Szeretnéd te azt a nyugati életszínvonalat, ha valaha is láttad volna mi van ott.
De amíg fityiszes, falusi gyárimunkás vagy senki nem várja el tőled hogy legyen eszed.
"#32 Jó nekik. A személyes ismerőseid alapján reprezentatív országos kimutatást sikerült bemutatni, hogy sehol sem élnek a kormány által adományozott jogukkal a cégek."
Viszont amikor egy kérdező a SAJÁT TAPASZTALATAIRA hivatkozva mondja, hogy hatalmas kivándorlás van, akkor nem probléma, hogy a saját tapasztalataiból csinál országos felmérést? Amikor szidni kell Magyarországot, akkor elfogadjuk a másik személyes tapasztalatait, de ha valaki védi, akkor meg nem?xDDDD
Most nem azért, de azért viszonylag jól mérik az elvándorlást. És itt fontos a mérésről beszélni, mivel a hivatalos adat valahogy úgy működik, hogy akkor számít elvándoroltnak, ha beállítják a TAJ-kártya állapotát az ügyfélkapun (vagy valami hasonló, amit kb. soha senki nem tesz meg).
"#35
Most nem azért, de azért viszonylag jól mérik az elvándorlást. És itt fontos a mérésről beszélni, mivel a hivatalos adat valahogy úgy működik, hogy akkor számít elvándoroltnak, ha beállítják a TAJ-kártya állapotát az ügyfélkapun (vagy valami hasonló, amit kb. soha senki nem tesz meg)."
Amiről én beszéltem, ott a kérdező a saját maga által olvasott facebook tartalmakra hivatkozott és írt ki országszintű kérdést. Persze a nagy Fidesz ellenes libernyákoknak nem volt baja, hogy nem adott releváns statisztikát, csak azt amit ő olvasott a face, tapsikoltak hozzá. Tehát ha szidni kell az országot, akkor nektek tökéletesen megfelel egy ember tapasztalata is.
Ha olyan dolgot írsz ki saját tapasztalatok alapján, amit mérések alátámasztanak, akkor is ha a mérést nem linkeled, teljesen okés a kérdés. Erre akartam utalni.
Nyilván nem kötözködnek, amíg a személyes tapasztalat a valósággal egybevág.
Ha azt mondom, hogy nekem minden ismerősöm szőke, ezért a világon szőke, akkor egyetértenél ezzel? Nem, mivel nyilván nem igaz.
Bizony, számít, hogy mi az igazságtartalma a kijelentésnek. De igen, még érvelési hiba marad, ahogy reprezentálja azt, de attól még igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!