Magyarország sosem lesz ilyen szar oktatással valódi tagja a Nyugati világnak? A magyarok mindössze 19%-a képes fenntartani beszélgetést angolul!
Ez a legalacsonyabb nyelvtudási ráta az egész EU-ban, Bulgária és Románia is jobb pár százalékkal. Mindezt úgy, hogy a mi nyelvünk nincs rokonságban semmilyen más nyelvvel, így haszontalan nyelvtudás az anyanyelvünk nemzetközi szinten.
Én már közel egy fél éve kiköltöztem német nyelvterületre, nem tudok még folyékonyan németül csak tanulok, viszont eddig egyetlen lélekkel sem találkoztam még itt Nyugaton aki ne tudott volna folyékonyan angolul. Még a 80 éves nyugdíjas öregasszony és az utolsó török is (akiket mi annyira oly mélyen lenézünk, főleg a Fideszesek), még azok is folyékonyan beszélnek mind angolul mind németül. Egyszerűen látszik az egész társadalmon, hogy általánosan művelt. Ami a magyar társadalmon nem látszik, sajnos nem csak a nyelvtudás hiánya, de egyéb hiányosságok is bőven vannak.
Ilyen gyenge oktatással, ilyen iskolázatlan és inkompetens oktatásban részesült társadalommal, mi valóban örökre Nyugat-nak csak az összeszerelő peremvidéki zuga leszünk, nevetségesen alacsony bérekért? A német bérek negyedéért. Ezt a számot szerintem már rég fixálták, mert már 33 éve van kapitalizmus, 18 éve vagyunk EU tagok és semmi nem változott a bérszorzókban.
Így van, ez a nulladik lépés lenne.
Ahoyg önmagában az se tesz műveltté, hogy magyarul, az anyanyelveden tudsz beszélni, viszont ha nem tudsz, akkor sosem leszel művelt.
A műveltség befogadásához, elsajátításához bizony kellenek nyelvek.
Hát, nem tudom, hogy ezeket mi alapján csinálják, meg tényleg nem a magyar oktatási rendszert akarom védeni.
De többször voltam Szlovákiában, és bár Pozsonyban nem tudom, hogy milyen a helyzet, mert ott nem voltam, de máshol konkrétan semmilyen nyelven nem beszél semelyik korosztály. Vagy nem akar, az is lehet...
Idegen nyelvet az beszél aki rá van szorulva.
Nálunk is ahol sok volt a német túrista, ott valamilyen konyhanyelv szintem a dédi is megtanulta a nyelvet, mert muszáj volt, ha bizniszt akart csnálni.
A 19% meg 1/5-öd, vagyis minen ötödik ember képes angolul beszélgetni ahogy írod. Az egészen jó teljesítmény. Pláne, ha legalább ennyien vannak, akik elakadnak ha kifogynak abból a párszáz szavas szókicsből amit megtanultak itt ott, de azért ha kézzel lábbal besegítenek a legfontosabb kommunikációra azért képesek.
Nem, az beszél nyelveket, aki nem kíván a majmok szintjén maradni.
Magyarországon egyébként igen, az a hatalmas probléma, hogy sokan még magyarul se tudnak, lsd. legtöbb fideszes.
Egyébként meg, szintén nem, a 20% kifejezetten szar adat, majdnem a lista legvégén vagyunk, ami szánalmas eredmény.
A tudomány és művészet viszont pont azon a nyelven van, ezért kell.
Egy verset, regényt nem fogsz tudni szójátékok segítségével megérteni.
Ahogy a tudományos munkák egyébként már nem is anyanyelven, hanem elsősorban angolul vannak megírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!