Őrületes kivándorlási hullám indult meg. Ez mi? Ezt már tényleg csakis a politikára lehet ráfogni, mert mi másért indult volna meg ennyire épp most?
Már több mint egy éve rajta vagyok 14 német és osztrák nagyvárosnak az albérletes csoportjában facebookon, mivel tervezem a kiköltözést német nyelvterületre. Azért oda, mert statisztikák szerint jobb a bérek és árak aránya német nyelvterületen mint angol nyelvterületen (UK+Írország), ergo jobb az életszínvonal.
Ezt a 14 várost sem véletlenül figyelem, hanem gondosan kiválasztottam őket, Numbeo és egyéb statisztikák alapján, ahol a legjobb a bér/ár arány az én szakmámban. Ott is vannak szakmákon belül jobb és rosszabb helyek, de ez pont ezért jó, mert ott az emberek költöznek a jobb lehetőség után, általában nincsenek röghöz kötve, ezért is működik jobban a gazdaság. A magyarok meg ragaszkodnak a saját ingatlanhoz amit örököltek, ezért több mint 80%-uk nem költözik sehová országon belül sem (ez is kimutatott statisztika).
De az utóbbi pár hónapban egyszerűen megőrültek ezek a facebook csoportok, nagyon-nagyon megugrott a lakás keresést feladók száma. Egyre többen, egyre nagyobb intenzitással írják a nyálasabbnál nyálasabb szövegeteket, hogy "a férjemmel és 3 hónapos kislányunkkal ki szeretnénk költözni és keresünk kiadó lakást ennyi meg annyi Euro-ért max, a férjemnek már van bejelentett állása ott" blabalbalabla, fél tonnányi ilyen van hirtelen mindenhol. A lényeg az, hogy többszörösére hízott hirtelen a kereslet ezekre a Nyugati albérletekre, ami azt jelenti, hogy durva kivándorlási hullám vette kezdetét. Ezt a saját szememmel látom.
Ez mind a Fidesz újabb 2/3-os győzelmének, megszorításoknak, diktatúra erősödésének, és Magyarország kilátástalan gazdaságának a következménye? Azaz politikai okokból "menekülnek" a magyarok Magyarországról?
"egy bolti eladò,egy takarìtónő vagy egy raktáros Berlinben se keress nettò 3600 eurot"
Azok átlagon aluliak, én az átlagbérről beszéltem, nem a takarítói bérekről.
#5 "Az megvan, hogy a forint is egy deviza, ami saját magával szemben gyengül és emiatt ugyanúgy elszállhat a törlesztője?"
Na, ezt magyarázd már el kérlek, hogy történik az ilyen.
Mert akár fix kamatozású, akár változó kamatozású az a hitel, akkor is forintban keresed a pénzed és forintban törlesztesz.
Pont emiatt nem volt gond a devizahitel válság során a forinthiteleseknél. Pedig akkor is megnőtt az infláció és emelték az alapkamatot.
#4 "A forint hitelek lényege, hogy nem tudnak úgy elszállni, mint korábban a devizahitelek."
Istenem, de sötét vagy. A forinthitelek nem a forint gyengülésétől szállnak el, hanem A KAMATEMELÉSTŐL, ami az egyetlen eszköze a monetáris tanácsnak, hogy a kormány által kiváltott és a forint gyengülése miatt őrületesen gyorsuló INFLÁCIÓT FÉKEZZE!!!
Nem attól lesz nagyobb a forintalapú hitel, mert a forint változik, hanem mert NÖVELIK AZ ALAPKAMATOT.
Ugyanis az inflációt kamatemeléssel szokták fékezni, nagyokos! Az első már meg is történt, nem olyan régen!
23: így van, és ha elengedik a kamatstopot, akkor jön a vérfürdő a változó kamatozású hiteleseknél:
Brutális feketeleves jöhet a kamatstop után: magyar családok tízezrei aggódhatnak
"23: így van, és ha elengedik a kamatstopot, akkor jön a vérfürdő a változó kamatozású hiteleseknél:"
Mért nem fix a kamatjuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!