Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Őrületes kivándorlási hullám...

Őrületes kivándorlási hullám indult meg. Ez mi? Ezt már tényleg csakis a politikára lehet ráfogni, mert mi másért indult volna meg ennyire épp most?

Figyelt kérdés

Már több mint egy éve rajta vagyok 14 német és osztrák nagyvárosnak az albérletes csoportjában facebookon, mivel tervezem a kiköltözést német nyelvterületre. Azért oda, mert statisztikák szerint jobb a bérek és árak aránya német nyelvterületen mint angol nyelvterületen (UK+Írország), ergo jobb az életszínvonal.

Ezt a 14 várost sem véletlenül figyelem, hanem gondosan kiválasztottam őket, Numbeo és egyéb statisztikák alapján, ahol a legjobb a bér/ár arány az én szakmámban. Ott is vannak szakmákon belül jobb és rosszabb helyek, de ez pont ezért jó, mert ott az emberek költöznek a jobb lehetőség után, általában nincsenek röghöz kötve, ezért is működik jobban a gazdaság. A magyarok meg ragaszkodnak a saját ingatlanhoz amit örököltek, ezért több mint 80%-uk nem költözik sehová országon belül sem (ez is kimutatott statisztika).

De az utóbbi pár hónapban egyszerűen megőrültek ezek a facebook csoportok, nagyon-nagyon megugrott a lakás keresést feladók száma. Egyre többen, egyre nagyobb intenzitással írják a nyálasabbnál nyálasabb szövegeteket, hogy "a férjemmel és 3 hónapos kislányunkkal ki szeretnénk költözni és keresünk kiadó lakást ennyi meg annyi Euro-ért max, a férjemnek már van bejelentett állása ott" blabalbalabla, fél tonnányi ilyen van hirtelen mindenhol. A lényeg az, hogy többszörösére hízott hirtelen a kereslet ezekre a Nyugati albérletekre, ami azt jelenti, hogy durva kivándorlási hullám vette kezdetét. Ezt a saját szememmel látom.

Ez mind a Fidesz újabb 2/3-os győzelmének, megszorításoknak, diktatúra erősödésének, és Magyarország kilátástalan gazdaságának a következménye? Azaz politikai okokból "menekülnek" a magyarok Magyarországról?

2022. szept. 4. 13:45
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

"egy bolti eladò,egy takarìtónő vagy egy raktáros Berlinben se keress nettò 3600 eurot"

Azok átlagon aluliak, én az átlagbérről beszéltem, nem a takarítói bérekről.

2022. szept. 4. 14:37
 22/29 anonim ***** válasza:
78%

#5 "Az megvan, hogy a forint is egy deviza, ami saját magával szemben gyengül és emiatt ugyanúgy elszállhat a törlesztője?"

Na, ezt magyarázd már el kérlek, hogy történik az ilyen.

Mert akár fix kamatozású, akár változó kamatozású az a hitel, akkor is forintban keresed a pénzed és forintban törlesztesz.

Pont emiatt nem volt gond a devizahitel válság során a forinthiteleseknél. Pedig akkor is megnőtt az infláció és emelték az alapkamatot.

2022. szept. 4. 14:48
 23/29 anonim ***** válasza:
90%

#4 "A forint hitelek lényege, hogy nem tudnak úgy elszállni, mint korábban a devizahitelek."

Istenem, de sötét vagy. A forinthitelek nem a forint gyengülésétől szállnak el, hanem A KAMATEMELÉSTŐL, ami az egyetlen eszköze a monetáris tanácsnak, hogy a kormány által kiváltott és a forint gyengülése miatt őrületesen gyorsuló INFLÁCIÓT FÉKEZZE!!!

Nem attól lesz nagyobb a forintalapú hitel, mert a forint változik, hanem mert NÖVELIK AZ ALAPKAMATOT.

Ugyanis az inflációt kamatemeléssel szokták fékezni, nagyokos! Az első már meg is történt, nem olyan régen!

2022. szept. 4. 14:53
 24/29 anonim ***** válasza:
91%

23: így van, és ha elengedik a kamatstopot, akkor jön a vérfürdő a változó kamatozású hiteleseknél:

Brutális feketeleves jöhet a kamatstop után: magyar családok tízezrei aggódhatnak

[link]

2022. szept. 4. 14:59
 25/29 anonim ***** válasza:
88%
Én megértem, én is mennék, ha nem lennék tartós beteg. Sajnos ennek az országnak már kapáltak, én nem látom, hogy lenne ebből kiút. Szétloptak mindent, nincs egészségügy, nincs oktatásügy, nincs kilátás. A gyerekeimet én is arra nevelem, hogy menjenek ki ebből az országból. Én már itt fogok megdögleni, vagy azért, mert a betegségemet nem látják el, vagy azért, mert megfagyok télen.
2022. szept. 4. 15:41
 26/29 anonim ***** válasza:
86%
F20)Ezzel csak az a baj,hogy az Ausztriában dolgozò magyar állampolgárok száma,nem azonos az Ausztriába Magyarországròl kivándoroltak számával,mert ebben benne vannak a határon tùli nagyarok is,mivel Szerbiábòl,Romániábòl,Ukrajnnábòl kivámdorlò magyar nemzetiségűek is magyar állampolgárként jelentkeznej be az osztrák hatòságoknál.
2022. szept. 4. 16:01
 27/29 Pikk Ász ***** válasza:
57%

"23: így van, és ha elengedik a kamatstopot, akkor jön a vérfürdő a változó kamatozású hiteleseknél:"

Mért nem fix a kamatjuk?

2022. szept. 4. 16:24
 28/29 anonim ***** válasza:
66%
Valoldal szerint van kivándorlás, de már kb elfogyott volna az roszág ha hivatalosan nézzük.
2022. szept. 4. 17:07
 29/29 anonim ***** válasza:
84%
27-es, ha volt valaha lakáshiteled, akkor tudod, hogy a bank bármikor egyoldalúan módosíthatja a szerződést. Nem fogja benyelni a drágulást, naná, hogy továbbterheli a lakosságra.
2022. szept. 4. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!