Őrületes kivándorlási hullám indult meg. Ez mi? Ezt már tényleg csakis a politikára lehet ráfogni, mert mi másért indult volna meg ennyire épp most?
Már több mint egy éve rajta vagyok 14 német és osztrák nagyvárosnak az albérletes csoportjában facebookon, mivel tervezem a kiköltözést német nyelvterületre. Azért oda, mert statisztikák szerint jobb a bérek és árak aránya német nyelvterületen mint angol nyelvterületen (UK+Írország), ergo jobb az életszínvonal.
Ezt a 14 várost sem véletlenül figyelem, hanem gondosan kiválasztottam őket, Numbeo és egyéb statisztikák alapján, ahol a legjobb a bér/ár arány az én szakmámban. Ott is vannak szakmákon belül jobb és rosszabb helyek, de ez pont ezért jó, mert ott az emberek költöznek a jobb lehetőség után, általában nincsenek röghöz kötve, ezért is működik jobban a gazdaság. A magyarok meg ragaszkodnak a saját ingatlanhoz amit örököltek, ezért több mint 80%-uk nem költözik sehová országon belül sem (ez is kimutatott statisztika).
De az utóbbi pár hónapban egyszerűen megőrültek ezek a facebook csoportok, nagyon-nagyon megugrott a lakás keresést feladók száma. Egyre többen, egyre nagyobb intenzitással írják a nyálasabbnál nyálasabb szövegeteket, hogy "a férjemmel és 3 hónapos kislányunkkal ki szeretnénk költözni és keresünk kiadó lakást ennyi meg annyi Euro-ért max, a férjemnek már van bejelentett állása ott" blabalbalabla, fél tonnányi ilyen van hirtelen mindenhol. A lényeg az, hogy többszörösére hízott hirtelen a kereslet ezekre a Nyugati albérletekre, ami azt jelenti, hogy durva kivándorlási hullám vette kezdetét. Ezt a saját szememmel látom.
Ez mind a Fidesz újabb 2/3-os győzelmének, megszorításoknak, diktatúra erősödésének, és Magyarország kilátástalan gazdaságának a következménye? Azaz politikai okokból "menekülnek" a magyarok Magyarországról?
Ez még semmi, kérdező! Olyan ingatlanhitel-válság áll a küszöbön az unortodox garázdaságpolitikájuknak hála, amihez képest a devizahitel-válság is kismiska volt!
Tömegével fognak kiözönleni az emberek, hogy valahogyan törleszteni tudják az ingatlanhiteleiket.
Ez lesz az egyetlen esélyük, mert a forint legalább mélyrepülésben van az euróhoz képest: ha euróban keresel egy normális összeget, csak akkor fogod tudni törleszteni a gyengülő és inflálódó forintban fizetendő hiteledet, még a folyamatosan emelkedő kamatok mellett is.
Más kiútja nem lesz nagyon sokaknak.
#3 Ez nagy marhaság volt.
A forint hitelek lényege, hogy nem tudnak úgy elszállni, mint korábban a devizahitelek.
4-es
Az megvan, hogy a forint is egy deviza, ami saját magával szemben gyengül és emiatt ugyanúgy elszállhat a törlesztője?
Igazából ez egy nagy parasztvakítás volt.
Az, hogy a kivándorlási hullám őrületes-e nem tudom. Az biztos, h a cég ahol dolgozom többen mentek ki Németországba, illetve Hollandiába az utóbbi hónapokban, persze ebből általános megállapítást nem lehet tenni.
Habar ami érdekes még a kormány média is ezt írja.
Attól hogy írsz egy kérdésnek álcázott véleményt, még nem lesz igaz.
Szerintem ha válság közeleg akkor pont az ellenkezőjére lehet majd számítani, hogy a külföldi vendégmunkásoktól fognak első körben megválni a nyugati vállalatok, így nézve meg eléggé hülye az aki most akar kimenni, mert mire berendezkedik jó eséllyel jöhet is vissza.
ma 13:52
Ugye tudod, hogy az ingatlanhitelek nagy részének a kamatai rögzítettek, szinte csak olyant lehetett az utóbbi időben kapni. Szólva egy ár-bér spirál pont azt eredményezi, hogy könnyebb lesz legalább pár évig törleszteni ezeket a hiteleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!