A kivándorlás durvulásáról miért hallgat a kormány
mint a sír?
Figyelt kérdés
Sajnos az erről szóló statisztikákat gyerek játék meghamisítani egy ilyen múltú országban, mivel a fél világra rá lehet fogni, hogy magyar és állampolgárságot lehet nekik adni, akármelyik magyarul nem beszélő ukránnak, venezuelainak is. (56-os menekültek + Trianon miatt)
De az hogy valójában, a Magyarországon született magyarok közül mennyien vándorolnak ki, azt egyáltalán nem mérik pontosan, mert nem akarnak erről hivatalos statisztikát nyilvánosságra hozni. Saját magát senki sem akarja tökön lőni. Viszont most a hülye is látja, hogy a fél ország megy kifele... Mi lesz így itt pár év múlva?
#15 de a kettő között elég sok ember van. Informatikusok, mérnökök, menedzserek pl dögivel. De random böcsészekből és nem annyira keresett de nyelveket tudó diplomásokból is egy csomó. És akkor jön hozzá az összes fontos menő szakma: villany- , gázszerelő, gipszkartonos, hegesztő, ács, egyéb építési munka stb. És vannak amúgy a tényleg nagyon rossz helyzetben lévők is keresett szakma és jó minőségű nyelvtudás nélkül, de nekik a sokkal nehezebb.
2022. szept. 3. 16:48
22/37 anonim válasza:
De amúgy a haza vállalkozók, cégtulajdonosok is érezni fogják, ha ők nem is mennek el. Akár a munkaerő, akár a kereslet szempontjából. Hacsak nem be vannak csatornázva a fidesz/államba.
2022. szept. 3. 16:51
23/37 Pikk Ász válasza:
"Pont ez az, hogy nincs forrás. Titkolja a politika. De a hülye is látja, hogy mi megy, boldog-boldogtalan csomagol és megy most. És ez csak a kezdet."
Tehát nincs forrás de te látod, okés, én nem látom.
2022. szept. 3. 16:54
24/37 anonim válasza:
Pikk Ász: ha van facebook egy csomó ismerőssel, akkor azért látja az ember mennyien vannak külföldön, meg mennyien vannak úgy, hogyha jön egy lehetőség mennek. és nem az vagyok akinek írtad.
Fideszeseknek lehet ez érthetetlen, de nagyon sokaknak lett most elég az Orbán rendszerből. És ha nincs remény megváltoztatni, mert a mostani kétharmad után ez sacc marad minimum amíg Orbán Viktor életben van, akkor mit lehet tenni? És még egyszer nem is az van, hogy a Fidesz van hatalmon de hagyja, hogy más dolgok is létezzenek növekedjenek, hanem igyekszik aktívan kinyírni minden más kezdeményt.
2022. szept. 3. 17:00
25/37 anonim válasza:
Üdv Franciaországból!
2022. szept. 3. 18:10
26/37 anonim válasza:
Azt nem értem, hogyha annyian maradtak otthon, akkor hogy lehet, hogy olyan nagy a munkaerőhiány? Egészen pontosan hogy alakult a munkahelyek száma?! És ne a világgazdasági válság-kori adataival gyertek, mert az nagyon szánalmas lenne.
2022. szept. 3. 18:43
27/37 anonim válasza:
Tény: az exkeletiblokk/exjugó országok közül Magyarországot sújtja legkevésbé a kivándorlás.
2022. szept. 3. 18:51
28/37 Pikk Ász válasza:
"Pikk Ász: ha van facebook egy csomó ismerőssel, akkor azért látja az ember mennyien vannak külföldön, meg mennyien vannak úgy, hogyha jön egy lehetőség mennek. és nem az vagyok akinek írtad."
De ez a kérdező arról beszélt, hogy durvul ez a hullám, akkor most mit számít, hogy eddig hányan mentek ki? Ő azt mondja, hogy durvul a hullám. Eddig is tudtam, hogy vannak külföldi magyarok, de a kivándorlási hullám durvul? Van aki most akar kimenni? Én ezt is el hiszem! De bizonyítsa be a kédező, vagy te, hogy többen vannak ezzel ma így, mint 3 éve! És egy ember facebook ismerőseiből ne vonj le egy országra nézve statisztikát, az egész országot nézd, ne egy szaros facebook csoportot/ismerősi kört!
2022. szept. 3. 18:59
29/37 anonim válasza:
27-28. eddgi tényleg nem volt annyira durva mint máshol mert a legtöbb ember eléggé ragaszkodik a magyar nyelvhez kultúrához. de meglátjuk majd pár év múlva visszanézve, hogy mi indul el most. én is azt tapasztalom amit a kérdező. én külföldön vagyok és eddig nem volt az, hogy kérdezgetnek emberek, hogy tudok e adni infokat, hogy mentem ki, hogy vannak a dolgok. de persze nem tudhatjuk. de én is azt érzem, hogy most valami megváltozott.
2022. szept. 3. 19:44
30/37 anonim válasza:
Az Eu-nak és az Ensz-nek is vannak ilyen statisztikái meglehet nézni angolul a neten,mindenhol 3-600 között van a külfödön lévő magyarok száma.Ami nem számìt magasnak a régiòban,a különbség ott van,hogy minden statisztika mást ért "kivándorlás" alatt vannak vendégmunkások is külfödön meg szezonmunkások is. A nyugati országok statisztikáit pedig az torzìtja,hogy a határon tùli magyarok is magyar állampolgárként jelentkeznek be az ottani hivatalokba,ìgy ha egy országban él x magyar állampolgár,akkor annak rgy része Szerbiábòl,Romániábòl meg Ukrajnábòl vándorolt ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!