A kivándorlás durvulásáról miért hallgat a kormány mint a sír?
Sajnos az erről szóló statisztikákat gyerek játék meghamisítani egy ilyen múltú országban, mivel a fél világra rá lehet fogni, hogy magyar és állampolgárságot lehet nekik adni, akármelyik magyarul nem beszélő ukránnak, venezuelainak is. (56-os menekültek + Trianon miatt)
De az hogy valójában, a Magyarországon született magyarok közül mennyien vándorolnak ki, azt egyáltalán nem mérik pontosan, mert nem akarnak erről hivatalos statisztikát nyilvánosságra hozni. Saját magát senki sem akarja tökön lőni. Viszont most a hülye is látja, hogy a fél ország megy kifele... Mi lesz így itt pár év múlva?
"Miért is durvulna? Forrás?"
Pont ez az, hogy nincs forrás. Titkolja a politika. De a hülye is látja, hogy mi megy, boldog-boldogtalan csomagol és megy most. És ez csak a kezdet.
Nekem ismerősi körömből alig páran mentek el. Amin én is csodálkozok, Romániában születtem, na ott tényleg boldog-boldogtalan megy el, fél osztályom Svájcban, Németországban meg Angliában van. Itt, Magyarországon meg kb. senki nem megy. Ami valahol szomorú is. Romániában a tendencia, hogy elmegy, s építi otthon a házat, s a pénzt küldi haza. Magyarországon meg többnyire mindenki él a nyomorában (és panaszkodik).
Azért elég sokan mentek el.
Az, hogy a te ismerettségi körödből néhányan mentek el... hány ismerősöd van, és annak a távozók hány százalékát teszik ki? Minden ismerősöd bejelenti a távozását neked? Lehet, hogy már rég nincs is Magyarországon, mikor tartottál "névsorolvasást"? :D
Szóval az elég sokat jelent. És az se mindegy, hogy kik maradnak otthon, Magyarországon: akik még magyarul se tudnak, és a fidesz-elit.
Bár Ráhel a választás előtt jól lelépett, mert félt a fater bukásától, és addigra új életet akart kezdeni, de aztán mivel a fater maradt, jött vissza, hogy apucika "pályáján" éljen "a saját lábán".
Szóval egy család már visszament a "Keresztapához".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!