Ha én ellenzem azt, hogy a fiamat lányként neveljék, akkor transzfób vagyok és el kell tiltani tőlem a gyereket?
"Noella először „két és fél éves korában, háromhoz közeledve” azonosította magát transzneműként, amikor azt mondta anyjának, hogy ő nem is fiú, hanem kislány."
"Anyja ettől kezdve így nevelte, annak ellenére, hogy a kisfiú biológiai apja hevesen ellenezte, hogy gyermekét „erőszakosan kislányruhába kezdik öltöztetni”. De hiába tiltakozott, mert amikor a gyermeket négyévesen elvitték egy genderklinikára, ott azt erősítették meg, hogy a gyerek készen áll a transzneműségre. A biológiai apát pedig – aki a szereplők közül egyedül ragaszkodik születési neméhez – ettől kezdve eltiltották a gyermekétől."
Az én anyám gyerekkorom óta speceil hangoztatta, hogy mennyire lányt akart és, ha választhatott volna, lányt szűlt volna. Gyakorlatilag 100kg-70kg között, mindig kövér voltam neki, emiatt egész életemben önképzavarral küzdök, hiába próbálja a feleségem is elhitetni azt, hogy nem vagyok kövér, ha 2 zsirréteg látszódik a hasamon, már szégyellem és bennem is van, hogy pasi létemre jobb lenne, ha nő lennék!
Folyamatosan frusztrált vagyok emiatt, mert azt érzem, hogy anyám akkor sem fog elfogadni, ha a föld legsikeresebb embere lennék.
Elhiszem, hogy valaki nem érti, hogy milyen hatással van a szülői magatartás a fejlődésre, de ettől függetlenül a saját példámból tudom, hogy mennyire is hatással van!
"Egy 3 éves gyermeknél ... pszichológiailag sem érett ahhoz, hogy eldöntse, vagy akár megértse, mit jelentenek azok a dolgok, amik között dönt."
Az anyja viszont felnőtt ember. Diliházban a helye.
8-as, egy GYEREK a fejlődése során sok-sok átalakuláson megy keresztül, élénk a fantáziája is, KERESI az identitását!
Abszolút és minden további nélkül megengedném a gyermekemnek, ha látnám, hogy igazán és mélyen vágyik rá, hogy kislány ruhákba bújjon, eljátsszon ezzel a "szereppel" is. És ha felnőtt korához közeledve, pubertálás után is azt érzi, hogy ő nő, nem állnék a boldogsága útjába.
DE EMBER, egy dolog megengedni, hogy női ruhába bújjon a fiad, és akár Katikának nevezni, ha ő ettől boldog - de más dolog ÁTMŰTTETNI!
Az átoperálással te eldöntöd helyette véglegesen a kérdést és NEM HAGYSZ VISSZAUTAT!
Sajnálom a példádbeli kisfiút - de azokat is sajnálom, akik utóbb rájönnek, mégis fiúk szeretnének lenni, de közben már át vannak műttetve (és ilyen példák is vannak)!
Nekem ne mondja senki, hogy egy 3 éves gyereket át kell operáltatni, ha kisfiúként azt mondja, ő kislány.
Ezt úgy mondom, hogy gyermekként játszottam én elég lányos játékot, öltöztem női ruhába is, ahogy orvosnak is meg griffmadárnak is. Mindenik szerepbe hetekig beleéltem magam, mélyen, teljesen azzá lényegültem (mint minden gyereknek, élénk volt a fantáziám).
A testem elfogadása aztán külön trauma volt, mint minden kamasznak. De erre NEM A KÉS A MEGOLDÁS - hanem a pszichológus.
Ha több szakember egybehangzó szakmai véleménye indokolja (nem pusztán "engedélyezi", hanem kifejezetten JAVASOLJA) az átoperáltatást, ám legyen.
DE NEM HÁROM ÉVES KORBAN! Ez abszurdum!
Ha késsel oldanák meg minden kamasz testképzavarát, a legtöbb ember 18 éves korára túl lenne vagy két tucatnyi plasztikai műtéten!
Basszus, nekem volt olyan korszakom, amikor ZAVART, HOGY VAN ORROM. Kifejezetten undorítónak találtam, hogy az emberek arca közepén kiáll egy olyan randa nagy izé és még takony is folyik belőle!
Most akkor le kellett volna kapni az orrom??? Baromi dühös lennék, ha megtették volna!
A gyermeki fejlődésnek, FORMÁLÓDÁSNAK van egy útkereső szakasza, amit meg kell hagyni ÚTKERESÉSNEK! Sok-sok beszélgetéssel, akár terápiával, szeretettel empátiával segíteni benne, feldolgozni a traumáit, és majd ha tényleg oda lyukad ki az az identitáskeresés, hogy márpedig ő nő, akkor oké, ám legyen nő felőlem.
De az AGYRÉM, hogy felnőttként ebbe belemászunk és KÉSSEL eldöntjük végérvényesen, nem hagyva visszautat!
A 21. századi orvostudomány ALAPELVE, hogy a kés az utolsó eszköz, Németországban az egész egészségügy erre épül!
Egy súlyos hátgerincsérvet is előbb hónapokig gyógytornával próbálnak stabilizálni - akkor vágunk, ha nincsen más eszköz!
Ez alól, meg se haragudjatok, a genitáliák se legyenek kivételek már! A nemzőszervek nem alacsonyabb rendűek sem pl. az emésztőszerveknél sem a gerincoszlopnál, sem más szerveknél.
"Ja, csak egy fütyi? - Csapjuk le!" alapon ez nem működhet. Az operáció maradjon csak minden területen a LEGVÉGSŐ ESET!
HA egy gyerek sehogy sem képes kibékülni a saját testével, HA bebizonyosodik, hogy nem múló állapot a dolog, HA hosszas terápiák során a szakember is arra a következtetésre jut - AKKOR ÉS CSAK AKKOR történjen ilyesmi!
Ezért annyira fontos, hogy az ember egészséges értékrendű emberrel kösse össze az életét és vállaljon gyereket. Nem azonnal, hanem több éves stabil együttélés után. Aki egy kétévesnél ilyesmit tervez, annál már egészen biztosan korábban is kijöttek a mentális zavarok, amire a párja nem figyelt fel időben vagy figyelmen kívül hagyott.
Kizárt dolognak tartom, hogy az alapvető értékrendek ilyen mértékű eltérését nem lehet előre látni.
Most pedig anyagilag is kihasználják szegény gyerek kétes hírnevét, a gyermekvédelmi szervek pedig tapsolnak hozzá.
Rajtatok is múlik ez, férfiak: válasszatok normális nőt normális életvitellel.
"pontozzák fel azokat a válaszokat, amik egyetértenek ezzel a kiskorúakat érintő szexuális megrontással."
Mert jönnek át a reddit hungaryról. Ha még nem néztél át oda, érdemes. Igazi degenerált neolibsi fertő, van vagy 300e taguk.
"Azért látni, hogy szép sorban jönnek a degeneráltak és pontozzák fel azokat a válaszokat, amik egyetértenek ezzel a kiskorúakat érintő szexuális megrontással."
Idézz a kommentek közül három olyan mondatot, amik egyetértenek ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!