Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fideszeseket nem zavarja,...

A Fideszeseket nem zavarja, hogy a pártjuk populista, nem egy régi értelemben vett jobboldali-konzervatív párt?

Figyelt kérdés

Alapjáraton felismertem, hogy baj van a Fidesszel, és a hasonló vezetőkkel (Trump, Erdogan) de nem tudtam igazán tömören megfogalmazni, miközben jobboldali ember lennék alapvetően. Aztán elolvastam Jan-Werner Müller

Mi ​a populizmus? című művét és teljesen összeállt a kép.

Ez náluk egy hatalomgyakorlasi (-megszerzési, -megtartási) módszer (baloldal is lehet populista) amiből köszönöm szépen nem kérek, hiába a jobboldali máz, ha mindez álságos és hiteltelen, és bár bajom van a liberalisokkal, a régi elittel, nem rosszabbak ők sem semmivel.

2022. aug. 19. 12:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
67%
Rendben 24# bocs, ha személyedben megbántottalak! Azt azért fogadd el, hogy ismerem a területet. A becsületes, szorgalmas emberekkel nincs bajom!
2022. aug. 19. 13:05
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Én lezártam.
2022. aug. 19. 13:11
 23/24 anonim ***** válasza:
A fideszt és az ellenzéket is a zsidók irányítják bármilyen szavazás feleslegesé válik ha erre rájössz. A különbség a két fél közt hogy az egyik lassan a másik gyorsabban teszi tönkre az országot.
2022. aug. 20. 23:51
 24/24 anonim ***** válasza:

Azt a vezetőt kedveli az emberek többsége, és minél hosszabban a vezetésben akarja tartani, aki a népnek, a populációnak kedvező, a létbiztonsághoz szükséges dolgokat biztosítja.

A "populista" kifejezés alatt azt értették egy időben, aki csak ígérget a népnek kedvező dolgokat, de nem feltétlen teljesíti.

Itt most Magyarországon viszont nem csak ígéretek vannak, hanem az adott lehetőségekhez, az EU ellenzéki képviselői nyomására, M.országnak feltételek nélkül járó pénz elvonások mellett is igazolható, megélhetést könnyítő lépések történnek.

- Ebben az esetben, pl. a fiatalok adómentessége igazolható tény.

- Az energia ár támogatás, szintén igazolható, a nyugati árak 5-8-12-szeres árához képest.

A nyugdíjasoknak az éves + 8.8% (13. havi ellátás)

...sorolhatnánk tovább az emberek megélhetését könnyítő dolgokat, amit mindenki megél a mindennapjaiban, amelyek nem ígéret szintűek, hanem nagyon is valóságosak.

...amelyek nélkül jóval nehezebb lenne legtöbbünknek megélni.

Mostanában a "populista" kifejezést, az embereknek valóban kedvező, a hatalom által biztosított, életet könnyítő dolgokra szokták mondani, de valamiért negatív hangsúllyal, pedig kedvező dolgok ezek mert a populáció, a nép érdekében történik.

Mi a baj azzal, ha valaki olyan gazdaságpolitikát folytat, amiből az embereknek kedvezményeket, létbiztonságot adó juttatásokat tud (akar) nyújtani?

A magyar emberek ahhoz szocializálódtak, hogy valaki gondoskodik a minimális létbiztonsághoz szükséges létfeltételekről, még az úgynevett Kádár érában.

A gyurcsány-bajnai kormányt épp azért utasítják el hatalmas tömegek, mert azt merényletnek érzi a magyar nép többsége a létbiztonságunk ellen, ha valaki mindent piaci alapra akar helyezni. Ők mindketten, sőt Dobrev Klárával együtt mindhárman (..de sorolhatnám az ellenzéki pártok képviselőivel végig...) ilyenek, hogy piaci alapon tudják csak elképzelni az életet, még ha bele pusztulna a magyarok többsége, mert az elmúlt kádári érában nem ahhoz szocializálódtunk.

Azt értem, hogy csak úgy szokhatunk hozzá, ha megszenvedünk egy ilyen átállást, aki nem tud alkalmazkodni, az eltűnik az életből, belepusztul.

Abba tényleg belehalna a magyar nép többsége! ..mint gyurcsányék idején..

Nem győzöm eredményként említeni a mindent elárasztó, magának piaci alapon még a minimális lakhatását biztosítani is képtelen hajléktalan áradatot 2005-2010 között!

Ezért tartja a nép többség ilyen hosszasan hatalmon a jelenlegi vezetést, mert minden jól látható külső támadás és nehezítő körülmény ellenére, mindent meg tesznek, hogy az embereknek könnyebbé tegyék az életét.

Egy piaci alapú ország vezetés nagyon komoly veszélyt jelentene az emberek többségének, akik nem tudnak piaci alapú feltételek között a megélhetésükhöz szüjséges javakat maguknak megteremteni.

A piaci körülmények szinte lavinaszerűen megnövekvő kiadásait a csökkenő, stagnáló, bevétel, növrkvő kiadások, megszűnő könnyítések mellett olyan nép tragédiához vezetne, ahova Magyarország populációjának a többsége jutott a gyurcsányi vezetés alatt, 2005-től, emlékezzünk vissza csak a munkájukat, fizetésüket, otthonukat és családjukat vesztett, ellátatlan hajléktalan tömegekre!

Ezért ragaszkodik a populáció (a nép) többsége, a többség érdekeit képviselő vezetéshez!

Megmondom őszintén, még 2005 tavaszán, amikor alvállalkozások sora alá kényszerített minket is a gyurcsányi piac alapú politizálás és a korábbi munkahelyen, a meglévő munkáért már csak a fele jövedelmet kaptuk meg, több munkaidőért

úgy éreztük (a nép többség úgy érezte), meg kell szabadulni attól, aki ilyen lépésekkel a meglévő létbiztonságunkra tör!

Az nem csak az én érzésem volt, hatalmas tömegeké! Még azok is csatlakoztak akkor a jogosan elédgedetlenkedőkhöz, akik korábban még megtévesztetten oda szavaztak! Így lett 2010 tavaszán kétharmad, ...és azóta is..!

Az emberek egy újabb része tanult meg gondolkodni a politikai vonalak mentén és bele látni, kitől mit kapott korábban, ..most mit kap és kitől mit várhat.

Előtte nem mindenki gondolkidott mély összefüggéseiben, hogy ki mit ígért a kampányban és esetleg épp mennyit teljesít belőle,

vagy épp az ellenkezőjét teszi.

Ma már jóval többen "gondolkodnak" mélyebb összefüggéseiben.

Láttam akkoriban (még 2005-től 10 előttig) az utcákon, kapualjakban, parkokban a bokrok alján, az aluljárókban a falak mentén szorosan, végig összeszorulva fekvő ellátatlan, hajléktalanná vált embereket, családokat.

Nem sok hiányzott, hogy mi nem kerültünk közéjük!

Akkor láttam, hogy nem csak én jártam úgy, hanem ember tömegek vesztették el a létbiztonságot, a jövedelmüket, a munkájukat. Családok estek szét a mindenáron piacgazdaság erőltetése miatt, mert az emberek a támogatások megszünésével, (az energiahordozók ára is két-háromszorosára emelkedett már akkor!),

ezek miatt tömegek vesztették el az otthonukat.

Ezért utasítja el a magyar nép azt, aki nem a populáció érdekeiben alakítja ki az ország gazdaságpolitikáját.

Értem, hogy erre mondják, hogy populuzmus, de a magyarok többsége nem tud megélni, ha teljesen a saját lábára kell állnia.

Ha Magyarország vezetője nem a populáció érdekei szerint irányítaná az ország működését, az az országot egy munka és fedélnélküliek haláltáborává változtatná, mint a 2004-ben miniszterelnöki pizícióhoz jutott Gyurcsány Ferenc (és a hátterében akkoris ott állt mögötte és a keze alá dolgozott Dobrev Klára, még ha a nevét keveset is hallottuk azokban az időkben!)

A nyugati országokban a '45 utáni időszakot piaci alapon szokták, tanulták meg kezelni.

Itt ahhoz sok embernek meg kellene keményen szenvedni, sokunknak kellene az életünkkel is fizetni, ha erővel rákényszerítene egy piaci alapú vezetés a piaci farkastörvények megélésére!

Ezért van elengedhetetlenül szükségünk egy ilyen jelenlegi, orbáni vezetésre.

De ha csak abból mérjük le, mire vágyik az emberek nagyobb része, hogy az országgyűlési választások hogyan alakulnak, már sokat elmond a populáció létbiztonsághoz való igényéről és annak a mintegy köszönetéről, hogy bár mindig élhetnénk jobban, de egy piaci alapú vezetés mellett még sokkal rosszabbul is élnének nagyon is sokan és egyesek meg sokkal jobban meggazdagodnának!

Aki képtelen finanszírozni az életét, az lecsúszna,

akiben jó érzék van az üzlethez, az nagyon, még jobban meggazdagodna, még inkább szét vélnának a rétegek.

.

A "piaci", vad élet alapú megélhetéstől fél az átlagemberek többsége, ezért alakultak ki még az őskorban is az egymást védő tagokból összeálló törzsek, hogy az önmaguk érdekeit védjék, a világ vad adottságaival szemben! Ezt a törzset amiben vagyunk ma úgy nevezhetjük, hogy magyar emberek.

Persze, megpróbálunk olyan más "törzsekkel" országok összefogásával együtt közös érdekeket védeni, de ha az nem mindenkinek jó, sőt a populációnak legkevésbé jó, és aránytalanul nagyobb kárt okoz, akkor meg kell próbálni az egész nagy, több országot átfogó populáció, vagyis népesség összességének az érdekei szerint alakítani, mert ami most történik a világban az nagyon nem jó felé alakul!

Már kezdenek ráébredni az emberek, az őslakosok Európában, hogy nekik rossz irányba megy már az a szekér...

szept. 3. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!