A Fideszeseket nem zavarja, hogy a pártjuk populista, nem egy régi értelemben vett jobboldali-konzervatív párt?
Alapjáraton felismertem, hogy baj van a Fidesszel, és a hasonló vezetőkkel (Trump, Erdogan) de nem tudtam igazán tömören megfogalmazni, miközben jobboldali ember lennék alapvetően. Aztán elolvastam Jan-Werner Müller
Mi a populizmus? című művét és teljesen összeállt a kép.
Ez náluk egy hatalomgyakorlasi (-megszerzési, -megtartási) módszer (baloldal is lehet populista) amiből köszönöm szépen nem kérek, hiába a jobboldali máz, ha mindez álságos és hiteltelen, és bár bajom van a liberalisokkal, a régi elittel, nem rosszabbak ők sem semmivel.
Ne akard, hogy szavaiddal élve én mint agyhalottal velem találkozz!
Nem egy számítógépes játszmát jatszanánk , balf**ka!!
Pont ez is van a könyvben 11-es hogy ezzel a hozzáállással feléjük nem megyünk semmire.
Az ország szerintem jobboldali többségű amit megett teljes egészében a Fidesz mára, és a populista modszertannal végérvényesen bebetonozhatták magukat a hatalomba ezek az elvtelen bűnözők, egy igazi tragédia ez az országnak.
A jobboldali kisember nem képes észrevenni sajnos hogy átlettek b_zva, nem tud olyan összetetten gondolkodni, vagy nem is szán rá időt és nem érti meg, hogy nem a jobboldaliságával van a legnagyobb baj, hanem azzal amit illiberalisnak neveznek, a NER-rel.
Igen 14-es súlyos gondok vannak a liberálisokkal is, amire a populistáktól jön egyfajta válasz reakció a kisembernek, de sajnos nem veszik észre hogy ezek az emberek,
mint Trump, Berlusconi, Orbán, vagy Bolsonaro szemfényvesztők, svindlerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!