Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fideszeseket nem zavarja,...

A Fideszeseket nem zavarja, hogy a pártjuk populista, nem egy régi értelemben vett jobboldali-konzervatív párt?

Figyelt kérdés

Alapjáraton felismertem, hogy baj van a Fidesszel, és a hasonló vezetőkkel (Trump, Erdogan) de nem tudtam igazán tömören megfogalmazni, miközben jobboldali ember lennék alapvetően. Aztán elolvastam Jan-Werner Müller

Mi ​a populizmus? című művét és teljesen összeállt a kép.

Ez náluk egy hatalomgyakorlasi (-megszerzési, -megtartási) módszer (baloldal is lehet populista) amiből köszönöm szépen nem kérek, hiába a jobboldali máz, ha mindez álságos és hiteltelen, és bár bajom van a liberalisokkal, a régi elittel, nem rosszabbak ők sem semmivel.

2022. aug. 19. 12:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
60%
Sajnos azt hiszik, hogy ez a konzervativizmus, amit kormány képvisel. Ezt hívják propagandának. Ha sokat mondja magáról, hogy az, akkor elhiszik. Ugyanez egyébként más formában is megvan, mikor élhetett, hogy liberálisok, közben meg mindent betiltanának és büntetnének, ami kicsit is másképp gondolkozik.
2022. aug. 19. 12:36
 12/24 anonim ***** válasza:
73%
*mikor elhitetik
2022. aug. 19. 12:37
 13/24 anonim ***** válasza:
61%

Ne akard, hogy szavaiddal élve én mint agyhalottal velem találkozz!

Nem egy számítógépes játszmát jatszanánk , balf**ka!!

2022. aug. 19. 12:37
 14/24 A kérdező kommentje:

Pont ez is van a könyvben 11-es hogy ezzel a hozzáállással feléjük nem megyünk semmire.

Az ország szerintem jobboldali többségű amit megett teljes egészében a Fidesz mára, és a populista modszertannal végérvényesen bebetonozhatták magukat a hatalomba ezek az elvtelen bűnözők, egy igazi tragédia ez az országnak.

A jobboldali kisember nem képes észrevenni sajnos hogy átlettek b_zva, nem tud olyan összetetten gondolkodni, vagy nem is szán rá időt és nem érti meg, hogy nem a jobboldaliságával van a legnagyobb baj, hanem azzal amit illiberalisnak neveznek, a NER-rel.

2022. aug. 19. 12:41
 15/24 anonim ***** válasza:
35%
18# jártok még Mterenye erdőbe fát és a tóból halat lopni?
2022. aug. 19. 12:46
 16/24 A kérdező kommentje:

Igen 14-es súlyos gondok vannak a liberálisokkal is, amire a populistáktól jön egyfajta válasz reakció a kisembernek, de sajnos nem veszik észre hogy ezek az emberek,

mint Trump, Berlusconi, Orbán, vagy Bolsonaro szemfényvesztők, svindlerek.

2022. aug. 19. 12:46
 17/24 anonim ***** válasza:
33%
Nem jártunk sosem fát és halat lopni, mert keresztény, antizsidó, magyar családban születtem, tehát mi nem szoktunk lopni. lopni a tolvaj cigány orbán szokott, meg az élősködő családja, haverjai azok, akik lopnak, hazudnak, csalnak. :)
2022. aug. 19. 12:50
 18/24 anonim ***** válasza:
90%
Ok 22# neked elhiszem, kisebbségben vagy. Sajna ismerem azt a területet...
2022. aug. 19. 12:56
 19/24 anonim ***** válasza:
39%
Miért vagyok kisebbségben? Nem vagyok én cigány, mellesleg a cigányokat is utálom a viselkedésük miatt, meg a mentalitásuk miatt. csak pár olyan roma van a környéken, akiket nem utálok, mert ők cigány létükre jobb emberek, mint sok magyar.
2022. aug. 19. 13:00
 20/24 A kérdező kommentje:
Nem lehetne privátban ezt elintézni Good Friend, meg anonim kollega?
2022. aug. 19. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!