Miért félnek az emberek a benzinrástop eltörlése miatt?
Bőven kibírható.
2005-ben a benzin 290 Forint volt, az akkori minimálbér nettó 49ezer.
Most 700 Forint a benzin, 133 ezer a minimálbér.
2009-ben 170 litert lehetett tankolni minimálbérből, ma ársapka 190 litert lehetne. Vagyis fajlagosan még olcsóbb is a benzin, mint annó az MSZP aranykorában. Mégsem volt jellemző akkoriban a pampogás a benzinár miatt, ma meg folyamat megy a pampogás, ellenzéki oldalról még a 480-as ár miatt is.
Mert akkor MINDEN másnak az ára is emelkedni fog és ez mindenki pénztárcájára kihat!
Még a rokkant, kisnyugdíjas is megszívja, aki esetleg otthonról ki sem dugja az orrát!
Tudod, van az a réteg, akinek minden forint is számít !
Engedd meg, hogy erdélyi magyarként válaszoljak a kérdésedre:
Nyaralni mentünk Ausztriába 3 héttel ezelőtt. Gondosan kiszámoltam, hogy Romániából full tankkal menjek ki, mert itt is létezik a román állampolgároknak egy - kisebb mértékű, literenként 0,5 lejes kompenzáció - és ahogy visszajöttem, a határon is tankoltam. De egyszerűen nem lehetetett megoldani a több állomásos utat, a kilométerek száma miatt, úgy, hogy ne tankoljak egyszer Ausztriában és kétszer Magyarországon is, piaci áron, kompenzáció nélkül.
A fizetésem a magyarországi bérekkel abszolút versenyképes, piaci versenyen alapuló privát szférában dolgozom, tehát tudtam fedezni az egészet.
De, amikor hazajöttem, számoltam egyett, és a LEGNAGYOBB TÉTEL az egész nyaralásból a tankolás lett. Nem viccelek! Baromijó szállásokon laktunk, mindent megnéztünk, amit akartunk a családdal, de a legtöbb pénzt egész egyszerűen a tankolás jelentette.
Ha lett volna egy magyar formalmi engedélyem, nevetséges összegekért tankolhattam volna a piaci árhoz viszonyítva.
Na hát, ez vár rátok. Sokan ki fogjátok tudni fizetni, mások nem fogják tudni kifizetni - de hozzá kell szoknotok, ha a forgalmi engedély lobogtatásával nem jár nevetségesen olcsó üzemanyagár (aminek a különbözetét persze kifizetitek más módon, adó formájában úgyis), akkor bizony ez közvetkezik nálatok is: egy akármilyen random utazásnak lehet, hogy az üzemanyagköltség lesz a legnagyobb tétele...
Hiába háború, meg hatalmas infláció, azért én a 480 Ft os üzemanyagárat nem nevezném nevetségesen olcsónak!
Aki Magyarországon él pontosan tudja hogy ezt az üzemanyagárstopot kormány még jóval a háború előtt vezette be.És hogy miért? Mert annyira emelkedett hogy tarthatatlanná vált,és a kormány kötelességének érezte hogy közbe lépjen, mert tudta hogy a magyar fizetésekből sokaknak az 500Ft-os üzemanyag is megfizethetetlen.
Magyarul a 480Ft-os üzemanyagárat azért állították meg annó, mert az már kib.szottul k.rva drága! Úgyhogy nevetségesen olcsónak nem nevezném.Esetleg olcsóbb mint a jelenlegi piaci...de ennyi!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!