A jogi nem- és névváltás lehetőségének megszüntetése miatt miben javult az emberek élete? Olcsóbb lett a kenyér, a benzin, a rezsi?
Ha valaki kereszténynek érzi magát, azt orrba-szájba támogatja az állam.
Pedig az is egy elmebetegség, ugyanúgy valótlan dolgokat hisz valóságosnak.
Most akkor vagy legyen mindenféle elmebaj tolerálva/támogatva, vagy egyik se.
12#
Ha zsidónak, akkor még jobban :D
A jogi nem- és névváltás lehetőségének megszüntetése miatt miben javult az emberek élete?
Olcsóbb lett a kenyér, a benzin, a rezsi? - Nem :(
Az eredeti kérdésre válaszolva viszont...rettentő sokban javult az emberek élete. Legalábbis az enyém biztosan...
Első körben amikor elmentem a pszichiátriára transzneműség miatt közölte az orvos, hogy Ő akkor sem állítana ki nekem szakvéleményt ha "megérdemelném" mivel a jelenlegi helyzet piciny hazánkban annyira gyötrelmes, hogy több bajjal járna ha belekezdenék a tranzícióba, mint ha nem. Ennek hatására több másik pszichiáter is elutasított mondván "Én nem fogom felülírni az Ő véleményét". Hogy ez miért jó? Mert több mint 10 év után még két évet járhattam pszichiáterekhez és szakpszichológusokhoz a papírjaim miatt akik minden egyes alkalommal kivizsgáltak és megállapították, hogy nem csak hallucinálok és nem csak bemeséltem magamnak, tényleg transz vagyok.
Természetesen itt nem ér véget, hogy miért jó az emberek (vagy jelenleg az én) életem. Ugyanis a nem-és névváltoztatás törlésével nem kellett felesleges utakat járnom, hogy megváltoztassam a nevemet és nememet a személyi iratokon így egyből elkezdhettem a hormonterápiát. Igaz, az a pár napos vagy pár hetes várakozás az elmúlt évtizedhez és 2 évnyi pszichiáter-látogatáshoz képest nem sok, de legalább ezzel sem kell törődni. Egyből a leves mélyébe ugorhattam a hormonpiruláimmal. Továbbá olyan szerencsés vagyok, hogy ezek után sem kell ilyen jöttment földi dolgokkal foglalkoznom, mint, hogy nem és névváltoztatás. Nem kell érettségit, diplomát és nyelvvizsgát újra kiállítani hiszen jó a régi is!
De ez még mind semmi! Hiszen a legjobb, hogy büszke lehetek. Minden egyes alkalommal amikor cigarettát veszek a jó öreg nemzeti dohányboltban elkérik a személyi igazolványomat (a hormonok fiatalítanak :) ) akkor büszkén magyarázhatom az eladónak, hogy miért férfi szerepel az irataimban és miért nőként reprezentálom magam. De ugyanez a büszkeség tölt el a postán, buszon, vagy csak ha szimplán előkerül a személyi igazolványom. Mindig magyarázkodhatok büszkén és terjeszthetem, hogy transznemű vagyok. Köszönöm, hiszen enélkül ez nem lenne lehetséges.
És akkor arról még ne is beszéljünk, hogy sok orvos nem és névváltoztatáshoz köti az ellátást és a hormonkezelést, így szerencsére járhatok (és felfedezhetem piciny kis szép országunkat) a világ másik felére ahhoz az egyetlen orvoshoz aki hajlandó velem/velünk foglalkozni. Ha lenne helyben orvos akkor biztos nem látnék ennyi szép vidéket amikor fél napokat töltök utazással, csak azért, hogy élhessek normálisan.
Rengeteg hasonló "jó" dolgot fel tudnék még sorolni, hogy mennyivel jobb lett az emberek élete hála a nem és névváltoztatásnak, de szerintem ez is így kezdésnek épp elég!
Az enyém is sokat "javult"
Én még a tiltás előtt adtam be a kérvényemet, most ez miatt pereskedek több mint 2 és fél éve. Ha nem lenne most ez a tiltás soha nem ismertem volna meg a magyar közig. bírósági jogrendet. Soha nem találkoznék igazságügyi orvosszakértővel. (most épp erre várok hogy hogy kijelöljék, hisz egyszer már elfogadta a bfkh a szakvéleményeimet mint "támogató eü. szakvéleményt" most mégis azon az állásponton van hogy ők nem tudják eldönteni hogy az-e)
Soha nem vádoltak volna meg okirat hamisítással a postán, soha nem kellett volna magyarázkodnom a személyim miatt (dohánybolt, szórakozóhely stb.) Mindezen "kedves" élményeket a tiltó jogszabálynak, és a tetves kormányunknak köszönhetem.
Niki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!