Lehetséges teljesen "leválni" a "régi" életemről és
újat kezdeni legális keretek között?
Figyelt kérdés
Nincs priuszom, nincs semmilyen feljegyzés, hogy csináltam volna valami illegálisat. Így lehetséges elérni, hogy nevet változtassak és teljesen szakítsak a régi életemmel? Elérni azt, hogy a nevem és a fényképem minden adatbázisból törölve legyen és velem kapcsolatba, ha valami történik vagy érdeklődnek semmilyen infót ne adjanak ki. Esetlegesen még az iskolákat is újrajárnám, ha szükséges.
Nem hiszem, hogy lehetséges mivel ember a semmiből nem születik.
2017. jan. 19. 19:21
2/8 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem beszélnék senkinek a születésem körülményeiről. A papírokra meg csak rá tudnak nyomni valami hivatalos hablatyolást mert hallottam már olyanról, hogy hivatalosan semmit nem tudni a gyerek születési körülmébyeiről és a szüleit sem találják. (Ez a "gyere"k, ha jól tudom akkor
2017. jan. 19. 19:43
3/8 A kérdező kommentje:
...már harminc valahány éves... Elnézést telefonról írok és véletlen rányomtam a komment elküldése gombra.
2017. jan. 19. 19:44
4/8 anonim válasza:
Nevet, címet változtathatsz, átoperáltathadod a rusnya képed, de a születési helyet, időt és anyád nevét nem tudod megváltoztatni legális keretek között meg azon kívül se. Kamu személyit vásárolhatsz, de taj-számod, adószámod nem lesz, erkölcsi bizonyítványt nem tudsz szerezni ha munka miatt kell.
2017. jan. 19. 20:12
5/8 anonim válasza:
Erre hivatalosan csak a tanúvédelmi programban lehetne esélyed.
A programnak azonban vannak feltételei....
A névváltoztatás az, ami relatíve szabadon megtehetsz.
A képedet átoperáltathatod, de bizonyos hatósági számok, TAJ - szám, adóazonosító jel nem változik akkor sem, mit ahogy a születési adatok sem.
2017. jan. 25. 06:20
6/8 anonim válasza:
Azt megteheted, ha ismered a megfelelő embereket és van elég pénzed hozzá, akkor vásárolhatsz magadnak bármilyen új személyazonosságot, persze a plasztikai műtét után.
De ez törvénytelen.
És ha nem is csináltál semmit, akkor mi a frászért akarsz teljesen eltűnni és másvalakiként létezni?
2017. jan. 25. 06:25
7/8 A kérdező kommentje:
Ha valami illegális miatt csinálnám egyszerűen lelépnék ázsiába vagy amerikába. Itt az a lényeg, hogy nem akarom, hogy olyan emberek, akiknek nem kellene rámtaláljanak.
2017. jan. 25. 13:16
8/8 anonim válasza:
Valami nagyon nagy dolog kell, hogy megtegyék és akkor sem tűnsz el mindenhonnan, valahol biztos marad nyoma a rendszerben. Egyedül tanúvédelemnél tudom ezt elképzelni.
Olyan nincsen, hogy besétálsz a kormányablakba és kéred, hogy töröljenek ki mindent, mert azt biztos nem fogják megtenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!