Egyszerre válthatok keresztnevet és vehetek fel egy másodikat?
Aha.
Tilla Tilla heha... Na jó: Miklós Miklós hangmérnök
Értem.Esetleg valami erős jó indoklást tudnátok fogalmazni nekem.Röviden egyrészt azért szeretném mert a gyakori előfordulása miatt általában úgy különböztetnek meg hogy a vezetéknevemen hívnak ami számomra nagyon kellemetlen.Másrészt nem tetszik.És szeretném még ebben az időszakban megváltoztatni ha lehetséges mivel később még több irat okmány fűződik majd a jelenlegi nevemhez.
És esetleg segíthetnétek még valamivel meggyőzőbbé tenni.Nagyon megköszönném.
Szerintem áll az indoklásod, nem kell ennél több. De inkább nézz utána a szabályoknál!
csak ennyit ír: szerepelnie kell az indoklásnak.
De itt egy aktuálisabb változat:
"A névváltoztatási kérelmet indokolni kell, azaz, a névváltoztatási szándékot megalapozó okokat és
körülményeket a kérelemben fel kell tárni. Amennyiben a kérelem a családi és utónév együttes
megváltoztatására irányul (teljes születési név megváltoztatása), a kérelmet a családi név és az
utónév vonatkozásában külön meg kell indokolni.
A névváltoztatás engedélyezése – a jogszabályban meghatározott feltételek figyelembe vétele mellett
– mérlegelési jogkörben meghozott döntés.
A magyar hagyományoktól eltérő hangzású, magyartalanul képzett név, történelmi név, régies
írásmóddal írott családi név felvételét – különös méltánylást érdemlő körülmények kivételével – nem
lehet engedélyezni.
Különös méltánylást érdemlő körülményként értékelhető többek között, ha az ügyfél bármely egyenes
ági felmenője által viselt családi név felvételének engedélyezését kérelmezi és igazolható a felmenő
és a kérelmező közötti családi kapcsolat (családfa felállítás) vagy a kérelmező külföldön hivatalosan
nevet változtatott és a külföldi névváltoztatás tényét okirattal tudja igazolni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!