Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormánymédia és a fideszesek...

A kormánymédia és a fideszesek miért foglalkoznak ennyit Németországgal mostanában?

Figyelt kérdés

Most az energiaválság kapcsán szinte minden Origós hír arról szól, hogy Németországban így Németországban úgy. A Fideszesek is ezzel jönnek itt az oldalon is, hogy "bezzeg Németország".

Beakadt a lemez? Vagy ez valami új fétis náluk? Meg amúgy is mi abban a logika hogy nálunk szar az élet de akkor jönnek azzal hogy Németországban is? Mert ha a másik tehene is megdöglik akkor jobb? Vagy mi ebben a logika?

2022. aug. 15. 08:09
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
95%
A röhejes, hogy az ottani árakat elmondják, de hogy mennyivel keresnek többet, azt nem teszik mellé, hogy a primitív fideszes elhiggye, hogy milyen jó neki.
2022. aug. 15. 08:44
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Az a logika, hogy Orbán Putyin pincsijeként viselkedik. Ezért a NER-média egy az egyben szajkózza az orosz propagandát, a rohamkakadu már lassan havonta rohangál Moszkvába, mert el kell hitetni a morzsikkal, hogy nálunk milyen jó, mert lesz gáz, nem fagyunk meg, ellentétben a mocskos hanyatló Nyugattal.

Ehhez képest a német gáztározók feltöltöttsége sokkal magasabban áll, mint a mieinké. De ezt persze már nem mondják be.

2022. aug. 15. 08:57
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Azon aggódnak, hogy a németek majd megfagynak, aztán nálunk van energiaválság kihírdetve. A német kifizeti a világpiaci árat, majd bosszankodik egy sort, hogy idén nem jut el a balatonra. A magyar meg eldönti, hogy fűt, vagy eszik. Ha ettől jobban érzik magukat a fideszesek csak csinálják. A német Hanst a legkevésbé sem érdekli egy nyomorult jobbágy agitálása.
2022. aug. 15. 09:06
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

1500 eurós minimálbér. Én meg itthon ennyivel gazdag ficsúrnak számítok.

2022. aug. 15. 09:32
 15/32 anonim ***** válasza:
48%

németországban magasan van a minimálbér, ami azt is jelenti, hogy a minimálbéres állások a valós kereseti viszonyokat írják le

miközben azért magyar minimálbért nagyon kevesen keresnek, gyakorlatilag egy gyári melós többet visz haza, és 200 nettó az már éhbérnek számít

egy sima betanított munkás aki tud és akar is dolgozni 300 nettó alatt nem keres

és németországban nagyon drágák a szolgáltatások, hiszen azt is az 1500 eurós minimábérhez igazítva kell kigazdálkodni, és egy fodrász semmivel sem tudja jobban kapkodni magát több pénzért, az sajnos ki kell fizetni

[link]

tessék ott van, ennyit még te is tudhatsz németül

mosás vágás 45-70 euró TÓL!

mondjuk azért 28 ezer forintért egy hajvágás magyarországon bárhol erős lenne nem?

szóval én nem gondolom, hogy csak azért, mert euróban sokat keresnek a valóban élhető mindennapok tekintetében akkora különbség lenne, mint amennyiben 300-350 nettó és egy 1500 eurós német minimálbér jelent

2022. aug. 15. 11:02
 16/32 anonim ***** válasza:
#15 Ez azért elég nagy öngól. Németországban 28.000 egy mosás-vágás, Magyarországon az átlag 6-11.000 között mozog. Ha valódi honlappal rendelkező, igényes fodrászatnál csináltatod (csak a példád okán) 15-20.000ft. csak nálunk 200.000 a minimálbér, ott meg 680.000ft. Lehet összehasonlítani a különbséget.
2022. aug. 15. 11:52
 17/32 anonim ***** válasza:

miért lenne attól igényes egy fodrászat, hogy honlappal rendelkezik?

nem költség tényező, nem lehet olcsóbban kihozni, ennyibe kerül maga a mosás a hajvágás meg a szárítás

70 euró

[link]

4290ft egy férfi hajvágás, köszönjük, hogy nem nézel utána

de a zsidróban is 7000 ft, és azért ez a jellegtelen német valami ez nem a helyi zsidró

2022. aug. 15. 12:12
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

#17 Amikor utoljára férfiként fodrásznál jártam 2000 forintot fizettem érte. A feleségem tökéletesen levágja a hajam, úgyhogy nincs szükségem rá. Viszont azt pontosan tudom, hogy neki mennyibe kerül a félhosszú hajával a fodrász.

Ha szerinted a marketing, az ügyfélkör növekedése és az áremelkedés között nincs kapcsolat, akkor oké. Élvezd az életed Magyarországon, én pedig maradok Münchenben és szorongok a német árak miatt. Szólj már amúgy, amikor keseregnem kell, mert itt biztos mindenki minimálbért kap és az átlag 3000 eurós fizetésből nem futja az asszonynak fodrászra.

2022. aug. 15. 12:28
 19/32 anonim ***** válasza:
50%

szóval nem jársz fodrászhoz, mert túl drágának érzed a szolgáltatást :) de németországban minden rendben

és már megint össze vissza hazudsz

a magyar átlagbér sem alacsony, és abból még olcsóbb a fodrász

2022. aug. 15. 12:41
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

#19 Ajajj, valaki nem tanult meg szöveget értelmezni. Magyarországon magyarul tudni azért illene... Azért nem megyek fodrászhoz, mert a feleségem is tud olyan munkát végezni. Ha ő is tud olyan minőségi hajat vágni, minek sétálnék el a fodrászatba?

A magyar átlagbér 220 ezer forint körül mozog. Édesanyám 200 ezret kap bolti eladóként, testvérem vasúti járműszerelőként 210-et kap, keresztanyám takarítóként 130-at. Ezt ellensúlyozzák a burkolók, festők, villanyszerelők és lesz a medián átlagkereset olyan 250 nettóban országosan lebontva.

Bizony, bizony a számok makacs dolgok. Mondjuk felőlem élheted a jobbágy életed. Én a helyi átlag fizetéssel is 2x voltam tengerparton az adrián, gondolom az átlag magyar is elmondhatja ezt.

2022. aug. 15. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!