Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják azt hogy csak...

Miért mondják azt hogy csak 10%-os infláció van!?

Figyelt kérdés

Csak az élelmiszerek 60-70% emelkedtek...

fél éve 1kg kenyér 340ft volt most meg lassan 1000ft lesz.

ez tíz százalék?

ennyire hülyék az emberek!? legalább 40-50%-os infláció van már most!

2022. aug. 13. 15:24
A kérdező szavazást indított:
Szeretem Fideszt! Kitartok mellette végsőkig! Orbán az én főispánom!
O1G (Orbán 1 ge*i) hazudik lop csal birka népet hülyiti közben meg csődbe megy ország..
27 szavazat
1 2 3
 1/25 nemaRendőrség ***** válasza:
18%

Az infláció nem egy dologra nézve van hanem összeségében.

És összességében tényleg csak 10% körüli

2022. aug. 13. 15:25
 2/25 anonim ***** válasza:
87%
Engem nem érint én a kukabol eszek
2022. aug. 13. 15:29
 3/25 anonim ***** válasza:
5%

vörös fejjel ordítókám, ott, hogy a jövedelmednek csak egy bizonyos százalékát költöd el élelmiszerre

tehát mondjuk a 60 ezer az most 78 ezer

de ez a 300 ezres nettóból csak ezt érinti te ostoba fasz

2022. aug. 13. 15:34
 4/25 anonim ***** válasza:
35%
Mert inflációt nem egyetlen termék, hanem az egész piac alapján számolnak. Mivel az ukrán gabonatermés is kiesett, plusz több helyen is az aszály nem tett jót a helyi termelésnek, a liszt, ebből eredően a kenyér, a péksütemények ára igen, rengeteget emelkedett. Másoké meg messze nem annyit.
2022. aug. 13. 15:36
 5/25 anonim ***** válasza:
94%

Csak a hülyék mondják, vagy akinek anyuci vásárol be.

Már a hivatalos infláció is 13,7%-nál tart, és egyre jobban emelkedik. Ebből a kenyér 57,9%-os.

[link]

2022. aug. 13. 15:36
 6/25 anonim ***** válasza:
24%

én mondjuk évek óta nem veszek kenyeret, mert drága

és azért is drága, mert nincs aki megcsinálja

vegyük észre, hogy nincs már kb 1 millió ember az országban aki ingyen dolgozik, mint a 90-es években, ezért az ország szerencsésebb hányadának ingyen van pl a kenyér

2022. aug. 13. 15:39
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Már több, de ez egy átlag. Pont mint átlagnyugdíj, átlagfizu és sorolhatnám. Jelenpillanatba egy melósnak, nyugdíjasnak sokkal többnek tűnik, mert az őáltaluk vásárolt árukör ára sokkal jobban nőt.
2022. aug. 13. 15:47
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Elértük az 500 forintos tejet! Előre megyünk, nem hátra.
2022. aug. 13. 15:56
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Minden ország csúsztat az ilyen adatokkal, hogy ne tűnjenek versenyképtelennek.

Jól lehet vele trükközni, mert elmondhatják, hogy a hús és kenyér ára 30-40%-al is megdrágult, de a toronydaru majdnem ennyivel olcsóbb lett és akkor az kompenzálja.

Tudom, hogy a toronydaru nincs benne a fogyasztói kosárban, ez csak érzékeltetés volt arra, hogy hiába drágulnak a mindennapi legfontosabb dolgok, ha a kalkuláció alapját képező fogyasztói kosárba beletesznek olyan kevésbé frekventáltan használt cikkeket, amelyek lenyomhatják a végereményt. De ez már nem annyira számít, mert a befektetők már a rosszabb, külön kalkulált értéket nézik és nem a hivatalos inflációs adatot. Azért a hivatalos is növöget. Már bejelentették, hogy év végére akár 20%, vagy afölötti lehet a hivatalos inflációs adat.

2022. aug. 13. 16:09
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
3) milyen 300 nettóból?
2022. aug. 13. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!