Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek miért nem bojkottál...

Az emberek miért nem bojkottálják a nélkülözhető termékeket és szolgáltatásokat?

Figyelt kérdés
Miért nem tesznek semmit az indokolatlan és pofátlan áremelések ellen? Ne mondja senki hogy egy év alatt háromszorosára kellett növelni az árakat. Valami itt nagyon nincs rendben. Én is mondjam azt hogy mostantól a munkámat 250 ezer helyett 750 ezerért fogom végezni mert másképp nem tudom fedezni a kiadásokat? Naná hogy nem adna annyit a munkáltató. A túlárazott termékeket is ugyanígy bojkottálni kellene amíg a forgalmazók visszaszállnak a földre.
2022. aug. 11. 11:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
én már fél éve bojkottálom a hús és tojás piacot, március óta nem vettem, mert számomra túl drága.
2022. aug. 11. 12:28
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Belfőldi turizmus vissza eset, persze a múlt évhez képest nőt, mikor lezárások voltak, de nagyon vissza zuhant. Ha mennek is max 1-1 napra, és fogyasztás minimalizálva.

Régen sorok kígyóztak a bűfék - fagylalt árusoknál, most meg úgy szólítanak le, hogy nem -e vásárolnál valamit.

2022. aug. 11. 12:30
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Bojkottal csak azt ered el, h az adott termek gyartasabol visszavesznek. Persze akkor meg nem kell annyi melos a termek eloallitasahoz, és nő a munkanélküliség. Ha sok a munkanélküli, akkor a fzetesek se emelkednek mert lesz aki megcsinalja annyiert amennyit adnak... minden osszefugg mindennel
2022. aug. 11. 12:45
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem mondták azt az emberek pl hogy b***átok meg idén nem megyek nyaralni, nem tömöm a szállásadók és vendéglátósok zsebét"

Biztos volt, aki ezt mondta. Más meg kifizette.

Így működik a piacgazdaság. Amíg van, aki kifizeti a kért árat, addig annyit kérnek érte.

2022. aug. 11. 12:50
 15/24 anonim ***** válasza:
72%
#11: Egy doboz tojás 650 forint, és legalább 2 étkezést ki lehet hozni belőle. Momentán az egyik legolcsóbb kaja, ami tápláló, és fehérje van benne.
2022. aug. 11. 13:13
 16/24 2*Sü ***** válasza:
100%

> Az emberek miért nem bojkottálják a nélkülözhető termékeket és szolgáltatásokat?

Ettől miért, milyen hatásmechanizmus mentén lesz valakinek is jobb? Igen, a kereslet csökkenni fog, ami elvileg az árakat is lejjebb vinné, de nem minden határon túl. Ha az ár alacsonyabb, mint amiben az adott termék, szolgáltatás kerül, akkor a termék gyártása leáll, a szolgáltatás megszűnik, ez hosszútávon és összességében a gazdaság lassulásához, emberek elbocsátásához vezet. Oké, ez valóban csökkenti az inflációt, csak más jellegű válsághoz vezet.

> Én is mondjam azt hogy mostantól a munkámat 250 ezer helyett 750 ezerért fogom végezni mert másképp nem tudom fedezni a kiadásokat?

Mondhatod. De ha a munkáltatód belemegy, akkor ahhoz, hogy kitermelje a te fizetésedet, neki is árat kell emelnie. Pont ezért tud bepörögni az infláció. Valami drágul, a dolgozók nagyobb bért követelnek, ami miatt a munkáltatónak árat kell emelnie, ami miatt valami drágul, ami miatt a dolgozók nagyobb bért követlenek stb…

> A túlárazott termékeket is ugyanígy bojkottálni kellene amíg a forgalmazók visszaszállnak a földre.

A túlárazott termékek sokszor azért „túlárazottak”, mert amúgy nőtt az alapanyag ára, nőtt a szállítási költség, nőtt az energia ára, nőtt a dolgozok bérigénye, meg persze a gyártó, forgalmazó is nagyobb profitot – többek között bért – akar a tevékenységéért, hiszen neki is többe kerül minden. Normális esetben egy gyártó, forgalmazó, szolgáltató úgy szabja meg az árakat, hogy az a bevételeit optimalizálja. Önmagában nem érdeke árat emelni azon az áron, hogy a kereslet annyival csökkenjen, hogy összességében kevesebb profitja legyen.

2022. aug. 11. 13:20
 17/24 anonim ***** válasza:
77%

Én meg szórom a pénzt két kézzel amióta ekkora az infláció.

Ha félrerakom jövő hónapban már kevesebbet ér.

2022. aug. 11. 13:53
 18/24 anonim ***** válasza:
47%
#17: CHF -be érdemes lekötni svájcba...
2022. aug. 11. 13:57
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

"ugyanúgy elment mindenki és kifizette a 3x és 5x árakat. Így nem is fognak lejjebb menni az árak ha ezt is kifizetik az emberek. Ha visszaaesett volna a forgalmuk mondjuk a szokásos forgalom 10-20%-ára, ne félj fele áron is odaadtak volna mindent legközelebb."

Akkor inkább ki sem nyitnának, mert azért senki sem fog dolgozni, hogy veszteséget termeljen. És akkor a hazai nyaralóhelyek helyett külföldre menne az, aki meg tudja fizetni, vagyis kifelé vinné a pénzt az országból, ami minden lenne, csak nem jó a magyar gazdaságnak.

2022. aug. 11. 14:37
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
18: CHF-et itthon is vehetsz, kamatot úgysem kapsz rá Svájcban sem
2022. aug. 11. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!