Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem lehet eltörölni ezt...

Miért nem lehet eltörölni ezt a rohadt ársapkát az üzemanyagok áráról?

Figyelt kérdés
Kutasként dolgozok, meg vannak bolondulva az emberek. Az egyik nem akarja ideadni a forgalmit, hogy beolvassam a vonalkódot, a másik ideadja, de előtte vitatkoznom kell vele, a harmadik rendőrt hív, hogy milyen jogon nem engedem olcsóbban tankolni, stb. Teljes a káosz az emberek fejében. Azt sem tudják sokan, hogy például a MOL kútjain 1 nap csak egyszer lehet kedvezményesen tankolni, nem pedig kutanként. El kell magyarázni, hogy ez miért van, de közben ránk haragudnak, ahelyett, hogy az utcára menne mondani a véleményét. A kormányra haragszik, de rajtunk veri le.

2022. aug. 5. 18:10
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Tehát még a MOL-kutakon belül sem egyformán dolgozunk.
2022. aug. 7. 22:32
 22/30 anonim ***** válasza:

"Gondoltam, hogy jelzem nektek, hogy most már egy nap csak egyszer lehet tankolni a MOL kúton, még drágábban sem lehet másodjára. Bár nem tudom, hogy mit csinálunk majd, kiszivattyúzzuk, amit már beletankoltak. Mert csak a fizetésnél derül ki."

És ezt átlagban kell érteni, vagy hogyan. Ha én csak keddenként tankolok de akkor kétszer, akkor mi van?

Mi van akkor, ha valakinek hetente egy adott napon kell menni 1000km-t és 2x 30litert kell tankolnia?

Vagy most akkor előző napokon gyűjtsem össze kannába a benzint és vigyem magammal, mert másodjára még prémiumot sem tankolhatok?

Nem lenne sokkal értelmesebb az, hogy forgalminként havonta van egy X liter mennyiség, amit le lehet tankolni, ha már a pénztárnál úgyis le van olvasva a vonalkód?

2022. aug. 7. 22:45
 23/30 A kérdező kommentje:
Úgy kell érteni, hogy 1 nap 1 autóba csak egyszer lehet tankolni. Tehát, ha kedden tankolsz egyszer, akkor másodszor már nem lehet, se olcsóbban, se drágábban (MOL-on belül). De nyilván ez kivitelezhetetlen, mert amikor valaki megy fizetni, akkor már benne van az autójában az üzemanyag, nem lehet vele mit kezdeni, hiába jelez pirosan a gép nekünk, mikor leolvassuk a vonalkódot. Az utolsó kérdésedre a válaszom az, hogy nem tudom, hogy mennyire lehetne az X liter mennyiséget egyszerűen meghatározni havonta, mert többtényezős a dolog, valaki többet megy, valaki kevesebbet, valakinek többet fogyaszt az autója, valakinek kevesebbet, és ha túllépi valaki a határt, az is csak akkor derülne ki, amikor már benne lenne az autóban az üzemanyag.
2022. aug. 7. 23:12
 24/30 anonim ***** válasza:

#23 Én úgy csinálnám havi kb. 80liter minden autóra egységesen, ez hatósági áron akár kannába, ami efölötti, az piaci áron menne. Ez a havi 80liter kb. kiadja egy átlagos autóhasználó éves futásteljesítményét, a 10-15ezer km-t.

Ez az egyszerű módszer választ ad arra is, hogy ne legyen üzemanyaghiány. A magyar tárolt készletek kis részéből kiadódik a hatósági áras mennyiség, a többit meg be lehetne szerezni drágább importból.

De amit most kitaláltak hogy tankolási alkalmakat határoznak meg, semmi értelme, és az általad említett gondok miatt is tarthatatlan. Nem is értem, hogy a vezetőség, aki elvileg képzett, diplomás emberekből áll, hogyan hogy nem tud gondolkodni.

Ez a véleményem, a felvázolt módszerem pedig annyira egyszerű, talán ezért is nem jut senki eszébe.

2022. aug. 7. 23:26
 25/30 A kérdező kommentje:
Lehet írni levelet a vezetőségnek. Talán megfogadják, bár kétlem. Szerintem meg el kellene már törölni az ársapkát, bármennyire fájdalmas lenne. Ez, ami most van, csak szenvedés.
2022. aug. 7. 23:30
 26/30 anonim ***** válasza:

23: "nem lehet vele mit kezdeni, hiába jelez pirosan a gép nekünk, mikor leolvassuk a vonalkódot"

De csak akkor olvasod be a forgalmi vonalkódját, ha hatósági áron tankol. Tehát piaci áron akárhányszor tankolhat, ezt nem tudjátok kiszűrni.

2022. aug. 8. 01:03
 27/30 anonim ***** válasza:

#26 Állítólag a MOL-nál a drágább üzemanyagokra is érvényes a limit, azaz napi 1x lehet. Ezt mondja a kérdező (aki benzinkutas) és mellesleg ezek is ezt írják alább:

[link]

Amitől én tartok, hogy meddig csak a MOL kutakra igaz ez. Miután az OMV, SHELL és a többi is a MOL-tól vásárol, félő hogy ez a szabályozás átöröklődik majd minden kutra, omv-re, shell-re stb is.

2022. aug. 8. 01:25
 28/30 anonim válasza:
37%

Miért kéne eltörölni az áfát az üzemanyagon jó emberek?

Meg az alapvető élelmiszereken?

Meg a rezsiken?

Hogy ne legyen bevétele az országnak?

Hogy ne legyen miből kifizetni a közalkalmazottakat, a közvilágítást?

Ne hülyéskedjünk már, könyörgöm XD

Az üzemanyag, rezsi, élelmiszer infláció miatt, több bevétele lesz a kormánynak.

Remélhetőleg emelik így a közalkalmazottak fizetését, nem csak lopnak majd belőle.

És igen, az ársapka óriási nagy hülyeség.

Jó dolog, de nem a civileknek kéne adni, az ország túlnyomó részének.

Hanem annak, akik értünk dolgoznak:

-mentősök

-rendőrök

-ápolók

-orvosok

-MEZŐGAZDÁK

-állattartók

-esetleg tanárok

2022. aug. 8. 21:14
 29/30 anonim ***** válasza:
#28: A mezőgazdák, állattartók megkapják.
2022. aug. 9. 01:34
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy ne legyen bevétele az országnak?

Hogy ne legyen miből kifizetni a közalkalmazottakat, a közvilágítást?"

Tudna még az állam spórolni magán. Pl. a sportba tömött állami pénzt keményen meg lehetne vágni, rengeteg here élősködőt tartunk el, nem csak közvilágításra, meg hivatalokra megy a pénz.

2022. aug. 9. 06:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!