Mi a legfõbb oka annak hogy a magyar baloldal életképtelen?
Attól nem lesz versenyképes egy ország,hogy egy réteg ingatlanokat halmoz.
A többség pedig éhbéren tartva él.
Másrészt hatalmas társadalmi feszültségekhez vezet.
Megnő a bűnözés,alkoholizmus.
A szociális azt jelenti,hogy az állam szociális alapon támogat.
Kapitalista rendszerben többkulcsos adózással is nőnek a vagyoni különbségek.
Az USA is kapitalista,de ott is megadóztatják a gazdagokat,pl ingatlanadó.
Nálunk meg még az állam ingyenpénzt,hogy passzív jövedelemhez jusson egy réteg,aki meg működteti a rendszert(dolgozó) egyre többet fizet a lakhatásért.
Ez nonszensz.
Az, hogy a magyar emberek pontosan tudják, kik ők és mit akarnak😄. De ők, mármint a baloldali pártok nem értik, nem hiszik, hogy így van. Lehet nyugodtan prolizni, meg parasztozni, de az emberek tudják, mi az ami kell nekik és mi az ami nem. A baloldali pártok 12 éve nem kellenek a választóknak, lehet ezt magyarázni, csak vicces és felesleges.
Én nem állítom, hogy a baloldalon mindenki aljas, tehetségtelen, ügynök, vagy hasonló valami, ez nyilván nem így van. Inkább úgy képzelem el, mint egy rossz, tehetségtelen cégvezetést.
Van néhány "vezető", akiknél a pénz, az információ, hatalom stb van és ezek kikezdhetetlenek, eltávolíthatatlanok, megkerülhetetlenek. Ezeket a választók nagyobb fele utálja, látni sem akarja, kiröhögi, ami látható is volt a legutóbbi választáskor. Persze van egy holdudvar, szimpatizánsok, személyes ismerősök, egyéb módon függők, akik rájuk szavaznak, mejelennek a tüntetéseken, rendezvényeken, ezért úgytűnik, mint ha lenne élet körülöttük.
Nem vagyok fidesz szavazó, mielőtt valaki megvádolna ezzel, egyszerűen én így látom.
29-es, én ezt értem, amit írsz, azt is elfogadom, hogy a fideszre is pontosan igaz, de mára már a baloldali összefogás pártjai külön külön szinte már nem mérhetőek😄. A mondandód másidik részében meg elég nagy szavakkal dobálózol. A választók még sem érzik azt, hogy ez így lenne.
Már jó régen írtam egy hasonló kérdéshez, hogy ez a retorika, amit a baloldal csinál, itt a kárpát medencében nem fog sikerre vezetni, nem is vezetett. Változtatni kell, ezt már réges rég fel kellett volna ismerni. Csak szerintem fingjuk sincs, hogy hova, merre.
28#
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!