A rezsicsökkentés átalakítása egy végtelenül igazságtalan dolog?
", mert rengeteg nagyon jól kereső gazdag embert ismerek aki belvárosban lakik a legmodernebb kondenzációs kazánjával"
Tehát nem ő fogyaszt túl. A fogyasztás csökkentése a cél, hiába adóztatnák a gazdagokat jobban meg, ha akkor az elavult házakban továbbra is menne el a gáz az olcsóbb a rezsivel.
Felment a világpiaci ár, ezért a fogyasztást kell visszavenni, ezt akarják elérni, hogy kevesebb gáz fogyjon.
Ez egy korszak vége, a következmény nélküli túlfogyasztás korszakáé.
Én is 3500 KW-ot fogyasztok, de van is oka. Sokszor 24 órában járó számítógép, egy kis melegben már indul a klíma, nem figyelek ha jár a tévé vagy ég valahol a villany a házban, lusta vagyok kézzel mosogatni, nem húzogatom ki a bedugott gépeket használat után.
Ez a komfort, aminek a túlfogyasztás az ára, amit mostantól kifizettetnek.
Így jártam.
"lusta vagyok kézzel mosogatni"
Sokszor írták már, hogy a kézzel mosogatás sokkal energiapazarlóbb, mint összegyűjteni, és kimosatni egyben a géppel.
14.
A gázzal van a baj, ugyanis az drágult radikálisan.Az áram nem annyira.
11
Azt el lehetett volna érni úgy is, hogy az embereknek azt mondják baromira drágul a gáz, mindenki keressen a pénztárcájának megfelelő alternatív megoldást. DE tavasszal még volt gáz, most meg remélik hogy lesz, bár majd megfizetni nem lehet:D
Őszinte kommunikációval lehetett volna fél éve az embereknek.DE itt cikizték a németek filmjét, hogy gyertyával világít meg mit tom én.Most meg sorra jönnek ki a cikkek ,hogy elég télen 2-3x fürdeni, meg hajat is elég ha 1 héten egyszer mosol.Ne főzz annyit meg ilyenek.Az ellenzékre hivatkoztak, hogy jajj mert ők eltörölnék a rezsicsökkentést és de az országban minden 4. Volt nemrég hogy azt mondta Orbán az ellenzék azt mondja spóroljanak az emberek, ne fűtsenek annyira meg ilyenek és ő erre csak azért nem mond semmit, mert nem akar anyákat megsérteni.Most meg Ő maga azt mondja(cinikusan), hogy vagy válts valamire(az átlag most örül, hogy kaját tud venni és nincsenek milliói) vagy keress annyit amiből ki tudod fizetni.Mintha nem tudná hogy mi újság van itthon:D
"Azt el lehetett volna érni úgy is, hogy az embereknek azt mondják baromira drágul a gáz, mindenki keressen a pénztárcájának megfelelő alternatív megoldást."
Nem használt volna. Ha az embereket nem kényszerítik rá, nem érzi meg a pénztárcájuk, akkor a többség nem foglalkozott volna ezzel, a kényelem fontosabb az embereknek általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!