Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Belefértek a kedvezményezett...

Belefértek a kedvezményezett rezsiárakba?

Figyelt kérdés

Ezen az oldalon mindneki sír, hogy télen megfognak fagyni, nem fogják tudni fizetni a számlákat stb. Ma visszanéztem az eddigi fogyasztásunkat. Nagy családi ház, 5 személy, mindenki felnőtt már, és habár éppenhogy, de gázból és áramból is beleférünk a kedvezményezett limitbe. Habár az igaz, hogy le van szigetelve a házunk.

Azért ilyenkor elgondolkodok, hogy azok, akik egyedül/ketten laknak egy kis lakásban, azok hogy eshetnek ki a kedvezményből?

2022. júl. 31. 22:47
A kérdező szavazást indított:
Beleférek
Nem férek bele
43 szavazat
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
44%
Gondolkodj tovább! Mi lenne, ha nem provokálnál?
2022. júl. 31. 22:52
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Pl. régi ház, ahol a tulajdonosnak nem volt pénze szigetelni
2022. júl. 31. 22:57
 3/27 anonim ***** válasza:
87%
Mi például úgy, hogy egy télen-nyáron(főleg ősztől-tavaszig) sötét földszinti lakásban lakunk, ezért nyár kivételével egész nap égetni kell a villanyt, különben nem látunk semmit.Hiába van ledes izzó.Másrészt eszméletlen hideg van itt télen, régi, szigeteletlen társasház, gázkonvektoros fűtés, régi ablakokkal.
 4/27 anonim ***** válasza:
21%

úgy hogy valaki megszokta hogy éjjel nappal ég mindenhol a villany, nem nézi a tv-t órák óta de azért be van kapcsolva stb. Akkor is megy a fűtés 25 fokon amikor nincs otthon senki.

Egyébként még ha túl is léped nem fogsz tízezrekkel többet fizetni, csak azért a túllépett mennyiségért fogsz. Ennyi nem kell beszarni azonnal és világvégét vizionálni

5/27 anonim ***** válasza:
93%
4. Most még nem kell, ráérsz október-novembertől idegeskedni.
2022. júl. 31. 23:00
 6/27 anonim válasza:
72%
Mi egy hónapja költöztünk új lakásba. Ennyi idő alatt kb 5 köbméter gázt használtunk el, és kb 155 kWh áramot. Az áram éves szinten kb 1860 kWh, ami bőven alatta van az előírtnak. Nyilván nekünk majd a fűtés miatt több lesz a gáz, de majd meglátjuk mennyivel... Ketten élünk, én jelenleg nem is dolgozom, tehát egész nap itthon vagyok, de nem használunk extrán elektronikai eszközöket, a melegvíz viszont árammal megy. Szerintem így nem lesz nehéz tartani a szintet. Egyébként egyáltalán nem értek egyet a rendelkezéssel.
2022. júl. 31. 23:04
 7/27 anonim ***** válasza:
79%
Árammal beleférünk nagy vonalakban.Az max 1-2 ezer ft lesz+.A gáz viszont gáz lesz,bár már van egy,két ötletet amivel csökkenteni lehet valamennyire.Meglátjuk mire elég, viszont mivel nagyon azt fújják hogy mindent megtesznek hogy legyen gáz az országban,mi arra is készülünk hogy nem lesz vagy annyira drágán hogy mi azt semmiképp sem szeretnénk kifizetni
2022. júl. 31. 23:04
 8/27 anonim ***** válasza:
77%
6. Szerintem meg nehéz lesz, elsősorban a gázt.
2022. júl. 31. 23:16
 9/27 anonim ***** válasza:
77%
igen, éppen mivel fatüzeléses kandalóval is fűtünk. a gáz csak minimum (18) hőtartásra szolgál.
2022. júl. 31. 23:20
 10/27 anonim ***** válasza:
74%
Sok ilyen kérdés van már az oldalon, azokat nézd végig ki miért fér és miért nem fér bele.
2022. júl. 31. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!