Mi vot régen az a feledhetetlen (aszszem élelmiszer) Ami 3,60 forintba,,került,?, ,háromatvanas úgy kérték boltban,,
Most is 3.60 a Lidlben.
Fél kg-ot pont ennyiért vettem tegnap szeletelve.
Kenyér. 1 kg 3,60 Ft volt.
2 kg 7,20!
1/2 l tej: 3,10
1 l tej: 5
1/2 l kakaó: 3,60
zsemle: 0,40
kifli: 0,60
skatulya gyufa: 0,40
külön volt árazva a tojás:
a fehér héjú volt olcsóbb, a barna héjú drágább (0,70-0,80/0,80-1)
A Kőbányai Sör árát már elfelejtettem, pedig abból sokat kellett vásárolnom a szüleimnek, - mert alkoholisták voltak:
talán 3,30 vagy mennyi volt és a Kinizsi sör drágább volt egy picivel...
Az üres üvegeket vissza lehetett vinni a közértekbe és lehetett cserélni, amikor újabb sört vett az ember, ill. írtak egy utalványt és a pénztárnál kifizették, ha nem vásárolt az ember semmit az ellenértékben. Sokan ebből éltek már akkor is - sajnos!
Nagyon hosszú időn keresztül 1 Ft volt egy gombóc fagyi és lehetett kis gombócot is kérni - 0,70 Ft-ért! :)
A korban, amelynek árait írtam, egy 100 forintosból ki lehetett állítani egy négy fős családnak komplett vacsorát - sörrel és üdítővel, - és 3200 Ft volt egy közepes szintű havi fizetés. Rengeteg Taxi cirkált az utakon és voltak is utasaik, - volt még szakmai etika is, mint olyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!