A magyaroknak miért mindig rossz minden?
#31 sokadszorra kérem, hogy ne játszd itt az óvodást hogy "ha nem érted akkor...", hanem írd le!
Vagy leírod konkrétan hogy mi a bajod a példámmal és mi az ami alapján szerinted "nem jelentős tétel" vagy maradjunk annyiban, hogy csak próbáltál kötözködni mert nem tetszik, hogy konkrétan megcáfoltam az állításodat példákkal, forintra kimutatott összegekkel.
Most reagáltál negyedszerre. Ha erre volt idpőd akkor régen leírhattad volna amit elsőre kértem.
Nem írtad le mert nem tudod megvédeni az állításodat és megmutatni mi a bajod a példámmal azon kívül, hogy zavar amiért cáfol téged.
#32 szótagolva írjam? A példád steril és az érintett családok elhanyagolható százaléka esik bele. A többség esetében az anyagi vonzata vagy olyan mértékű, hogy nem tekinthető jelentős támogatásnak vagy igazából nincs is rá szükség. Eddig világos? Ha nem olvasd újra és próbáld meg értelmezni.
Akkor példa: Józsi bácsi Bivalypötyörőn közmunkásként, munkanélküli feleséggel nem azért a +20000 forintért fog gyereket vállalni. Ahogy én sem azért a +100000 forintért vállaltam gyereket amit kapok mert nem éri el a család bevételének a 10% át sem. Jól jön de igazából nincs rá szükség. Eddig megvan?
A te példád a két közalkalmazott szülő és több gyerek esetében helytálló. Igen van ilyen és nekik valóban nagy segítség. De a statisztika nem azt mutatja, hogy a családok jelenős hányada ebbe a kategóriába tartozna.
Remélem ötödszörre nem kell leírnom.
#33 Mi az hogy a "példásd steril"?
Megmutattam hogy a legkisebb keresettel rendelkezők is már milyen nagy összeget fordíthatnak a gyerekeik nevelésére ahelyett hogy befizetnék adóba és járulékba Ennél kevesebbet nem lehet kapni, mert ez a minimálbér. Ahoyg megmutattam, hogy ennek másfélszeresét keresők már az egész támogatást igénybe tudják venni és nem kap többet az sem aki többet keres. A közel 100 ezer forint mitől lenne elhanyagolható támogatás ott ahol az össz bevétel a 2 minimálbér?
Az mondod, hogy "az érintett családok elhanyagolható százaléka esik bele". Mibe? Szerinted kevesen vannak akik minimálbért vagy annak másfélszeresét keresik?
"Akkor példa: Józsi bácsi Bivalypötyörőn közmunkásként, munkanélküli feleséggel nem azért a +20000 forintért fog gyereket vállalni. Ahogy én sem azért a +100000 forintért vállaltam gyereket amit kapok mert nem éri el a család bevételének a 10% át sem. Jól jön de igazából nincs rá szükség. Eddig megvan?"
Megvan. De mitől jó példa a tied, hogy egy munkanélküli és egy közmunkás akit felhozol, mikor a munkanélküliség nagyon alacsony és alig 100 ezer közmunkás van az egész országban?
Amúgy ha őket nézzük, pont náluk sokat számít pár ezer forintos családtámogatás is. Te most kitalálsz egy extrém ritka esetet és azzal próbálod magyarázni, hogy a közel 1,8 millió kiskorú esetében a családtámogatás miért nem jelentős?
"De a statisztika nem azt mutatja, hogy a családok jelenős hányada ebbe a kategóriába tartozna."
nem mondtam ilyet, te állítottad azt hogy nem jelentős segítség a családoknak a családtámogatás. Én meg megmutattam, hogy a legkevesebbet keresőknek is nagy segítség és a minimálbér fölött keresőknek is, de leírtam, hogy még nekünk, akik sokkal több pénzből gazdálkodtak még az átlagjövedelemhez képest is, nekünk is jelentős segítség volt.
Azért a minimálbéresektől az átlagjövedelemnél többet keresőkig már elég rendesen lefedi a családokat, nem gondolod? Szemben azzal, hogy egyszerre legyen a házaspár egyik tagja munkanélküli, a másik meg közmunkás. Ilyen elég keveset fogsz találni a gyereket nevelők között, mivel ma már nem jár segély ha nem megy valaki dolgozni 3 hónap után legalább közmunkásnak.
#34 kezdelek érteni. Ahelyett, hogy a kérdésben felvázolt problémának az adókedvezmény vetületéről beszélnél, ami az, hogy ösztönző-e ez a forma támogatás, inkább azon lovagolsz, hogy létezik-e olyan csoport aminek ez jelentős támogatás, hiszen ezzel tudod csak alátámasztani a propagandát.
Nos akkor ötödszörre... Véleményem szerint ma egy család, normális esetben, nem azért vállal gyereket, mert adókedvezmény jár hozzá, lásd a fentebbi gusztustalannak titulált hozzászólásomat. A két extrém példát azért hoztam fel, hogy megmutassam, még ezekben az esetekben sem ösztönző a támogatás.
"Azért a minimálbéresektől az átlagjövedelemnél többet keresőkig már elég rendesen lefedi a családokat, nem gondolod?"
Nem, nem gondolom. Van ilyen nem is kevés jellemzően a közszférában dolgozók között, de abban is biztos vagyok, pár diplomával a zsebében az emberek nem az adókedvezmény miatt vágnak bele a gyerekcsinálásba. A családosok között sokan vállalkoznak (ez mondjuk a katával változni fog), nekik nem jár ez a támogatás. Illetve attól, hogy valaki kiesik a munkanélküli támogatás rendszeréből és megszűnik a munkanélküli státusza attól még nem lesz jövedelme csak már nem rontja a statisztikát. És igen, ilyen család nagyon sok van még ha te és a kormányod nem is akar erről tudomást venni.
És az önismétlés kockázatával, ha a gyereket nem pénzért adható-vehető jószágnak tekintenétek és nem a pénzbeli támogatás lenne a fő érv a gyerekvállalás öszönzése mellett hanem egy élhető, gyerekbarát társadalom és infrastruktúra kialakítása talán megszületne sok olyan gyerek akinek meg kéne és talán kevesebb olyan születne aki csak pénztárcatartozék.
Tudod, mi a leggyakoribb indok a gyerekvállalás ellen? Ha elválok, hogyan tudom felnevelni anélkül, hogy tönkremenne az életem vagy a karrierem. Ezen havi 80-100 ezer forint nem segít.
#35 Válaszoltam egy kommentet és cáfolatkent arra a kijelentésre, hogy nem jelentős segítség a családi adókedvezmény betettem számokkal, hogy de bizony, jelentős.
Ebbe kötsz bele már sokadszorra újabb és újabb terelesekkel
Nem foglalkoztam mással mert nem arra reagáltam és te se abba kötöttek bele.
Ugyanígy egy szóval se mondtam hogy emiatt vállalna egy család gyereket de az ellenkezőjét sem. Nem volt róla szó. Attól mert 2 extrém példát felhoztál még marad tény az, hogy a családoknak nagy segítség az adókedvezmény, ahogy a többi családtámogatási is.
Aki nem akar gyereket az ettől sem fog, de aki szeretne csak kevés lenne hozzá a bevétele annak ez segítség hogy megtehesse.
Most megint bedobsz egy új hülyeséget. A nagycsaládosok miért KATA-znának? És ha megteszik az miben csökkenti a mértéket a lehetséges adókedvezménynek? Ettől megint az aki nem KATA -s az megint sokkal több. Mostantól még több lesz.
Mintha azzal jönnél hogy mert nekem kicsim van és azzal járok már nem is ér semmit a diákbérlet a vonatra, mert lám én nem is veszem igénybe. Ettől az meg másoknak jó.
Azon nem segít sem a támogatás, sem annak elvétele ha te hülye vagy és elválsz.
Maradjunk annyiban, hogy nem erőlködsz tovább. Megcáfolták azt az állítást hogy a családi adókedvezmény nem jelentős segítség és pont.
Ne találj ki újabb termelést!
#38 "Ki az aki folyamatosan terel és egy szűk kisebbség helyzetét vetíti rá görcsösen az egész társadalomra?"
KI? TE voltál, mikor egy magad által is elismerten extrém példával próbálkoztál ami nagyon keveseket érinthet csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!