Mi a véleményetek arról hogy csak 1 millió embert érint a rezsicsökkentés-csökkentés?
Felesleges volt a rezsi pánik,a magyarok többségének megvédte Orbán Viktor a rezsicsökkentést,csak 1 és fél millió villany és 900 ezer gáz túlfogyasztó van az országban.
Mi a véleményetek?
"Mivel tudnád még jellemezni a bérnövekedést mint a mindenkori minimálbér változásával?"
Igaz, átlag meg mediánbér nem létezik.
A logikád alapján elmondom, hogy azt se lehetne kimutatni, hogy az egészségőgy fejlődésével nőtt a várható élettartam, mivel te a legkorábbi halálozást vizsgálnád, ami a halva született eset.
Ez elég nevetséges érvelés.
Továbbá, nem az volt az állításom, és itt most harmadjára írom le, szóval fogd fel, hogy ugyanannyival nőtt, hanem hogy nőtt miatta.
"Vagyis szerinted ha szabadon emelkedhet a rezsi ára akkor az ennek követéséhez szükséges bérnövekedést hozott volna."
Ami igaz.
Ahogy az infláció is "bérnövekedéssel" jár. Ez tény.
Ha nő a megélhetés költsége, akkor a bérek is növekedésnek indulnak.
Ami ténylegesen felvethető ezzel a ténnyel kapcsolatban, hogy egyrészt nem feltétlenül azonos mértékben nőnek a bérek, illetve hogy később nőnek 1-2 évvel, ahogy az inflációt is utólag korrigálják.
"Erre írtam válaszul, hogy nem ez történt és megmutattam számokkal"
Nem, te azt írtad le, hogy minimálbérben nem volt AKKORA növekedés, de ez megint csak nem jelent semmit az állításomra nézve.
"a bérek bizony nem emelkedtek ennek megfelelően"
Nem ez volt az állítás. Miért hazudsz megint?
"Ebből következik, hogy ha korábban nem ez történt 2 kormányzati ciklusban sem, akkor nem fog ez történni egy újabb ciklusban sem."
Ez érvelési hiba. Hibás állításből vonsz le következtetést.
"Ezt hívják cáfolatnak, amikor egy állítást megcáfoltam konkrét adatokkal."
Nem cáfoltál semmit, mellébeszéltél, szándékosan félreértelmezed azt, amit írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!