Nem kellene jobban támogatni a társas házakat a családi házakkal szemben?
#27-nek:
"Panel" alatt általában a társas-házakat értjük. Pontatlan, de érthető.
#32-nek:
TUDOM, hogy az ÖSSZES tulajdonos kell. Minden tulajdonosnak EGYEDI szerződése van a távfűtésre, így a kollektív többségnek semmi köze a SAJÁT szerződéséhez. Ha csak egyvalaki vétózik, lőttek a dolognak.
Spórolhatnál, de a spórolásod is menne a közösbe. A távfűtést végző cég nem helyezhet hatályon kívül egy érvényes szerződést, és léptethet a helyébe önkényesen egy másikat. Azt egyébként is alá kellene írnia a másik félnek is, és ha nem teszi, akkor indulhatna a pereskedés, amit a cég 100% hogy elbukna.
"Nem mosod fel a lépcsőházat, mert köteles vagy fizetni érte."
Mi kénytelenek vagyunk felmosni, mert takarítás az emeleteken csak heti 1-szer van (elméletileg), erre fizet a ház, az pedig nem mindig elég. Egyébként ha úgy döntene a lakóközösség, hogy nem fizetünk takarítást, hanem minden emeleten az ott lakók takarítanak, azt is lehetne.
"de a többségük nem veszi a fáradságot korszerű hangszigetelés kiépítésére"
Én néztem árakat, mennyiből lehetne az amúgy is kis 34 négyzetméteres lakásomat úgy hangszigetelni hatékonyan, hogy ne vegyen el túl sok teret, azért ez nem olcsó. Én lehet, hogy ki tudnám fizetni, de a kisnyugdíjas nem tudja. Mondjuk nekem pont szerencsém van, mert nem zajos a lakóközösség, inkább a kintről beszűrődő zaj probléma, amikor éjjel a nagymenőzni akarók autóversenyt játszanak, és felhallatszik a legfelsőbb emeletekig is, vagy a Sziget Fesztivál, az after partyk, amik odáig elhallatszanak, és a szemközti ház fala veri vissza az ütemes dobolást, ezeket nehéz kiküszöbölni hangszigeteléssel, ha mondjuk az éjszakai hűvös levegőt be akarod engedni a nappal felmelegedett lakásba.
"Én lehet, hogy ki tudnám fizetni, de a kisnyugdíjas nem tudja."
Olyan életet élsz, amilyet csinálsz magadnak. Self-Management
"Olyan életet élsz, amilyet csinálsz magadnak. Self-Management"
Ez csak részben igaz, sokat számít, de nem elég, számít az is, honnan tudsz elindulni, mik a lehetőségeid, van-e B-terved, ha valami keresztül húzza a számításaidat, mert ha mondjuk holnap elüt egy autó a zebrán úgy, hogy én közlekedek szabályosan, az máris felülír mindent.
"Ez csak részben igaz, sokat számít, de nem elég, számít az is, honnan tudsz elindulni, mik a lehetőségeid, van-e B-terved, ha valami keresztül húzza a számításaidat, mert ha mondjuk holnap elüt egy autó a zebrán úgy, hogy én közlekedek szabályosan, az máris felülír mindent."
A vélt vagy valós igazságtalanság elfogadása szintén a self-management része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!