Valaki jártas a társas házakra vonatkozó törvényekben, jogszabályokban?
Mit lehet tenni abban az esetben, ha egy társasházban már szinte hétköznapi lakhatásra alkalmatlanná válik 12 lakás a lakások, 2-3 másik lakó miatt?
A következő lenne a helyzet, a társasház földszintjén 3-4 hónapig szépségszalont építettek. Volt hogy vasárnap este fúrták a falat ütvefúróval.
Panaszt tett több lakó a lakásszövetkezet elnökénél, de nem tett semmit az ügyben. Alig hogy befejeződött a szépségszalon építése, egy lakó több hetes lakásfelújítást tartott, ismét reggeltől esti, fúrás kalapálás heteig. Alig hogy ez a lakó befejezte most egy másik kezdett felújításba, még falat is bont, ismét zeng az egész ház a földszíntől a 4. emeletig reggeltől estig. KB fél éve nem lehet normálisan élni a lakásokban.
A lakásszövetkezet a sokszori panasz ellenére se tesz semmit az ügyben. Nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy ez a lakásszövetkezet csak "elveszi" az emberektől a közös költséget, de a kötelességét nem akarja megcsinálni.
A kérdésem az lenne, van-e valami általános jogszabály, törvény erre, hogy vasárnap, vagy például este 8-kor valaki bonthat-e falat társasházban? Egyáltalán a lakók belegyezése nélkül, nekiállhat-e valaki ekkora munkának, hogy falat bont a lakáson belül? És milyen hatósághoz lehet tovább lépni, ha a lakásszövetkezet nem tartatja be ezeket a rendeleteket?
Ahol régen én laktam abban a társasházban, ott például, ilyen nagyobb munkálatnak nem is állhatott neki senki, ha nem kérte a lakók írásos belegyezését.
Ha ilyen gyökér a lakásszövetkezet, akkor le kell őket váltani a retekbe. A rendzavarókra pedig ki kell hívni a rendőröket, vagy fel kell őket jelenteni csendháborításért.
Nem malmozni kellett volna eddig se, hanem tenni ellenük...
Dehogy kapja meg...
Kérdező: a házirendben kell lennie, hogy mikor lehet ilyesmit csinálni. Ha ezen kívül csinálják, akkor a rendőrséget hívhatod és intézkednek.
"Ahol régen én laktam abban a társasházban, ott például, ilyen nagyobb munkálatnak nem is állhatott neki senki, ha nem kérte a lakók írásos belegyezését."
Hát ez mondjuk nem így van.
Érdekes is lenne, ha a többi lakó beleegyezését kellene kérnem a lakásom felújításához.
Az viszont tény, hogy a felújítás során vasárnap egyáltalán nem végezhetnek zajjal járó munkálatokat, hét közben is csak a nappali órákban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!