Jól gondolom, hogy az emberek fel sem fogják, hogy mekkora bajban vannak a rezsicsökkentés eltörlése kapcsán és most még nem érzik, nem akarják érezni?
"Jól gondolom, hogy az emberek fel sem fogják, hogy mekkora bajban vannak a rezsicsökkentés eltörlése kapcsán és most még nem érzik, nem akarják érezni?"
Jól gondolom, hogy az emberek fel sem fogják, hogy mi a helyzet a rezsicsökkentés (nem eltörlése, hanem) csökkentése kapcsán, és ezt kihasználva az ellenzék ezerrel hergelni próbálja őket ebben az egy-két hónapban, amíg nem jönnek az új módszerrel számított számlák?
Szerintem vannak olyanok is, akiknek még az sem tűnt fel eddig,hogy ha áramból általány fizetett eddig,a számla 2 havonta jön,vagyis az azon feltüntetett xxx kwh nem egy hónapra vonatkozik.
Szerintem soha nem kellett volna a rezsicsökkentés, abban a formában,ahogy az elmúlt években volt.
Több Támogatás kellett volna a házak,lakâsok energiatakarékossâ tételében, illetve ránevelni a társadalmat,hogy nem pazarlunk semmivel.
"Szerintem vannak olyanok is, akiknek még az sem tűnt fel eddig,hogy ha áramból általány fizetett eddig,a számla 2 havonta jön"
Szerintem meg vannak olyanok is, nagyon sokan is, pl. te is, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi az az átalánydíj... Az átalánydíj az, ha van egy havi fix összeg, amit ki kell fizetni, és cserébe annyi áramot, gázt, stb.-t fizetsz, amennyit csak akarsz. Az áram tipikusan nem ilyen szokott lenni, hanem olyan, hogy évi egyszer mégiscsak leolvassák, és ha többet fogyasztottál, akkor kifizettetik a különbözetet, ha meg kevesebbet, mint amennyiért már fizettél, akkor visszautalják.
Átalánydíjat azok fizetnek pl. a gázra, akik panelban laknak, ahol távfűtés van, tehát a gáz csak főzésre használatos - na ilyenkor tényleg az van, hogy akármennyit főzőcskéznek, akkor is csak azt a havi X forintot kell becsengetniük érte, sose megy ki senki leolvasni semmit, eleve mert nincs is gázóra, tehát ha kétszer vagy ötször annyit főzőcskéznek, mint máskor, akkor sem kell többet fizetniük.
Képzeld, nem panelban élek és az áramot általány fizetem. Az éves elszámoláskor sincs ráfizetésem,max 1-2 ezer forint.
A gázt havonta diktálom,pedig azzal fűtök ,főzök,fürdök.
Nem is igazán értem,miből következtettél arra, hogy nem tudom,mi az általány díj.
És egyébként nincs már visszafizetés,csak jóváírás.
"az áramot általány fizetem. Az éves elszámoláskor sincs ráfizetésem,max 1-2 ezer forint."
Ha van éves elszámolás, akkor nem átalánydíjat fizetsz. Valami egyenletes fizetésnek vagy minek hívják az ilyet. De nem átalánydíjnak. Akkor sem, ha te így becézed.
"Nem is igazán értem,miből következtettél arra, hogy nem tudom,mi az általány díj."
Hát mindabból, amit írtál korábban, meg amit most is írsz... Egyszerűen nem tudod a szó jelentését - mint sokan mások se.
"És egyébként nincs már visszafizetés,csak jóváírás."
Ez attól is függ, hogy mekkora összegről van szó, meg attól is, hogy kéred-e, hogy visszafizetés legyen, vagy beleegyezel-e a jóváírásba. Nem vagy köteles beleegyezni.
Most,hogy mondod, "részszámlázás",ami a korábbi éves fogyasztás alapján lett megállapítva. De lehetőségem van,ezen változtatni.
Köszönöm, nagyon figyelmes vagy,hogy illedelmesen,kultúráltan felhívtad ostobaságomra a figyelmet.
Nekem egyszer Elmű üfsz mondta,hogy már nem fizetnek vissza, hanem jóváírják. De ez régen volt,kb 4-5 évvel ezelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!