A villany esetén a nappali és az éjszakai együtt számít a havi/ éves limitbe, vagy mindkettőre külön - külön?
Pl 1938 kwh nappali áram, emellett 1328 kwh éjszakai a fogyasztás.
Akkor most együtt számolják, vagy erre is arra is érvényes a kedvezményes ár, mert külön egyik sem lépi át az éves kedvezményes keretet?
Ha egyben számoljuk mennyit fogok fizetni, most kb 10 400 Ft a havi villanyszámla?
Portfolio cikk:
"Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet alapján 2022. augusztus 1-jétől a lakossági ügyfelek mérési pontonként, azaz mérőnként a villamos energia esetében évi 2523 kWh,
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva."
Most szerintetek én vagyok a hülye vagy a MVM? "mérési pontonként, azaz mérőnként" Nekem 1 mérési ponton van 2 mérő.
#31:
biztos?
nekem az mvm-nél a két mérőre két külön mérési pont van.
a számla harmadik oldalán kell megnézni, ott vannak felsorolva.
#10:
"Nekem e.on számlán egy mérési pont szerepel az A1 és B-re."
nem hiszem. ha két órád van, az két mérési pont.
eon honlap: "2022. augusztus 1-jétől a lakossági ügyfelek mérési pontonként, azaz mérőnként a villamos energia esetében évi 2523 kWh, míg a földgáz esetében évi 1729 m3, azaz 59 132 MJ fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árszabást."
Biztos, így szerepel a számlán:
Mérési pont azonosító: HU000120-11-Sxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Mérõ gyártási száma:
05413xxxx/001
14101xxxx/001
Ebből az első az A1, második a B.
Most találtam az MVM honlapján:
"A rendelet vonatkozásában több felhasználási helynek minősül, ha a hagyományos mérő mellett (A árszabás) vezérelt mérőn (éjszakai, azaz B árszabás) is történik villamosenergia-vételezés. Ebben az esetben az éves 2523 kWh kedvezményes mennyiség a hagyományos mérőn és a vezérelt mérőn mért fogyasztás tekintetében külön-külön is megilleti a felhasználót."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!