A villany esetén a nappali és az éjszakai együtt számít a havi/ éves limitbe, vagy mindkettőre külön - külön?
Pl 1938 kwh nappali áram, emellett 1328 kwh éjszakai a fogyasztás.
Akkor most együtt számolják, vagy erre is arra is érvényes a kedvezményes ár, mert külön egyik sem lépi át az éves kedvezményes keretet?
Ha egyben számoljuk mennyit fogok fizetni, most kb 10 400 Ft a havi villanyszámla?
Ja, csak ebből nem egyértelmű számomra. Nekem legalábbis a mérési hely egyenlő az órával (amiből kettő db lehet), a felhasználási hely meg egyenlő a házzal/lakással (amiből egy van, akkor is ha többféle tarifa van bekötve)...
Azt gondolom, a megoldás a zárójelben van: (felhasználási hely)
Tehát 2 db óra esetén egyetlen a felhasználási hely. Ha más lett volna a szándék, akkor fogyasztásmérőt írnak.
De itt nem pontosítás, hanem két különböző dolog a zárójel előtti meg a zárójeles rész.
Engem ez nem érint mert csak egyféle tarifám van, de valóban jó kérdés hogy mire gondolhatott a költő.
16
Elhiszem, hogy szeretnéd két különállónak értelmezni, de egy felhasználási helyen lehet több mérőóra.
#13 Értem én, de nekem az A1 fogyasztásom havonta 533kWh, a vezérelt (B) pedig 93kWh. Összesen tehát 626kWh, ami 416kWh-vall lépi túl a limitet. Erre mennyit fogok fizetni? Hogy oszlik meg a két óra és két díjszabás között a többlet? Főleg azért, mert a vezérelt áramnál is augusztustól két díjszabás lesz?
(erre írtam, hogy a szolgáltató sem tudott választ adni)
Ezt nem egészen értem, biztos nekem szántad? Pontosan azt írtam, hogy a mérési pont és a felhasználási hely nem ugyanaz a dolog; egy felhasználási helynek lehet több mérési pontja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!