Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok, hogy az idén...

Támogatnátok, hogy az idén elmaradjon az augusztus 20.-i tüzijáték?

Figyelt kérdés
Megjegyzésben leírnátok, hogy mire kéne költeni az ezzel megtakarított pénzt?

2022. júl. 20. 14:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
70%
6# ok, ha te szereted a tűzijátékot akkor indítani kell egy alapítványt és az majd begyűjti a pénzt a támogatóktól. Nem az államtól kell várni a szórakoztatást.
2022. júl. 20. 14:32
 12/28 anonim ***** válasza:
23%
#11 Ez hülyeség, az állami ünnepeket az állam szokta megtartani és fizetni, ahogy a sporteseményeket sem a versenyzők alapítványaiból finanszírozod... Múzeumokat is éppíttethet a kormány, azt sem a régiséggyűjtők alapítványai fizetik :D
2022. júl. 20. 14:41
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Még gyerekként érdekelt a tűzijáték, de felnőtt fejjel nekem már semmi szükségem nincs rá. Az a baj, hogy ha van tűzijáték, akkor legalább annyit kap a nép, hogy nem az egész összeget lopták el, mert van látszat is, hogy fénylik az ég és költöttek is rá valami keveset...ha nem lenne tűzijáték, akkor menne az egész összeg a zsebekbe és nem a népnek ez a nagy baj!
2022. júl. 20. 14:42
 14/28 anonim ***** válasza:
54%

a vármegye rendszer átalakítására kéne költeni a pénzt okmányok, táblák, bélyegzők stb

ja mégsem

az is pénzkidobás /sápolási lehetőség/

2022. júl. 20. 15:00
 15/28 anonim ***** válasza:
82%

12# nah ez a baj. Külföldön a sportolók szponzorokból élnék, a piac tartja el őket itthon meg mi... Erre szokott jönni az érv hogy itthon kicsi a piac nem tudja eltartani a sportolókat. ÉS?? Én 3d grafikus vagyok csak külföldi ügyfeleim vannak, engem miért nem tart el az állam? Kevesebbet érek?

Mindenki tartsa el szépen saját magát, és fizesse a saját szórakoztatását.

2022. júl. 20. 15:05
 16/28 anonim ***** válasza:
60%

A páromat elvittem egy magánklinikára terhességi ultrahangra. (Akinek nincs gyereke: ez olyan vizsgálat, amellyel nagyon magas százalékkal ki lehet szűrni a baba betegségeit.) Beszélgettünk Beszélgettünk orvossal, azt mondta, hogy egy ilyen gép teljes költsége durván 100 millió Ft.

Számold ki kérlek, hogy a tűzijáték költségeiből hány ilyen gépet lehetne venni. Hány betegséget lehetne időben kiszűrni, hány terhességet lehetne időben megvizsgálni.

Nekem ez sokkal fontosabb, mint egy tűzijáték.

De sajnos nem én döntök.

2022. júl. 20. 15:12
 17/28 anonim ***** válasza:
80%

"Számold ki kérlek, hogy a tűzijáték költségeiből hány ilyen gépet lehetne venni."

Az egészségügy fenntartására fizetjük a TB-t. Én is fizetem, pedig se beteg nem szoktam lenni, se gyerekem nincs. Egyetlen egyszer volt mandulaműtétem még gyerekként, azóta a többszörösét fizettem be egészségügyi szolgáltatásokra. A 11-es válaszoló logikájával, miszerint mindenki a saját kölségén szórakozzon, aki beteg, vagy gyereket vár, szintén csináltassa meg a vizsgálatokat saját költségen, ne mások adóját pazarolja el. Ha mondjuk a TB helyett azt a pénzt tüzijátékra költhetném, szívesen megtenném, de sajnos nincs ilyen rendszer. Nem kevés adót fizetek, amiből elvárom hogy legalább minimális menyiséget viszontlássak belőle. Mellesleg kizárólag az EU támogatások 1000 milliárdokban röpködnek, az államnak nem tétel 2 milliárd tüzijátékra meg néháyn 100 millió orvosi gépekre, csak az a helyzet, hogy ezernyi más tétel is szerepel a költségvetésben. Valószínű a tüzijáték eltörlésével sem lenne több orvosi eszköz, de valószínűleg a tüzijáték mellett is lehetne forrást találni néhány orvosi gép beszerzésére. Szóval a két dolog teljesen függetlenül is megvalósítható, csak nem a tüzijátékot kellen eltörölni, hanem mondjuk vissza kelene szorítani a korrupciót, és egyből lenne egy kis plusz pénz.

2022. júl. 20. 15:20
 18/28 anonim ***** válasza:
66%

Tüzijáték helyett van drónos megoldás, sokkal olcsóbb, és többször felhasználható.

Csak annyi a hátránya, hogy nincs hangja, az előnye pedig állatokat nem tudjuk megijeszteni.

2022. júl. 20. 15:25
 19/28 anonim ***** válasza:
75%
17#azért ne keverjük már a tűzijátékot az egészségüggyel. Az egyiknek nincs haszna a gazdaságra nézve a másik potenciálisan segíti a gazdaságot. Gondolj bele születik ma Magyarországon egy Elon Musk megállapítja a Teslat szépen nő az üzlet de aztán Musk szívbeteg lesz és valamiből fizetnie a műtétet ezért eladja a szárnyait bontogató Teslat, és 10 év múlva csöves lesz, Magyarország pedig kevesebb lesz egy több milliárd dolláros céggel. Vannak kiadások amik megtérülnek ezeket jó ha finanszírozza az állam de vannak akik csak pénz égetésre jók.
2022. júl. 20. 15:44
 20/28 anonim ***** válasza:
72%
Fel kellene végre hagyni a tűzijátékokkal az egész világon (mondom ezt úgy, hogy világéletemben imádtam, bár mióta ez a bagázs van kormányon, egyszer sem mentem ki megnézni), mert iszonyatosan drága, környezetszennyező és halálra rémíti a vad- és háziállatokat. A pénz nagyjából bárhol jobb helyen lenne: egészségügy, oktatás, rezsitámogatás, düledező épületek felújítása, közútépítés - reggelig sorolhatnám, de most nincs kedvem felb'szni vele az agyamat.
2022. júl. 20. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!